En hel stad har laddat under vintern och självförtroendet verkar vara på topp hos mesta mästarna Malmö FF när laget tar emot Chelsea i Europa League på Stadion klockan 21:00 under torsdagskvällen. Det är ett motståndarlag med en pressad tränare efter 0-6 mot Manchester City senast, och frågan är hur det egentligen är ställt i London-klubben? Oddsen, spelare för spelare och all logik talar för Chelsea men MFF har vält jättar förr och räkna med en elektrisk stämning på Stadion i Malmö där fansen kommer att lyfta fram sitt lag. 

1X2 odds, Malmö FF - Chelsea, Tor 14 feb 2019 at 21:00

Malmö FF

Lika

Chelsea

Malmö har laddat upp i Marbella

MFF har befunnit sig på ett 10 dagars träningsläger i Marbella, Spanien. Där gick laget två träningsmatcher (tre om man räknar B-lags-matchen mot Krasnodar dagen efter första mötet) där "di blåe" förlorade mot just Krasnodar med 0-2 innan man spelade 0-0 mot Dynamo Kiev. Spelmässigt har det sett bra ut på de flesta plan men framförallt satt defensiven som den skulle i andra matchen mot den ukrainska ligatvåan. Det enda orosmomentet är att MFF inte lyckats göra mål framåt men Mackan och Mackan lär få en tändning av publiken - något som Rosenberg påpekade efter träningsmatchen senast.

Eftersom Malmö inte är i säsong ännu har det varit en väldigt intensiv försäsong med högt tempo från dag ett. Såväl spelare som ledare har hyllat träningsmängden och självförtroendet verkar minst sagt på topp hos MFF. 

Over/Under odds, Malmö FF - Chelsea, Tor 14 feb 2019 at 21:00 Linje: 2,5

Över

Under
 ​​​​​​

Molins och Brorsson missar matchen - men Lewicki är med i truppen

Oscar Lewicki fick utgå skadad mot Dynamo Kiev precis som Guillermo Molins och den sistnämnda missar matchen mot Chelsea. Tungt för "Gische" som fått delar av karriären förstörd på grund av skador och han har också visat fin form under försäsongen med bland annat två mål mot Lyngby i en träningsmatch. Frans Brorsson missar också mötet efter en känning i en magmuskel men var knappast tilltänkt för en plats i startelvan oavsett. 

För Oscar Lewicki har det gått bättre och den defensive mittfältaren finns med i truppen mot Chelsea. Frågan är om han startar mot Chelsea eller om Rösler spelar Traustasson? Innan skadan var det Lewicki som hade platsen men på gårdagens presskonferens dök islänningen upp tillsammans med mittbacken Lasse Nielsen och tränare Uwe Rösler. Eller är det bara ett spel för gallerierna och Lewicki startar ändå? 

Sarri är en pressad man

Tränare Sarri fick en fin inledning på säsongen som huvudtränare för Chelsea men har inte haft det lika enkelt sedan årskiftet. Visst var 0-6-förlusten senast mot City en katastrof för "The Blues" men bortaspelet har inte fungerat alls tidigare under 2019. Senaste gången Chelsea vann på bortaplan var mot Crystal Palace i december, därefter har laget spelat fyra matcher borta och förlorat samtliga med följande resultat:

Tottenham 0-1
Arsenal 0-2
Bournemouth 0-4
Manchester City 0-6

Frågan som många ställer sig inför matchen är vilket lag som Sarri väljer att ställa på banan. Blir det en b-betonad uppställning som tidigare i Europa League eller väljer den italienske kedjerökaren att satsa på en mer etablerad elva för att få igång självförtroendet igen? Laget har en viktig och tuff match mot Manchester United i FA-cupen men samtidigt spelas matchen inte förens måndag kväll. 

Anytime Goalscorer odds, Malmö FF - Chelsea, Tor 14 feb 2019 at 21:00

​​​​​​

Kan Malmö skrälla?

När Malmö går head-to-head mot Chelsa är det som rejäl underdog men självförtroendet verkar vara på topp hos "di blåe" som betonat "hur långt man kommit" flertalet gånger inför matchen. Exakt hur vi ska tolka det är oklart men nog tror MFF på att laget kan skrälla mot Chelsea, en inställning man självklart måste gå in med. Visst är Malmö inte i säsong men samtidigt har laget kunnat förbereda sig på alla sätt och vis inför matchen. Senaste tävlingsmatchen var mot Besiktas i december och nu nästan på dagen två månader efter Antonssons mål har laget haft all tid i världen att läsa om sin kommande motståndare.

Malmö avslutade säsongen 2018 med 13 raka tävlingsmatcher utan förlust och om sviten utökas till 14 efter torsdagskvällen är det minst sagt en bragd. För det krävs det en perfekt defensiv insats, en hexenkittel som kokar och en dos av hederlig tur. 

Malmö FF har inte förlorat på hemmaplan på de åtta senaste matcherna i Europa men får se upp med Oliver Giroud som trivs i Europa League. Anfallaren har gjort fyra mål i gruppspelet och varit Chelseas bästa spelare i turneringen hittills. Senaste gången Chelsea deltog i Europa League vann laget turneringen och är favorit att vinna denna gången också. Men först ska laget åka till Malmö och få med sig ett resultat, något som kan vara knivigare än Sarri och hans mannar kan föreställa sig. MFF:s hexenkittel har vält jättar förr!