Åttondelsfinalerna är tillbaka och det finns fyra nya åttondelsfinaler att se fram emot under veckan. Under tisdagen klockan 21:00 tar Liverpool emot Bayern München på Anfield och det är en spännande match mellan två formstarka lag. Enligt spelbolagen är Liverpool knappa favoriter men denna matchen kan verkligen sluta hur som helst. Det är extra kittlande att se såväl Mohamed Salah och Champions Leagues nuvarande skytteligaledare Robert Lewandowski på planen.  

1X2 odds, Liverpool - Bayern München, Tis 19 feb 2019 at 21:00

Liverpool

Lika

Bayern München

Hur mycket satsar Liverpool på Champions League?

Fjolårsfinalisten Liverpool har chansen på sin första ligatitel sedan 89/90 och därför har många ställt sig frågan hur stor prioritering som läggs på cuperna. I Carabao Cup och FA-cupen åkte Liverpool ut tidigt men självklart har Champions League en helt annan dignitet. När det dessutom är Bayern München som kommer på besök - Klopps ärkerival från tiden i Borussia Dortmund - lär det bli en stark elva på banan, framförallt med tanke på att laget var ledigt från spel i helgen då det var FA-cup-matcher. 

Liverpool är i bra form med fem matcher utan förlust i ligaspelet. Dock tappade man poäng mot såväl West Ham som Leicester vilket har gjort att City har kommit ikapp och gått förbi på målskillnad, dock med en match mer spelad. I CL tog sig laget vidare som tvåa i gruppen bakom PSG men framför Napoli och Röda Stjärnan. Gomez och Oxlade-Chamberlain missar förmodligen matchen och det är osäkert om försvararen Dejan Lovren kommer till spel.

Bayern München har studsat tillbaka efter en svag säsongsinledning

Bayern inledde inte säsongen starkt och släppte iväg Dortmund i tabelltoppen. De tyska sexfaldiga regerande mästarna har dock ryckt upp sig och är nu två poäng bakom de gulsvarta, dock med en match mer spelad. FC Bayern har endast en förlust på de 16 senaste matcherna och vann senaste matchen med 3-2 borta mot Augsburg. Coman utgick skadad i den matchen men ska vara redo för spel när laget åker till Liverpool. Väldigt viktigt för tränare Kovac som redan saknar Thomas Müller på grund av avstängning. 

Bayern gick obesegrade genom gruppspelet i Champions League och har nått semifinal i turneringen åtta gånger på de senaste 10 åren. Man har också åtta matcher utan förlust på bortaplan i CL där den senaste förlusten kom mot PSG i September 2017. 

Salah vs Lewandowski

Självklart blir det väldigt spännande att se två av världens bästa anfallare på samma arena när Liverpools Mohamed Salah och Bayern Münchens Robert Lewandowski båda kommer att starta för sina respektive lag. Liverpool och FC Bayern har mött varandra sex gånger tidigare men inte sedan 2001. Den gången vann Liverpool med 3-2 i UEFA Super Cup. Bayern har endast vunnit ett möte mellan lagen, vilket var lagens första möte, 1971-72 i dåvarande Cupvinnarcupens semifinal.  

Liverpool är obesegrade i 19 raka europeiska matcher på hemmaplan så det är inte så konstigt att laget är favoriter inför mötet mot Bayern. Det tyska bortalaget har dessutom inte lyckats göra mål på deras tre senaste möten på Anfield. Dock kommer det säkert att bli jämnt mellan två formstarka lag och FC Bayern kommer säkerligen ligga på kontringar och hoppas kunna kontra in ett bortamål