Krislaget Kalmar harvar vidare i botten av tabellen och det ser svårt ut att ta poäng mot ett tungt AIK som kommer på besök på den sena söndagseftermiddagen.

 

Kalmar famlar i mörkret

KFF med nygamle tränaren Nanne Bergstrand imponerade inte i omstarten av Allsvenskan. Han klev in på sin gamla arena Tele 2 där han chefade över Hammarby ett par säsonger. Det här blir Nannes tredje sejour i Kalmarklubben.
Men det visade sig att uppgiften att ta sig an Djurgården var för stor. DIF visade sig från sin bästa sida och pangade in många fina mål. Siffrorna drog iväg i andra halvlek och matchen slutade 4-1 efter riktiga klassavslut från blåränderna.
Kalmars mål gjordes av Romarinho på straff.
Kalmar parkerar alltjämt i botten av tabellen och har bara skramlat ihop 8 poäng på 13 matcher. De två vinsterna kommer från drabbningar med mot kollegorna i botten, Halmstad och Sundsvall.

Defensiven blöder och man har släppt in näst flest mål i allsvenskan, 25. Endast AFC är sämre på sina 28 insläppta. Liknande tongångar är det med målskillnaden då man har nästsämst siffror där på -15 medan AFC United har -17.
Målskyttet är inte särskilt soligt då man bara lyckats få till 10 mål framåt, vilket föga förvånande också är i botten av statistiken i ligan.
 

 

AIK gjorde processen kort

AIK kommer från en torsdagsmatch i Europa League-kvalet där man gjorde slarvsylta av Klaksvik från Färöarna. Ett hattrick från Markkanen senare och totalt 5-0 i paus och avancemanget var ett faktum. Första mötet slutade 0-0  så det var vinna eller försvinna här för Gnaget. Men som sagt, färingarna städades av rätt fort i en match där Goitom och Thern vilades. Tre dagar senare är det alltså dags för allsvensk bortamatch och Kalmar. Med tanke på tidiga krossen och ett Kalmar under isen borde spelschemat inte vara en faktor här.

Gnaget smyger med i toppen och kan vid en vinst flyga upp till tredjeplatsen. Målskyttet tryter även här, 13 fullträffar, men tack vare en nästintill fläckfri defensiv så gör man det som krävs och vinner matcher. Man har endast släppt in nio bollar vilket är bäst i serien tillsammans med Häcken.

AIK har hållit nollan i 7 av 13 allsvenska matcher.

Under 2,5 mål ligger i skrivande stund på 1.71 hos Unibet* och känns intressant.