Veckan som var, den var ärligt talat inte rolig. Båstad var en skitturnering, Umag var nästan lika illa och Newport, det var inte bra, det var det inte.

Men nu blir det lite bättre. Vi har en 500-turnering i Hamburg att jobba med den här veckan och det är också klart bättre klass i de mindre turneringarna i Gstaad och Atlanta än vad det var förra veckan. Spelarna har fått vila lite efter Wimbledon och är nu redo.

Bethard ett måste för tennisälskare

I den här artikeln tittar vi lite på vinnaroddsen på veckans turneringar och vi tar dem från min hemmaplan, Bethard, där jag har min tennisblogg. Bethard har överlägset högst återbetalning av alla spelbolag när det gäller ATP-touren. Upp till 99% av insatserna betalar man tillbaka och som bettinglandskapet ser ut just nu, att ha Bethard som åtminstone ett av sina spelbolag borde vara ett måste om man spelar på tennis. Oddsen är för bra för att man inte ska vara med. Bethard uppdaterar också sina vinnarodds under hela turneringarna, så hinner man inte spela inför turneringen kan man med fördel göra det senare under veckan när man känt lite på spelarna.

Thiem överlägsen i Hamburg?

Vi kan väl börja i Hamburg, som är veckans stora turnering. Förut var den ännu större. Det här var en masters en gång i tiden innan den licensen såldes, det var väl Shanghai som tog över den om jag inte minns fel.

Jag tycker ju att det är spelvärt på Thiem. Anledningen är enkel, han är topp-3 i världen på grus. Två raka finaler i Franska Öppna, han vinner mastersturneringar när Nadal faller ifrån och ser man över de två senaste säsongerna har han varit näst bäst på underlaget. I jämförelse med de andra spelarna som är med är han bara mycket bättre. Jag tror att folk drar lite växlar av hans usla spel på gräs och tror att han är ur form. Så är det inte. Han är värdelös på gräs, ja, men nu är det grus, och jag tror att chansen är mycket stor att han är bra igen.

Thiem visar var skåpet ska stå? Högst odds här!

I övrigt ska man alltid hålla koll på Mayer i Hamburg. Han har vunnit turneringen två gånger och han var också i final förra året. Hans facit i andra atp-turneringar genom hela karriären är två finaler, ingenting mer. Han har alltså två titlar och en final här, två finaler totalt i övrigt. Snacka om att trivas. 

Fortsätter Mayers skrällande? 21 gånger pengarna.

Bautista bara bäst i Gstaad?

Vi hoppar vidare till veckans andra turnering i Europa. Gstaad, där det är lite hög höjd. Passar vissa, passar andra lite sämre. 

Ganska likt Båstad veckan som var. Och precis som i Båstad, jämnt, även om det finns en topp här på ett annat sätt än i Båstad. Det fanns ingen så bra spelare som Bautista med i Båstad.

Verdasco var värdelös i Båstad och har tappat formen. Räkna bort honom. Munar och Sousa imponerade inte heller i Båstad. Jag tror inte på dem. Och sen, tittar man på de svagare 75 procenten av startfältet, de ska vara lite för dåliga med tanke på att det finns bra spelare med.

Jag håller med oddsen. Jag tycker att Bautista är storfavorit, större favorit än vad oddsen indikerar. Han brukar också vara bra på att hålla koncentrationen även i dessa mindre turneringar. Lajovic vann i Umag och är första utmanare men nej, jag spelar klart hellre Bautista. Jag tycker oddset är mer än okej.

Bautista bara vinner? Spela här med högst odds.

Isner går för sjätte raka i Atlanta

Och så avslutar vi med Atlanta som är starten på det som är årets sista riktigt stora grej i tennisvärlden. Den andra delen av den amerikanska hardcourtsäsongen som kommer avslutas med US Open som startar om en dryg månad.

Jag nämnde tidigare att Mayer trivs i Hamburg. Det är ingenting mot vad Isner gör i Atlanta kan jag meddela. Han har vunnit den här turneringen fem år i rad och går här för sjätte raka.

Den här gången är startfältet dessutom lite svagare än vad det brukar vara. De tuffaste amerikanerna är inte ens på plats, varken Querrey eller Johnson deltar och med tanke på att Isner vann i Newport förra veckan och därmed visade att det inte är några större fel på formen, det är ärligt talat svårt att snacka emot att han ska plocka sin sjätte raka titel här. 

Det finns förstås motstånd. De Minaur började året väldigt bra och kanske kan hitta formen nu när det blir hardcourt igen. Fritz har tagit kliv framåt och visat att han kan vinna på ATP-nivå under sommaren. Dimitrov måste ju komma igång någon gång. 

Men nja, jag hade faktiskt spelat favoriten här också. Fem i rad säger ändå någonting och att man då får 3,50, det kan absolut vara helt okej.

Isner tar sjätte raka? Högst odds här!

Favoriter i samtliga veckans turneringar alltså. Har jag blivit feg tro? Kanske, eller så är det bara så att just den här veckan så talar mycket för att favoriterna håller. Den som lever får se.

Häng med på mina speltips under hela veckan, och alla andra veckor, här på Betting. Kolla in min profil där man också kan klicka i att följa mina speltips så man får notiser varje gång jag lägger ut något.