Dags att spela om medaljerna i detta VM och först ut är Frankrike mot Belgien när det återstår fyra europeiska lag att göra upp om den åtråvärda VM-pokalen. Senaste gången lagen möttes var i en träningsmatch 2015, den gången slutade matchen 4-3 till Belgien. Får vi samma målfest i semifinalen eller blir det en tät match med två lag som inte vill gå bort sig? Oavsett vilket ska ett lag till finalen i Moskva och ett lag till matchen om tredjepriset.

Det är två lag som imponerat mer och mer ju längre turneringen gått, och båda lag har slagit ut stora nationer på vägen till semifinal. Belgien vann senast mot förhandsfavoriten Brasilien, men trots en stabil seger mot de femfaldiga världsmästarna är det Frankrike som är favoriter inför matchen.

Finalen före finalen

Under detta VM har det varit mycket snack om de två olika sidorna av slutspelsträdet. Många ansåg att England la sig i sista matchen mot Belgien för att få en enklare väg genom Colombia - Sverige, snarare än Japan - Brasilien. Nu är båda lagen från grupp G framme i semifinal och har faktiskt en stor chans att nå finalen.

Frankrike och Belgien är starkare på pappret än både England och Kroatien. Därför har det talats om att detta är “finalen innan finalen” då segraren ur denna matchen blir favoriter i finalen, medan förloraren då också blir favorit i bronsmatchen.

Frankrikes väg till semifinalen

Frankrike inledde gruppspelet trevande men tog ändå hem gruppsegern utan några större problem. Efter sent avgörande mot Australien till 2-1 följdes det upp av en 1-0-seger mot Peru, utan att laget för den sakens skull övertygade särskilt mycket. I gruppavslutningen mot Danmark räckte det med kryss för gruppsegern, i vad som tillsammans med England - Belgien är den mest tråkiga matchen under denna turnering.

Efter att enbart ha gjort 3 mål mot svagt motstånd i gruppspelet lossnade det rejält i åttondelsfinalen, i alla fall offensivt. Argentina stod för motståndet och i en underhållande match vann Frankrike med 4-3, men hade ändå full kontroll på matchen. I kvartsfinalen väntade Uruguay och Frankrike stod för en oerhört stabil insats när man avfärdade den fotbollshistoriens första världsmästare med 2-0.

Tre av lagets fem matcher har slutat i under 2,5 mål under denna turnering. Det är imponerande hur solida Frankrike varit defensivt och laget har har även hållit nollan i tre av fem matcher. Vill man spela på att Frankrike håller nollan mot Belgien finns det till oddset 2,70 hos Bethard*.

Belgiens väg till semifinalen

Belgien hade en komfortabel väg till gruppavslutningen då Tunisien och Panama stod för motståndet i de första två matcherna. Inför avslutningen mot England hade laget 8-2 i målskillnad. Mot England däremot blev det “bara” 1-0 och laget hamnade på den svåra sidan av slutspelsträdet.

Mot Japan i åttondelsfinalen var Belgien väldigt illa ute. Efter att ha släppt in två mål tidigt i början på andra halvlek såg det ut som mästerskapsförbannelsen skulle sitta i för belgarna som åkte ut mot Wales i EM 2016. Men ett dubbelbyte där Fellaini och Chadli fick entra planen skulle förändra matchbilden totalt. Inom tio minuter efter det att duon blivit inbytta, gjorde Vertonghen 1-2 innan Fellaini nickade in kvitteringen. På tilläggstid kom sedan kvitteringen efter att just Chadli avgjort i den 94:e minuten.

Att spela Fellaini som målskytt ger 7.00 i odds hos Bethard* medan Chadli ger 7.50. Mittbacken Vertonghen som gjorde reduceringsmålet har oddset 19.00 på att bli målskytt.

I övrigt är Belgien turneringens målgladaste lag. Totalt har det blivit 14 mål framåt på fem matcher. Ett snitt som ger 2,8 mål per match. Bakåt har det inte varit lika stabilt även om laget långt i från har släppt in mest mål i VM. Totalt har det blivit sex insläppta mål under turneringen vilket ger 1,2 insläppta mål per match.

Den som gillar att spela ett högt antal mål är Belgien laget att spela på. Laget snittar 4 mål per match, med både gjorda och insläppta med i beräkningarna, och för den som vill spela på över 3,5 mål i matchen mellan Frankrike och Belgien går det att göra till oddset 3,70 hos Bethard*.

Uruguayansk domare vaktar pipan

Domaren inför den heta semifinalen är Andres Cunha från Uruguay. Han har tidigare dömt två matcher i detta VM. I första matchen mellan Frankrike och Australien delade domaren ut fyra gula kort och blåste två straffar, ett för varje lag. Uruguayanen fick även äran att döma Iran - Spanien, en match som innehöll två gula kort. Då bara de bästa domarna är kvar i turneringen får vi utgå från att Cunha håller för den absolut högsta nivån som det faktiskt krävs för att döma en semifinal mellan Frankrike och Belgien.

På de tidigare två matcherna har Cunha delat ut sex kort totalt. Det ger ett snitt på tre gula kort per match. Vill man spela under 4 kort går det att göra till oddset 1,83 hos Bethard*. Frankrike har dock bara tagit sju kort under hela turneringen och Belgien har dragit på sig sex gula kort under samma period. Nu är det dock betydligt mer på spel och spelare med gula kort sen tidigare riskerar inte att bli avstängda i en final på grund av gula kort.

Spelare att hålla ett öga på

I Belgien är det såklart trion de Bruyne, Hazard och Lukaku som måste prestera om det ska bli final för belgarna. Hos Bethard* ligger oddsen på 2.50 att Lukaku gör mål, 3,60 i att Eden Hazard trycker in bollen och 7.00 att de Bruyne stänker in en balja. Lukaku brukar dock ha svårt att göra mål i de riktigt stora matcherna. Något som kan vara värt att ha i åtanke

I Frankrike har Griezmann hittat målformen i slutspelet med mål i såväl åttondels- som kvartsfinal. Griezmann är den spelare i Frankrike med lägst odds att göra mål till oddset 2.75. I “Les Bleus” gäller det också att hålla ett extra öga på Mbappe som imponerat rejält under VM. Mot Argentina visade han upp att han kan bli Messis arvtagare och för dig som tror att han gör mål ikväll finns det till oddset 3.10 hos Bethard*. Även Pogba lär få en viktig roll på mittfältet och lär få kriga på mot sin lagkamrat från Manchester United, Fellaini.

Skadeläget och form

Båda lagen är i väldigt bra form, vilket brukas krävas för att nå en semifinal i ett VM. Belgien har vunnit sina senaste tio matcher och är dessutom obesegrade i sina 15 senaste matcher. Frankrike har inte förlorat på sina senaste nio matcher och är favoriter att kamma hem segern enligt spelbolagen.

Såväl Frankrike som Belgien har dessutom väldigt friska trupper. Enda osäkerheten är Umtitis knäskada som kan hålla honom borta från spel. Belgien får klara sig utan Meunier som är avstängd efter för många gula kort.

Förutsättningar och Fun Facts

* Belgien har tangerat sin bästa placering i ett VM sedan 1986 då man också nådde semifinal.
* Senaste gången lagen möttes i tävlingssamanhang var i Mexiko 86, den gången vann Frankrike vann med 4-2 efter förlängning.
* Senaste fyra mötena mellan lagen har inneburit mindre än 2,5 mål, det ger oddset 1,74 hos Bethard*.
* Matchen spelas på Saint-Petersburg Stadium i Saint Petersburg.
* Domare är A Cunha från Uruguay.