Även om det är ett svårt att val att välja mellan Panama - Tunisien och England vs Belgien så lär de flesta ta det sistnämnda alternativet. Det har på förhand pratas om att inget lag vill vinna matchen då en andraplats kan innebära en lättare väg i slutspelet. Samtidigt är det svårt att föreställa sig en helt ointressant match mellan två stora nationer som England och Belgien trots allt är, oavsett deras historik i de senaste mästerskapen.

England hade ingen hybris inför mästerskapet men efter att ha besegrat Tunisien och Panama tror landet återigen att man är bäst i världen och att världsmästartiteln snart är deras. I Sverige hoppas vi på att England kommer tvåa i gruppen så vi slipper Belgien i en eventuell kvartsfinal.

Märklig match

Med båda lagen redan vidare till åttondelsfinal kan det bli en repris på Danmark - Frankrike dvs en riktigt avslagen och för tittarna tråkig match. Inte ens Lars Lagerbäck kan ha njutit av Frankrike - Danmark, trots bra försvarsinsatser från bägge lagen. På planen ikväll finns det mängder av världsstjärnor och det är många spelare från Premier League i respektive lag. Fellaini, De Bruyne och Hazard spelar alla i Premier League vilket även Lukaku gör. Den sistnämnda missar dock matchen mot England på grund av att Belgien inte vill ta några risker när han varit småskadad.

1X2 odds, England - Belgien, Tor 28 jun 2018 at 20:00

England

Lika

Belgien

 ​​​Historien talar för att England vinner eftersom laget inte förlorat mot Belgien vid något tillfälle när lagen har mött varandra i VM-sammanhang. Faktum är att England inte förlorat på elva raka matcher mot belgarna.

Se upp för Kane

Harry Kane leder skytteligan i VM med sina fem mål på två matcher. Gör han två mål mot Belgien går han förbi Oleg Salenko som står på sex mål från VM 1994 i gruppspelet. Kane har skjutit fem skott på mål och fått fem mål som resultat, ännu en Erik Friberg i detta mästerskap.

Over/Under odds, England - Belgien, Tor 28 jun 2018 at 20:00 Linje: 2,5

Över

Under

Om lagen spelar oavgjort är det fair play som avgör. Detta då både Belgien och England har exakt lika många poäng, målskillnad och antal gjorda mål. Hamnar lagen på samma resultat i Fair Play också, blir det lotten som avgör vem som vinner gruppen. Något som vore historiskt då det i så fall är första gången någonsin.

Förutsättningar och Fun Facts

* Roliga PL-dueller väntar: John Stones mot de Bruyne, Lingard mot Fellaini och Kane ska försöka överlista lagkamraterna Alderweireld och Vertonghen.
* Belgien har slagit internt rekord med åtta mål på två matcher, blir man mållösa idag är det fortsatt rekord för nationen i ett gruppspel i VM.
* Lagen har tillsammans 31 matcher utan förlust.
* Spelplatsen är Kaliningrad Stadium och domare är Skomina från Slovakien.
* Belgien har sju vinster i rad och tolv matcher utan förlust
* England har inte förlorat på 13 matcher