Efter två års skadehelvete är det äntligen dags för Haris Radetinac att göra comeback i Djurgården. Yttermittfältaren finns med i Özcan Melkemichels trupp till matchen mot Kalmar ikväll.

 

Comeback # 1: Haris Radetinac

Kaknäs, 16 juli 2015. Haris Radetinac deltar i 5 mot 5-spel under en lätt återhämtningsträning med DIF när han plötsligt fastnar i konstgräset. Alla som var där kunde direkt se att det var något allvarligt som hände. Korsbandet visade sig vara av och en lång period av rehab följde.

Drygt ett år senare gjorde mittfältaren comeback i mötet mot Helsingborg på Tele2 Arena. Och han hann inte ens vara på plan i mer än några minuter innan nästa mardröm var ett faktum. Korsbandet gick av igen efter att han fastnat i konstgräset. Där och då trodde de flesta att karriären var över, för det är inte många spelare som orkar ta sig tillbaka efter dubbla korsbandsskador. Speciellt inte när man är över 30 år. Men Haris bestämde sig tidigt, han skulle kriga på.

Ikväll kliver han in på Tele2 Arena för att göra comeback på nytt, efter två års rehab.

 

Comeback # 2: Jonas Olsson

DIF:s stjärnvärvning Jonas Olsson fick vårsäsongen förstörd av en ljumskskada som höll honom borta från spel i flera matcher. Under uppehållet har han haft tid att återhämta sig och nu är han fit for fight igen. Och hans betydelse för Djurgården kan inte överskattas. Med Olssons vinnarskalle och jävlar anamma blir DIF ett klart stabilare lag.

 

Comeback # 3: Nanne Bergstrand

Efter 8 poäng på 12 matcher och en fjortonde plats i tabellen beslutade sig Kalmar FF att sparka Peter Swärdh. Ersättaren blev inte helt oväntat Nanne Bergstrand som synts till på Guldfågeln Arena flera gånger under våren. Bergstrand har en lång bakgrund i klubben då han tränat dem i hela tio år, från 2003 till 2013. Det blev en lyckosam tid som kröntes med SM-guld 2008.

Comebacken i Kalmar sker alltså, lite ironiskt, på Tele2 Arena. En arena han kan utan och innan efter tiden i Hammarby.

Vid sin sida har han sin gamla vapendragare, den nye assisterande tränaren Henrik Rydström.

Djurgården saknar Felix Beijmo, Jonathan Augustinsson och Tino Kadawere. Kalmar FF kommer till spel utan Ismael, Mahmoud Eid och Edvin Crona.