Det vankas final på Wembley när Sarris Chelsea ställs mot Guardiolas Manchester City i Carabao Cups sista match säsongen 2018/19. Matchen spelas på dagen två veckor efter att City förnedrat Chelsea med hela 6-0 i Premier League. Med detta i åtanke, och med tanke på båda lagens form, är Manchester City klara favoriter i matchen men när det är final kan allting hända. Skulle Chelsea åka på en klar förlust är tränare Sarris dagar nog räknade med tanke på den senaste tidens resultat. Detta är fjärde mötet under säsongen efter att lagen mötts på Wembley i Community Shield och två gånger i Premier League.

1X2 odds, Chelsea - Manchester City, Sön 24 feb 2019 at 17:30

Chelsea

Lika

Manchester City

Pressat Chelsea måste vinna

De senaste månaderna har inte varit roliga för tränare Sarri. Efter att ha haft fjärdeplatsen i ett järngrepp har man halkat efter i ligaspelet och är nu bakom såväl Manchester United som Arsenal i tabellen genom en sjätte plats. Visst vann laget dubbelmötet mot MFF i Europa League men förra helgen åkte Chelsea ur FA-cupen hemma mot Manchester United och dessförinnan blev det förlust mot City med hela 6-0. Lägg där till att laget (förutom borta mot MFF) inte gjort mål eller tagit poäng utanför Stamford Bridge under 2019 på fem försök. 

En titel verkar vara det enda som kan rädda tränare Sarri som har fått delar av fansen emot sig. Skulle laget däremot vinna Carabao Cup köper sig den konstant rökande Italienaren sig lite tid i alla fall. En förlust och han kommer med största sannolikhet få sparken då prestationerna på senaste tiden har varit under all kritik.

Over/Under odds, Chelsea - Manchester City, Sön 24 feb 2019 at 17:30 Linje: 2,5

Över

Under

City går för kvadruppeln

För 20 år sedan vann rivalen Manchester United som första engelska klubb trippeln när laget lyckades vinna Premier League, Champions League och FA-cupen. Sedan dess har ingen förening i den engelska fotbollen lyckas med samma bedrift men nu har Manchester City alla möjligheter att klara det. Första steget är att vinna Carabao Cup och laget är klara favoriter. Formen hos de ljusblå är minst sagt bra med 14 segrar på de 15 senaste matcherna där den enda plumpen är den oväntade förlusten borta mot Newcastle.

I senaste mötet mot Schalke var City illa ute men efter en remarkabel avslutning vände man 1-2-underläge till seger med 3-2. Det innebar den femte raka segern och en målskillnad på 18-4 under dessa matcher. Frågan är om inte detta är den bästa upplagan av laget någonsin?!

Both Teams to Score odds, Chelsea - Manchester City, Sön 24 feb 2019 at 17:30

Ja

Nej

Uppdateringar inför matchen

Båda lagen har en hel del spelare på skadelistan där Chelsea saknar Cahill, Drinkwater, van Ginkel och förmodligen Arrizabalaga och Pedro. I Citys sjukstuga hittar vi Bravo, Delph, Gabriel Jesus, Mendy och John Stones. Håll ett extra öga på Sergio Agüero som gjorde hattrick i lagens senaste möte och totalt har stått för 15 mål på 17 matcher mot Chelsea. 

För Chelsea är det Eden Hazard som är det största offensiva vapnet med sina 12 mål i Premier League under säsongen. Belgaren har dock haft det svårt mot City med endast 4 mål på 17 försök. Att Chelsea har mycket "stolpe ut" denna säsongen bekräftas av att att laget träffat ribban och stolpen mest i Premier League med hela 17 ramträffar. Mot City måste dessa skott istället gå stolpe in om man ska skrälla till sig en titel under 2018/19 och fortsatt ha tränare Sarri vid rodret.

Anytime Goalscorer odds, Chelsea - Manchester City, Sön 24 feb 2019 at 17:30

​​