Den andra rundan av gruppspelet i Champions League drar igång inom kort och på tisdag bjuds det på några riktigt bra matcher, bland annat mötet mellan två av de mest offensivt nytänkande lagen i hela världen i Atalanta och Ajax. Här kan du få ta del av de våra hetaste rekar inför tisdagens drabbningar i Europas mest prestigefyllda fotbollsturnering!

Bayern München maler på

Om man utgår ifrån de senaste matcherna verkar Bayern München inte visa upp några tecken på att sakta ner. De har helt enkelt inlett denna säsong lite som de avslutade den förra, det vill säga genom att vinna och med rätt så stora siffror också. Senast mot Eintracht Frankfurt vann Hansi Flicks mannar med hela 5-0. Även i Champions League skulle det bli en storseger. På förhand trodde man att Atletico Madrid ändå skulle göra det svårt för Bayern München, det var ju ändå en match mellan två fotbollsgiganter. Men Bayern visade ingen nåd och vann ganska bekvämligt med 4-0 hemma på Allianz Arena.

100% upp till 1000 kr i bonus!
Kundtjänst 24/7
Brett utbud av sporter

Lokomotiv Moskva då? Ja de har gjort det helt okej. Nu när nästan halva den ryska ligan har spelats ligger de på en fjärdeplats med en poängs försprång. I mötet mot Red Bull Salzburg i CL förra veckan blev det 2-2, ett resultat som även speglade den jämna matchbilden. Men om man ska vara ärlig här har nog tyvärr Lokomotiv inte mycket att komma med här. Den föregående säsongens trippelvinnarna ser nästan lika dominanta ut som de gjorde för några månader sedan. I ligan har de gjort överlägset flest mål med sina 22 baljor, nästan dubbelt så många fler än tvåan RB Leipzig. Här blir det nog ännu en storvinst för tyskarna. Bayern München -2 på Asian Handicap ger oddset 1.67 gånger pengarna hos Betway!

Rygga vårt Asian Handicap spel på Bayern München!

  • Bayern München har dominerat på sistone
  • Bayern München har gjort 22 mål på sina senaste fem matcher i Tyska Bundesliga
  • Asian Handicap -2 ger hela 1.67 i odds på detta spel

TILL BETWAY

Två offensiva pionjärer

Atalanta och Ajax har varit lagen på mångas läppar de senaste åren. Ajax kommer man främst ihåg för deras fantastiska säsong 2018/19 där de vann ligan och tog sig till semifinal i Champions League. Men den främsta anledningen till att de satte ett sådant avtryck var inte bara för att de lyckades skrälla sig igenom till en CL-semifinal, utan det var hur deras spel faktiskt såg ut när de gjorde det. Det var en snabb, effektiv och kreativ fotboll som var otroligt rolig att titta på. Det var verkligen som att spelsystemet var helt inpräntade i spelarnas huvuden och eftersom de hade ett så stort förtroende för spelsystemet var de inte rädda för något motstånd.

Samma sak går att säga om motståndet Atalanta. Deras 3-4-1-2-uppställning är något tränaren Gian Piero Gasperini har jobbat in i truppen i flera års tid nu och det var framför allt under förra året som man fick se belöningarna för detta lagbygge. Atalanta gjorde överlägset flest mål i hela Serie A och avslutade säsongen på en tredjeplats, endast fem poäng bakom serieledarna Juventus. Men när det kommer till underhållande fotboll är Atalanta definitivt uppe i toppen bland europeiska lag. Det är hög press, offensiva ytterbackar och målglada anfallare. Tre stora faktorer för underhållande fotboll. Och med tanke på det riskfyllda offensiva spelet båda lagen står för lär det bli mycket målchanser i denna match. Det i sin tur brukar ju även leda till många hörnor. För ytor kommer att uppstå och båda lagen har fart på sina kanter. Speltipset blir således att det blir över 9 hörnor i denna intressanta match, och för det får du 1.90 gånger degen hos Bet365.

Rygga vårt spel på nio hörnor!

  • Både Atalanta och Ajax har en offensiv uppställning
  • Med två anfallsorienterade lag blir det många skott som missar mål
  • Oddset är för högt på 1.90

TILL BET365

Tjurigt möte väntar i Marseille

Senast Marseille spelade i Champions League innan denna upplaga var för sju år sedan. Där hamnade de i en svår grupp med Napoli, Borussia Dortmund och Arsenal. Det svåra motståndet speglade sig även i resultatraden då det blev sex förluster på de sex spelade matcher. Inte det CL-äventyret de kanske hade hoppats på då, men i år får de alltså en ny chans. Dessvärre för Marseilles del inledde de gruppspelet med en förlust borta mot Olympiakos. Långt ifrån det de behövde med tanke på att Olympiakos får ses som det enklaste motståndet de har i gruppen. Nu är de i en position där poäng hemma mot Man City blir ännu mer viktigt. City har ju den bättre truppen och är förstås favoriter. Så räkna med mycket heta nerver och kämparvilja hos Marseille-spelarna. Framför allt hemma på Stade Velodrome kommer de inte att ge sig utan en fajt.

Så Manchester City har definitivt anledningar att oroa sig inför tisdagens möte. Visserligen blev det vinst i öppningsmatchen mot Porto men i ligan har det sett lite krampaktigt ut. Kryssen mot Leeds och West Ham samt 2-5-förlusten mot Leicester såg inte särskilt förtroendeingivande ut och det var tydliga tecken på att City har en del att jobba på. Jag nämnde ju heta nerver innan och det är något som definitivt kan komma att visa sig även för Manchester City-spelarna om de får en dålig öppning på matchen. Det blev nämligen en del kort som delades ut i Citys match mot Porto, sex stycken sammanlagt där Man City stod för fem av de. Även i Marseilles senaste ligamatch delades det ut sex gula kort. Det kanske inte blir så många denna gång, men räkna med flera heta dueller och aggressivt spel. Över 3.5 kort ger 1.65 i odds hos Betsson.

Rygga vårt spel på över 3.5 kort

  • Manchester City drog på sig 5 kort i sin senaste match
  • Bägge lagen har mycket att vinna vilket ökar spänningar på planen
  • Oddset 1.65 har bra spelvärde

TILL BETSSON

Kan Shakhtar Donetsk skrälla ännu en gång?

Ja vilken premiärmatch det blev för Shakhtar Donetsk borta mot Real Madrid. Ukrainarna ledde med smått chockerande 3-0 i halvtid och det var nog många, inte minst Real Madrid-spelarna, som undrade vad det precis var som hände. Men det var absolut rättvist att Shakhtar ledde i halvtid, det såg till och med ut som att det hade kunnat bli fler i mål i den där galna första halvleken. Det var även många av spelarna i Shakhtar som hade insjuknat i corona och således missat matchen vilket gjorde denna skalp ännu tyngre. Nu har de fått några av de spelarna tillbaka inför detta möte, men det är fortfarande en väldigt tuff match de har framför sig. Något som däremot står helt säkert är att självförtroendet hos spelarna lär vara rejält boostade.

100% upp till 1000 kr i bonus!
Kundtjänst 24/7
Brett utbud av sporter

Inter lär dock vara revanschsugna efter att det bara blev en pinne hemma mot Borussia Mönchengladbach. Förväntningarna är nämligen stora på Inter denna säsong. Anfallsparet i Romelu Lukaku och Lautaro Martinez ser lika bra ut (om inte bättre) som under den gångna säsongen. Det har även gjorts flera klassvärvningar som gör att Inter är tippade att gå långt i både ligan och i Champions League. Men likt Shakhtar förra veckan dras Inter av en del skadeproblem. De har en sådan bredd i truppen att de ändå ska kunna få med sig ett slagkraftigt lag inför detta möte, men skadesituationen gör ju det betydligt svårare. Inter är favoriter, men Shakhtar kan absolut få med sig ett resultat, speciellt eftersom det är på deras hemmaplan. Därför är mitt speltips Shakhtar Donetsk +1 med Asian Handicap vilket hos NordicBet ger 1.63 gånger pengarna!

Rygga vårt Asian Handicap spel på Shaktar Donetsk

  • Inter har flera nyckelspelare skadade
  • Shaktar Donetsk spelar bra hemma
  • Asian Handicap -1 ger 1.63 i odds

TILL NORDICBET