På lördag brakar det loss på Millenium Stadium i Cardiff när Real Madrid och Juventus gör upp om vilka som ska få lyfta Champions League-bucklan. Det är två ligavinnare som ställs mot varandra i årets Champions League-final som går av stapeln på lördagkväll. För Juventus del så har vägen mot ligatiteln till största del varit en transportsträcka och man har varit ohotad etta i stort sett hela säsongen, i och med det vann Juventus Scudetton för sjätte säsongen i rad. För Real Madrid blev det desto svettigare när det avstånd som man byggt upp sakta men säkert åts upp av bakomvarande lag. Den sista omgången var direkt avgörande för ligatiteln, men Real Madrid redde ut stormen och kunde enkelt vinna mot Malaga och tog sin första ligatitel sen 2012.

 

Regerande mästarna Real Madrid

Real Madrid har chansen att bli första lag att försvara Champions League-bucklan. Real Madrid är den mest framgångsrika klubben i Champions Leagues historia med sina elva vinster.
Det snackas en del om att Gareth Bale "måste" starta med tanke på att Bale är från Wales och att han vill visa upp sig för hemmapubliken. Men walesaren har haft skadeproblem under säsongen samtidigt som Isco har varit en av Real Madrids bästa spelare under Bales frånvaro. För Zinedine Zidane bör den mest slagkraftiga startelvan vara prioritet och inget annat. Men det återstår att se hur han formerar laget.

 

Fingertoppskänsla i Juventus

Juventus utveckling de senaste åren är fascinerande. För alla stora spelare som lämnat har man lyckats ersätta och undra om inte det här laget är det bästa man haft på länge, trots alla stjärnor som lämnat för nya uppdragsgivare.
För Juventus del så finns det mycket iver att vinna turneringen. Inte minst för den defensiva stommen med 39-årige Gigi Buffon i spetsen, som ännu inte har vunnit Champions League trots alla framgångar. Han har varit i final två gånger tidigare men förlorat både mot Milan år 2003 och Barcelona så sent som 2015. Lägg därtill Sami Khedira och Gonzalo Higuain som likt många andra har blivit bortskeppade från Real Madrid. Dessutom har vi Mario Mandzukic som har ett förflutet i Atletico Madrid samt Dani Alves som varit en riktig fanbärare för Barcelona. Det finns nog en del revanschlusta i Juve.

Spela på Champions League-finalen hos Bethard*