Ett av de häftigare mötena i Champions League är utan tvekan matchen mellan Atletico Madrid och Juventus. Den spanska ligatvåan lyckades visserligen vinna helgens match mot Rayo Vallecano men innan dess gjorde två raka förluster i ligaspelet att man nu är sju poäng bakom FC Barcelona. Juventus har inte de problemen utan leder Serie A komfortabelt med 13 poäng före Napoli när 14 matcher återstår. Det vankas fotbollsfest på Wandra Metropolitano mellan två mycket bra lag!

1X2 odds, Atletico Madrid - Juventus, Ons 20 feb 2019 at 21:00

Atletico Madrid

Lika

Juventus

Hemmalaget Atletico Madrid

Efter två finalförluster på 10-talet hoppas Diego Simeones mannar att kunna ta sig till finalen som spelas på deras egna hemmarena. Man är dock inte favoriter i dubbelmötet mot Juventus som siktar på CL-titeln efter att också ha förlorat två finaler på 10-talet. Atletico Madrid har haft problem med storlagen under säsongen och även om man vann med 2-0 mot Dortmund i gruppspelet på hemmaplan förlorade laget returmatchen med förnedrande 4-0. Hemma mot Real Madrid och Barcelona under säsongen har man inte lyckats vinna.  

Förutom de två raka förlusterna mot Real Betis och Real Madrid har laget inte förlorat på 22 matcher. Som vanligt är det en solid defensiv som legat bakom att man ligger i tvåa i La Liga-tabellen med minst insläppta mål. Laget vann Europa League förra säsongen och är alltid farliga i cupspelet.

Bortalaget Juventus

Att Juventus står som segrare av Serie A när vi summerar säsongen är inte alls oväntat men det är inte ligan som varit fokus under säsongen. Värvningen av Cristiano Ronaldo vittnade om att laget på allvar vill vinna Champions League efter två finalförluster på de fem senaste åren. I årets gruppspel hade man dock vissa problem och förlorade bland annat mot Manchester United hemma och mot Young Boys men lyckades ändå vinna gruppen. 

Nu väntar en tuff bortamatch mot ett defensivt starkt motstånd men om det är något lag i turneringen med en fruktad offensiv är det Juventus. Med Ronaldo, Dybala och Mandzukic som offensiva vapen kan det mycket väl bli så att Juventus vinner hela turneringen även om Manchester City och FC Barcelona är mer favoriter enligt oddsen.

Inför matchen

Atletico Madrid kommer till spel utan mittbacken Hernandez men med Godin och Jimenez har man sitt ordinarie uruguayanska mittlås intakt. I offensiven saknas Koke som är lagets näst bäste målskytt med fem mål under säsongen. Därför blir det fortsatt upp till världsmästaren Griezmann att producera mål. Han är Madrid-klubbens överlägset bäste målskytt med sina 18 mål under säsongen. 

Juventus får klara sig utan Cuadrado men med Ronaldo, Costa, Mandzukic och Dybala har man en offensiv som klarar sig utan colombianen. Dybala är lagets bäste målskytt i Champions League med sina fem mål i turneringen. I alla turneringar är det dock Cristiano Ronaldo som gjort flest mål framåt med sina 21 mål på 32 matcher.