Jakten på topp 4 och CL-platserna fortsätter för Arsenal när Southampton kommer på besök till Emirates i London. En poäng bakom ett formstarkt United har hemmalaget inte råd att förlora matcher som denna mot "The Saints" på nedflyttningsplats. Det mesta talar för en promenadseger för Arsenal men samtidigt vet Southampton att en poäng tar upp laget på säker mark så det kommer inte att bli ett bortalag som säljer sig billigt

Arsenal - Southampton

Arsenal obesegrade sedan Augusti

Trots att laget har haft en något sviktande form på senaste tiden med tre poängtapp på de sju senasta PL-matcherna är laget svårslagna på hemmaplan. Efter förlusten hemma mot Manchester City i premiären i Augusti har "The Gunners" inte förlorat en enda hemmamatch i Premier League och det mesta talar för att man utökar sviten under söndagen som just nu är 10 vinster och 2 oavgjorda med ett målsnitt på 2,15 mål per match.

Framförallt är det mot bottenlagen som laget har dominerat då man vunnit alla fem matcher mot svagare motstånd och det brukar bli mycket mål i den här typen av matcher. I 11 av 13 matcher mot lag i nedre halvan av tabellen, såväl hemma som borta, har Arsenal gjort två mål eller fler så mycket talar för att det blir en målrik historia mot "The Saints".

Over/Under odds, Arsenal - Southampton, Sön 24 feb 2019 at 15:05 Linje: 2,5

Över

Under

Southampton jagar säker mark

Bortalaget har inte haft en rolig säsong och ligger just nu på nedflyttningsplats. Det finns dock fortfarande hopp för Southampton då laget är en poäng bakom Cardiff med en match mindre spelad. Nu väntar dock en tuff uppgift borta mot ett Arsenal som jagar topp 4. "The Saints" går dock in i matchen med vetskapen att man vann senaste gången lagen möttes med 3-2. Southampton förlorade sin senaste match just mot Cardiff men innan dess var laget obesegrade tre matcher efter att ha spelat oavgjort mot Burnley och Crystal Palace samt besegrat Everton.

Skulle Southampton åka ur serien är det första gången sedan 2012 vilket skulle innebära en stor tragedi för fansen på St Mary's Stadium. Dock har laget fått in hopp i nya tränaren med det trevligt klingande namnet Ralph Hasenhüttl. Sedan tysken tog över laget har man vunnit 4 matcher, spelat 3 oavgjorda och förlorat 4. Alla förluster utom en har varit med uddamålet.

Anytime Goalscorer odds, Arsenal - Southampton, Sön 24 feb 2019 at 15:05

Lacazette vs Redmond - matchen i matchen

Laget har varsin anfallare i bra form. Framförallt hemmalagets Alexandre Lacazette är het med fyra mål på de sex senasta matcherna i ligan. Southamptons Nathan Redmond har också vaknat på sistone med fem mål på sina 10 senaste matcher. På skadelistan för Arsenal är Bellerin, Holding och Welbeck borta medan Koscielny och Maitland-Niles är osäkra till spel. För bortalaget missar Lemina matchen medan det är osäkert om Danny Ings hinner bli redo till matchstart, något Southampton verkligen hoppas på då han låg bakom två av de tre målen senast lagen möttes.

Southampton må kallas för "The Saints" men har knappast varit några helgon senaste tiden. De senaste sju matcherna har inneburit 32 gula och tre röda kort. I 11 av lagets 12 senaste matcher har båda lagen gjort mål. Arsenal har vunnit fyra av de fem senaste interna mötena mellan lagen men det var alltså Southampton som vann senast med 3-2. ​​​​​