Kvällens allsvenska match mellan IFK Göteborg och AIK ställs in efter att en AIK-spelare ha erbjudits pengar för att underprestera i den allsvenska matchen.
- Det här är en mycket allvarlig attack mot svensk fotboll, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare SvFF.

Enligt uppgift så uppvaktades en AIK-spelare i tisdags av en person som erbjöd honom pengar. Detta i gengäld mot att AIK-spelaren skulle underprestera i bortamatchen mot Blåvitt och se till att AIK förlorar. Det hela sägs även ha varit under förtäckta hot.

"Kan inte garantera att det är en säker match"

Representanter från Polisen, SvFF och AIK hade presskonferens under torsdagsmorgonen. 
- Det här är en mycket allvarlig attack mot svensk fotboll och det kommer vi aldrig, aldrig att acceptera, säger Håkan Sjöstrand, Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare 
Han fortsätter:
- Utgångspunkten för alla våra matcher är att de ska vara säkra och avgöras på sportsliga grunder. Utifrån den information vi har kan vi inte garantera att matchen mellan IFK Göteborg och AIK är en säker match och att den avgörs på sportsliga grunder.
- Det här är ett budskap till de som försöker förstöra vår fotboll. Vi kommer att jaga er. Vi kommer göra allt vi kan. Ni är inte välkomna.

Håkan Sjöstrand riktade ett speciellt meddelande till Blåvitt- och AIK-fansen:
- Ni har sett fram emot den här matchen, jag beklagar verkligen att vi måste ställa in den. Matcherna mellan er är en av säsongens största matcher. Två av våra största klubbar. Mycket rivalitet och ovisshet i vem som ska vinna. Och vi måste försäkra oss om att det sker på sportsliga grunder.

Det är än så länge oklart när matchen kommer att spelas. 
- Tanken är att vi tillsammans med IFK hittar ett lämpligt datum för att spela matchen med de förutsättningar som gäller för en sån här match, säger Björn Wesström, sportchef i AIK.