Då var årets första omgång av Premier League avklarad. Känns härligt att se att fansen på läktarna var tillbaka på samtliga arenor då det höjer stämningen avsevärt även för oss som följer matcherna via streams eller tv. Nedan har vi radat upp det vi tycker förtjänar att lyftas fram efter premiäromgången av Premier League 2021/22.

Brentford – Arsenal

Det går inte att gå igenom den första omgångens highlights utan att nämna premiärmatchen och Londonderbyt på fredagskvällen mellan nykomlingarna Brentford som hemma på Brentford Community Stadium tog emot Arsenal. Hemmalaget kopplade tidigt greppet om matchen och skapade redan i minut 12 matchens första farliga målchans genom Bryan Mbeumo. Inget mål den gången, men tio minuter senare rullade Sergi Canós in den bakom Bernd Leno och säsongens första mål var ett faktum. Utökade ledningen gjorde sedan danske Christian Nørgaard när han nickade in inkastet från Mads Bech. Bäst i Arsenal var Emile Smith-Rowe, men även Bukayo Saka gjorde en fin insats.

Brentford vinner mot Crystal Palace i omgång 2 Högsta odds Spelbolag
Crystal Palace 2,65
Oavgjort 3,20
Brentford 2,85

Bruno Fernandes hattrick

Första målet som Fernandes gjorde är ren och skär världsklass. Från Paul Pogbas passning till Bruno Fernandes nedtagning. Avslutet var inte det snyggaste dock, men spelar inte så stor roll när allt innan själva målet var så fantastiskt snyggt. I början av andra halvlek gick Leeds upp till 1-1 genom ett riktigt fint kanonskott av Luke Ayling. Ingen kvittering som höll länge då Mason Greenwod gjorde 2-1, 3 minuter senare. Sedan rann det bara på för Manchester United då Fernandes gjorde ytterligare två mål och Fred fastställde slutresultatet till 5-1. Förutom att Fernandes gjorde hattrick låg Pogba bakom fyra framspelningar.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Bruno Fernandes som skytteligavinnare 7,00

Ismaila Sarr mot Aston Villa

Som vi nämnde i våran förhandstitt när vi gick igenom Watford inför deras återtåg till Premier League 2021/22 var tränaren Xisco Muñoz instrumental i deras uppflyttning när han ändrade om spelsystemet. Det var något laget tog med sig in i premiären mot Aston Villa på hemmaplan. Ismaila Sarr var fenomenal på sin högerkant och fullkomligt körde över Matt Target. Slutligen resulterade det i ett mål för honom. De gick upp i en 2-0 ledning efter första halvlek och utökade sedan till 3-0 innan bortalaget vaknade till något och reducerade till 3-2.

Patrick Vieiras första förlust mot Chelsea

Det var Patrick Vieiras Premier League-debut som tränare när hans Crystal Palace åkte till West End och Stamford Bridge för att möta Champions League-mästarna, Chelsea. Det slutade som de flesta på förhand hade förväntat sig, med vinst för hemmalaget. Det hela var mer eller mindre över redan efter 27 minuter när Marcos Alonso hade skickat in 1-0, för efter det kom aldrig Palace in i matchen igen och slutligen vann Tuchel och co med 3-0. Värt att ta med sig från matchen är att detta var Vieiras första förlust någonsin mot Chelsea då han under sin aktiva tid i Arsenal-tröjan aldrig var med om ett nederlag mot “The Blues”.

Spurs kan vinna utan Kane

Tottenham var nederlagstippade av alla innan premiären hemma mot Manchester City. Detta plus alla rykten om en eventuell övergång för en viss Harry Kane till söndagskvällens motståndare och Guardiolas uttalande för några säsonger sedan om att de är en “one man club” gjorde Spurs extra taggade. På pappret såg inte hemmalagets laguppställning alltför imponerande ut jämfört med det blåa laget från Manchester, men det spelade ingen roll då alla liljevita spelare skötte sig utmärkt. Allt från Tanganga på högerkanten till Moura i anfallet.

City hade inget att komma med förrän i minut 70, men då hade redan Son skickat in den i 55:e matchminuten för hemmalaget. Detta var aldrig Citys kväll då de egentligen aldrig kom in i matchen.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Manchester City: Vinner Premier League 2,10