Efter det intenstiva spelschemat under jul/nyår har det varit ett kortare uppehåll i Premier League för cupmatcher i FA-cupen och Carabao Cup. Nu är det dock dags att återgå till vardagen och det är en full omgång som inleds med Londonderby mellan West Ham och Arsenal och avslutas med att Manchester City tar emot Wolves. Omgångens höjdpunkt är dock utan tvekan matchen mellan Tottenham och Manchester United på Wembley Stadium i London. Hur ser det ut för topp 6 denna omgång?

West Ham vs Arsenal

West Ham hade inte det roligt under jul och nyår då "The Hammers" endast lyckades plocka en seger av fyra möjliga - i bortamatchen mot Southampton. För Arsenal blev det ett blandat julfirande med poängtapp mot Brighton som säkert sved lite. Dock var det ingenting jämfört med förlusten med 5-1 borta mot Klopps Liverpool. Laget har dock studsat tillbaka efter den pinsamma förlusten genom att först vinna mot Fulham hemma med 4-1 för att sedan följa upp målkalaset med att besegra Blackpool i FA-cupen med 3-0. Laget vill dessutom garanterat fortsätta trenden man har mot West Ham på tre raka segrar och ingen förlust på de sju senaste inbördes mötena. Vi får gå tillbaka till den 9 augusti 2015 för att hitta en seger för West Ham mot Arsenal.

1X2 odds, West Ham United - Arsenal, Lör 12 jan 2019 at 13:30

West Ham United

Lika

Arsenal

Håll självklart koll på Pierre-Emerick Aubameyang som är delad skytteligaledare med 14 mål hittills. För West Ham är Marko Arnautovic tillbaka efter skada. Det mesta talar också för en målrik match då det finns mycket offensiva kvalitéer i lagen men bakåt ser det lite mer darrigt ut.  

Over/Under odds, West Ham United - Arsenal, Lör 12 jan 2019 at 13:30 Linje: 2,5

Över

Under

Brighton vs Liverpool

Serieledaren Liverpool har gått som tåget hela säsongen och var obesegrade i Premier League hösten 2018. Första matchen 2019 spelades mot den främsta utmanaren om ligaguldet - Manchester City. I seriefinalen räckte Liverpool inte till och förlorade med 2-1 mot Peps mannar. Detta följdes upp med en förlust mot Wolves i FA-cupen som innebär att laget är ute ur turneringen och har två raka förluster 2019. Ingen ifrågasätter dock kvalitén i laget men det gäller för de rödklädda bortalaget att studsa tillbaka med en seger om man inte vill att City ska knappa in ännu mer. 

1X2 odds, Brighton - Liverpool, Lör 12 jan 2019 at 16:00

Brighton

Lika

Liverpool

 Laget brukar dock ha lätt mot Brighton. Sedan 2011 har lagen mötts fem gånger där Liverpool har vunnit samtliga matcher med en den förkrossande målskillnaden 18-3. Efter att Klopp vilat flertalet nyckelspelare i senaste matchen mot Wolves lär det bli ett både revanschsuget och toppat Liverpool mot 13:e placerade Brighton som dock inte förlorat på sina fyra senaste matcher.

1X2 odds, Brighton - Liverpool, Lör 12 jan 2019 at 16:00

Brighton

Lika

Liverpool

Chelsea vs Newcastle

Malmös kommande motståndare i Europa League har en på pappret lätt hemmamatch mot Rafa Benitez Newcastle. Chelsea har dock haft en del onödiga poängtapp i ligan som i senaste ligamatchen mot Southampton där det blev 0-0, men också hemma mot Leiceser på lillejulafton när "The Blues" förlorade med 0-1. I senaste matchen, ligacupsemifinalen mot Tottenhamn, blev det också förlust efter att Harry Kane gjort matchens enda mål från straffpunkten. Trots några mindre lyckade resultat för "The Blues" talar allt för en hemmaseger. Newcastles form är bedrövlig med endast 1 vinst på de 9 senaste matcherna och den kom i den knappa 1-0 segern borta mot jumbon Huddersfield.

1X2 odds, Chelsea - Newcastle United, Lör 12 jan 2019 at 18:30

Chelsea

Lika

Newcastle United

Historien talar också för Chelsea som endast förlorat 1 gång hemma mot Newcastle sedan 1992 och på lagets sju senaste interna möten har Chelsea vunnit fem, förlorat en och spelat en oavgjord. Generellt brukar det också bli målrika matcher när lagen drabbar samman. De sex senaste mötena har slutat i över 2,5 mål.

Over/Under odds, Chelsea - Newcastle United, Lör 12 jan 2019 at 18:30 Linje: 2,5

Över

Under

Tottenham vs Manchester United

Två lag i väldigt bra form drabbar samman på nationalarenan Wembley i London. Tottenham ligger trea i tabellen och förutom den överraskande förlusten hemma mot Wolves med 1-3 dagen innan nyårsafton, har Spurs 11 matcher utan förlust varav nio av dessa är segrar. På de 19 senaste har de vitklädda hemmalaget vunnit 15, spelat en oavgjord och endast förlorat två. Nu ställs man mot United som haft en katastrofal säsong men som verkar ha hittat glädjen under nya tillfälliga (?) tränaren Ole Gunnar Solskjaer. 

Tottenham Hotspur - Manchester United

 Sedan normannen tog över har laget vunnit samtliga fem matcher man spelat, om än mot lag på den nedre halvan i tabellen. Framförallt har Solskjaer fått fart på Pogba som radat upp mål och poäng sedan Mourinho fick sparken och visat prov på de kvalitéer världsmästaren besitter. Nu väntar den tuffaste prövningen hittills när man möter ett Tottenham vars tränare mycket väl kan coacha Manchester United nästa säsong om man får tro de engelska tabloiderna. Hur som helst är det en väldigt spännande match mellan två formstarka lag. 

Over/Under odds, Tottenham Hotspur - Manchester United, Sön 13 jan 2019 at 17:30 Linje: 2,5

Över

Under

Manchester City vs Wolves

Helgens omgång avslutas med att Manchester City tar emot Wolves på Etihad Stadium under måndagskvällen. City hade inget vidare julfirande med två raka förluster mot Crystal Palace och Leicester men sedan dess har man studsat tillbaka. I Premier League vann man borta mot Southampton med 3-1 vilket följdes upp av den för laget otroligt vikta segern mot Liverpool med 2-1. Eftersom Manchester City är fyra poäng bakom Liverpool inför helgens omgång är frågan om man har råd med fler poängtapp men det är ingenting som talar för att man inte kommer att vinna mot Wolves.

1X2 odds, Manchester City - Wolverhampton Wanderers, Mån 14 jan 2019 at 21:00

Manchester City

Lika

Wolverhampton Wanderers

Efter vinsten i seriefinalen har den blå delen av Manchester spelat två cupmatcher mot lag från lägre divisioner och man kan minst sagt säga att målskyttet har lossnat. Först vann man med 7-0 mot Rotherdam i FA-cupen vilket följdes upp med 9-0 i Carabao Cups semifinal mot Burton. Blir det ännu en målfest mot Wolves? Lagets nio senaste matcher har slutat i över 2,5 mål.

Over/Under odds, Manchester City - Wolverhampton Wanderers, Mån 14 jan 2019 at 21:00 Linje: 2,5

Över

Under

​​​​​