Brynäs (9) - Djurgården (2)

Lagen möttes så sent som i torsdags. Då på Hovet i Stockholm och där blev det en kassaskåpsäker hemmaseger med hela 5-1.
Djurgården lät Brynäs aldrig få en längre segersvit. Stockholmarna förlängde däremot sin egen och tog tredje raka segern och den fjärde på lagets fem senaste. 

Båda lagen kommer till spel med en stark form. Djurgården saknar forstatt viktige kuggen A. Engqvist som dras med hjärnskakning. 
Brynäs vänder hem till favoritplatsen Gavlerinken. En arena laget inte förlorat i sedan den 14 november 2017. (bortsett CHL)
Nu möter man ett Djurgården som är i storform, trivs på bortaplan och speciellt mot Brynäs. Jag förväntar mig att båda lagens defensiv läggs i fokus och lagen spelar försiktigt.

Speltips: Under 4,5 mål till 2,02 hos ComeOn*.

Färjestad (3) - Skellefteå (7)

Ja ingen trodde att Färjestad skulle ligga före Skellefteå i tabellen efter trettioåtta matcher spelade. Värmlänningarna är dessutom sju poäng före västerbottningarna och förmen mellan lagen skiljer sig särskilt. 
Skellefteå vann med nöd och näppe över Karlskrona och vann för andra gången på sju försök. Sedan J. Ericsson återkomst har ingen ökad lycka skett för laget. 
Färjestad å andra sidan imponerade sist mot Frölunda och målvakten L. Haugen är i storform. Färjestad tog sin tredje raka seger och den femte på sex senaste.

Tabelltrean trivs mer och mer mot just Skellefteå och styrkan hos hemmlaget denna säsong är just offensiven. Laget har gjort allra flest i hela serien och Färjestad har gjort minst fyra mål i fem av sina sex senaste matcher. 
Skellefteå sviker däremot i defensiven och släpper in ovanligt mycket mål. Dessutom har laget mer eller mindre bara en kedja som producerar ordentligt.

Speltips: Färjestad över 2,5 mål till 1,81 hos Unibet*.

Växjö (1) - Linköping (4)

Två hårdsatsande lag möts i Vida Arena. Två lag som kommer till spel med fin fin form. Växjö har tre raka vinster och Linköping poäng i fyra raka matcher, varav tre segrar.
Östgötarna har kommit igång allt succesivt och det är mycket tack vare en stark offensiv. 
En offensiv har smålänningarna. Växjö har gjort andra flest mål i hela serien och på hemmaplan öser laget in mål. Medan Linköping är det lag som spelat hela fjorton av arton bortamatcher över 4,5 mål.

Intensiva och målrika bataljer lagen emellan. Säsongens första möte slutade 5-4 till Växjö efter övertid på bortaplan.
Lägg därtill att lagens fem senaste möten har slutat över 4,5 mål.
Det är tre viktiga poäng på spel för framförallt Linköping som jagar topp fyra och säker mark till kvartsfinalsspelet och behovet av poäng är enormt.

Speltips: Över 4,5 mål till 1,86 hos Betsson*.

Frölunda (6) - Luleå (10)

Det skiljer sju poäng mellan lagen inför mötet. Två lag som inte alls haft den säsong som dom hoppades på. 
Frölunda har stora problem i att leverera hela matcher och stabiliteten i försvarsspelet finns inte. 
Luleå å andra sidan saknar tyngd och har inte manskapet att vara längre upp i tabellen. Laget är däremot hårt arbetande och ger sig aldrig. Vid seger mot Frölunda är platserna för topp sex i närhet på allvar.

Viktiga poäng på spel och det är riktigt hawaii-matcher som lagen tenderar att bjuda på när dom möts.
Eller vad sägs om, 4-3 x 2, varav en efter straffar,  och 3-2 efter övertid. Samtliga tre möten under säsongen har slutat med hemmaseger.
Nu möts två lag som är i stora behov av poäng och bjuder på målkalas när lagen möter varandra.

Speltips: Båda lagen gör minst två mål? Ja till 1,98 hos Unibet*.

Karlskrona (14) - Mora (13)

Ett riktigt bottenmöte vankas inne i NKT Arena. Hemmalaget Karlskrona är helt under isen och får inte spelet att fungera och klubbkänslan verkar vara helt under isen. Laget radar upp förlust efter förlust och har nu sex raka förluster och har bara en seger på sina nio senaste matcher.
Mora valde att sparka Karlin och det gav ingen effekt mot Rögle. Dalmasarna har även dom en tung trend med fyra raka förluster och ligger på första gången på länge under kvalstrecket.

Säsongens tredje uppgörelse och dom två första har resulterat i en hemmaseger för Mora 3-0 och en hemmaseger för Karlskrona 4-3 efter övertid.
Det är tre VÄLDIGT viktiga poäng som står på spel och inget av lagens offensiva spel fungerar. 
Karlskrona får inte förlora denna match om hoppet om att slippa kvalspel ska vara aktuellt på allvar. Vid förlust är det minst sju poäng upp till säker mark med en match mer spelad. 
Jag förväntar däremot två lag som kommer spela försiktigt och inte alls vilja ge bort något gratis och längtan efter en seger är enorm.

Speltips: Under 4,5 mål till 2,07 hos Unibet*.

Örebro (11) - Rögle (12)

För första gången under hela säsongen befinner sig Rögle över kvalplats och dit har man kommit efter ett mer rakare spel och mer lagkänsla i truppen. 
Örebro ligger i ingemansland och har det väldigt svårt att ta sig mot Play In platserna. Laget har elva poäng dit upp och det känns inte att laget ska nå dit utan ska istället rikta in sig på att hålla jagande kvallagen bakanför sig. 

Det är två lag som kommer till spel som vill fortsätta vinna och hålla lagen på kvalplats bakom sig.
Rögle's stora problem är att vinna på bortaplan och börjar det fungera kan laget klara sig från kvalspel utan problem. 
Mot Örebro och Berhn Arena trivs just Rögle. Tre vinster på dom fyra senaste besöken och Örebro är lite av ett favoritmotstånd.
Däremot har Örebro svarat för fina insatser på sistone och det är två lag som kommer vara nöjda med att ta med sig poäng.

Speltips: Oavgjort efter fulltid till 4,70 hos Betsson*.

Lycka till!