Efter en lång säsong i Hockeyallsvenskan ska det nu äntligen avgöras vilket lag som blir det nästa att nå SHL, Sveriges bästa hockeyliga. Timrå IK har varit favorit sedan starten och vann grundserien i överlägsen stil samtidigt som man övertygat stort även i slutspelet. IF Björklöven har också haft en väldigt bra säsong och kom trea i grundserien för att sedan växla upp under slutspelet. Semifinalen mot BIK Karlskoga avgjordes först i match sju men nu är Björklöven fyra vinster från en återkomst i SHL.

Timrå är favoriter inför matchserien och inleder också på hemmaplan i de två första matcherna. Men det kan bli en rafflande duell då Björklöven vunnit tre av fyra matcher mot Timrå under säsongen. Frågan är om de kan nå samma bedrifter nu under finalserien.

Vinnarodds inför den första finalmatchen i Hockeyallsvenskan

Tävling Högsta odds Spelbolag
Timrå 1,53
Oavgjort 5,75
Björklöven 5,00

Jämför odds på Timrå IK - Björklöven IF i vårat matchcenter för att få högsta odds.

Timrå har det i egna händer

Timrå har stormat fram under hela säsongen. Under grundserien var de totalt överlägsna vilket också syntes i tabellen. I slutspelet har laget fortsatt att övertyga. I kvartsfinalen mot AIK blev det seger med 3-1 i matcher och det var ingen diskussion om vem som skulle gå vidare.

I semifinalen mot Västerviks IK fortsatta dominansen. Visst hade laget 3-0 i matcher och tappade till 3-2 men i sista matchen på bortaplan visade Timrå att de är bättre och vann med 3-0. Nu är de också favoriter att nå SHL vilket vore en enastående bedrift av hockeyklubben.

IF Björklöven kan hota

Det blir minst sagt en spektakulär duell mellan två skickliga lag. För de som tror att det här blir en enkel historia för IK Timrå får nog tänka om. Björklöven har vuxit mycket under seriens gång och slutade som sagt trea i grundserien. Men under slutspelet har det varit ännu bättre och laget har slagit ut såväl Mora som BIK Karlskoga som definitivt är svårare motstånd än AIK och Västerviks.

Dessutom vann alltså tre möten i grundserien och lär ha bra känsla i laget efter att ha vunnit den jämna matchserien mot BIK Karlskoga. Kan Björklöven lyckas vinna en av de två inledande bortamatcherna ser det spännande ut inför nästa två hemmamatcher. Se upp för Olle Liss som stått för 13 poäng i slutspelet.

Speltips Timrå IK vs Björklöven IF

Ikväll kan Timrå säkra spel i SHL nästa säsong. De är återigen på hemmaplan och går in i mötet efter tre raka segrar i ryggen. Offensivt har det sett oerhört bra ut då de gjort 19 mål på dessa tre matcher.

För Björklövens del ser det ut som att de får fortsätta i HockeyAllsvenskan även kommande säsong, för när de har ett underläge med 3-1 i matchserien och en ännu inte återställd trupp efter Covid ser vi inte det hända att de ska kunna vända detta. Dessutom är de defensivt alldeles för bräckliga och har hittills inte visat att de har kapacitet nog att stå emot spelare som Dahlén, Lööke, Lodin och Blomqvist.

Därför tippar vi att Timrå vinner och säkrar spel i SHL nästa säsong. Spelet lägger vi hos William Hill* till oddset 1.53.

TILL WILLIAM HILL