Modo (10) - AIK (4)

Modo's säsong har inte alls varit det som förväntades från laget. En skaplig satsning med en erfaren och rutinerad tränare i form av H. Särkijäärvioch en helt okey spelartrupp har inte alls levt upp till förväntningarna denna säsong.
En del skador och ett hackande spel har lett till att laget är nära att missa playoff-spelet till fortsatt spel mot SHL.

AIK är åt andra sidan. Laget tappade tunga namn inför säsongen som; M. Lindqvist. R. Kovacs och D. Olsson-Trkulja. Trots det är stommen god och stockholmarna har gjort en bra säsong. 
En stark fjärdeplats med en rejäl känning av topplaceringarna. Endast tre poäng bakom tabelltvåan Leksand.

Inför detta möte är formerna helt skildrande. Modo har en seger på fem senaste.  AIK har poäng i tretton raka matcher, varav nio segrar.
AIK har fått tillbaka nyckelspelare sedan skadefrånvaro och truppen är nu nästan skadefri. Modo fortsätter att ha målvakten E. Hanses borta och lagets problem i den defensiva, men har en fruktad offensiv i powerplay. 
Med tre viktiga poäng på spel kommer laget sälja sig dyrt och mål kan båda lagen göra.

Speltips: Båda lagen gör minst två mål till 1,89 hos Unibet*.

Pantern (3) - Almtuna (6)

Verkligheten har kommit ikapp Almtuna som fram till årsskiftet var med i absoluta toppen av tabellen och krigade. Nu har resan mer eller mindre kommit av sig och lagets form är iskall. Tre raka förluster och endast två segrar av åtta möjliga under 2018.
Att då resa till Malmö Isstadion med Pantern som motståndare som laget förlorade mot på hemmaplan i fredags bådar inte särskilt gott. 

Pantern går utstarkt och sedan nye tränaren J. Messier har poängen strömmat in i rätt takt. Formen är stekhet med poäng i sex av lagets sju senaste matcher och endast två förluster. 
På hemmaplan i den ack så tomma läktaren är Pantern svårslaget. Tretton hemmasegrar av nitton möjliga. 
Det blir en ännu större hemmaplansfördel och psykologiskt övertag då Pantern har fem segrar av sex möjliga på hemmaplan mot Almtuna.

Speltips: Pantern rak till 1,85 hos William Hill.

BIK Karlskoga (14) - Södertälje (8)

Det var inte särskilt många som trodde att det givna topplaget BIK Karlskoga skulle vara med och kriga i botten av tabellen när det nästan spelats fyrtio omgångar av grundserien. 
Men nu så. Laget har vaknat till liv och ack vilken form laget börjar ha. Fyra segrar på dom fem senaste matcherna och segern senast över just Södertälje på bortaplan var en seger laget verkligen behövde. Kvittering till 3-3 med 41 sekunder kvar efter att ha tappat ledningen 0-2 till 3-2 och sedan vinna i förlängningen. En moralisk seger!
Vips så har nu värmlänningarna bara fem poäng upp till säker mark och vid seger idag bara två.

Södertälje är nykomlingar i Hockeyallsvenskan och gör en väldigt bra säsong. Laget placerar sig på en i skrivande stund trygg åttonde plats och är med i racet för playoff-spel.
Förlusten mot BIK Karlskoga senast bröt en två matchers lång segersvit.
Det mest imponerande av Södertälje den här säsongen är lagets bortaspel. Nykomlingar och laget är bäst i serien på bortaplan! Mycket starka papper! Dessutom har laget fem raka bortasegrar. 
Mötena mot BIK Karlskoga är inte lika roliga. Två av tre möten den här säsongen har resulterat i förlust. 
I Nobelhallen har laget förlorat tre av dom fyra senaste besöken.

Speltips: BIK Karlskoga rak till 2,05 hos ComeOn*.

Leksand (2) - Västervik (13)

4-1, 5-3 och 6-1 är resultaten för Leksand över Västervik den här säsongen. Västervik trivs verkligen inte mot Leksand och trots att laget länge hade 1-1 i förra mötet rann det iväg och slutade med en klar dalmasseger. 
Nu möts lagen för sista gången den här säsongen och det är två lag som är påväg åt varsitt håll. 
Leksand är på allvar med i kampen om att knipa förstaplatsen i grundserien och är bara ett poäng bakom Timrå vid seger.
För Västervik kommer kvalspelet allt närmare när laget nu ramlat ner på kvalplats och har ett poäng upp till säker mark.

Inte talar särskilt mycket mer talar för att Västervik ska åka till Tegera Arena och ta med sig poäng. 
Leksand är seriens andra bästa hemmalag med tolv trepoängare av tjugo möjliga. 
Västervik har endast poäng i sex av nitton bortamatcher och har bara lyckats vinna fem. 
Det är ren och skär klasskillnad mellan dessa två lag och Leksand har Hockeyallsvenskans bästa trupp och mot ett av seriens svagaste lag ska det bli en komfortabel seger om Leksand ska ha en chans att spela SHL nästa säsong. 

Speltips: Leksand hcp -1,5 mål till 1,88 hos Unibet*.

Samtliga spel läggs med insatsen 5/10 Units och jag lägger även en fyrling med 2/10 Units  i insats hos Unibet* till oddset 12,79.
Lycka till vid rygg!