15:00 blåser domare Jonas Eriksson igång säsongens första Stockholmsderby när AIK tar emot Bajen. Hemmalaget är stora favoriter men som vi alla vet är derby ingen vanlig match. Vi ser fram emot en publikfest och en tuff drabbning!

Ett AIK med vind i seglen

Solnalaget har motsvarat de högt ställda förväntningarna hittills. Totalt har man plockat 4 poäng på två matcher - ett klart godkänt facit. Premiärmatchen mot Häcken slutade 0-0 i en ganska händelsefattig tillställning. Matchen mot Elfsborg blev däremot en betydligt roligare historia för de svartgula efter vinst 2-1. Det var för övrigt första gången de vann på Borås Arena, så nu är självförtroendet på topp.

Ser man till prestationerna hittills kan man konstatera att försvarsspelet fungerar felfritt. Det största bekymret har istället varit anfallsspelet, men där såg vi en klar förbättring mot Elfsborg. På mittfältet har Simon Thern återtagit en startplats efter att ha bänkats i premiären. Han bör givetvis starta då han faktiskt varit bättre än profilvärvningen Kristoffer Olsson.

Positivt är också att Henok Goitom visat att han fortfarande håller hög allsvensk klass. Det var många som var tveksamma till det, men han har motbevisat alla kritiker. Frågan är dock vem som ska spela bredvid honom. Krpic som startat båda inledande matcherna har sett riktigt blek ut, Denni Avdic gör ingen människa glad och nu har till och med Norling pratat om att skola om honom till mittback... Eero Markkanen är väl den som bidragit med mest, trots att han agerat inhoppare.

 Många frågetecken i Bajen

Hammarby har stått för en riktigt svag inledning både spelmässigt och poängmässigt. Tränare Jakob "Mini-Mourinho" Michelsen är redan ifrågasatt, och det är helt logiskt med tanke på att varken anfallsspelet eller försvarsspelet fungerat. Backlinjen med Aidoo/Magyar ser fruktansvärt virriga ut, på mittfältet har Koffie inte kommit upp i Erik Israelssons standard och längst fram är Pa Dibba väldigt isolerad.

Den stora frågan är om inte Kennedy kommer ta Koffies plats. Även om han inte är samma spelare som för några år sedan är fortfarande högerfoten ren klass. Den kan bli ett vapen på fasta situationer där Hammarby, med nickstarka Björn Paulsen, har möjligheter att störa Gnaget.

En stor snackis bland Bajarna är annars bemötandet av Kristoffer Olsson, U21-landslagsmannen valde bort sitt favoritlag Bajen och skrev på för Gnaget. Räkna med en rejäl visselorkan från södra läktaren när han rör bollen...

Tips

Vi har svårt att se något annat än tre poäng för Gnaget. De är betydligt starkare i alla lagdelar än Bajen just nu. Får man dessutom till anfallsspelet kommer Hammarbys virriga backlinje få bekänna färg. I Hammarby känns det som att Jiloan Hamad är det enda hotet, och mot en stark backlinje lär de inte skapa särskilt många chanser.

Spela på matchen hos Unibets och passa på att delta i tävlingen där du kan vinna ett fotbollspaket med biljetter till Europa League-finalen!