Sportvärlden står just nu på paus, men mycket talar för att sporten kommer komma igång igen och därför väljer vi i redaktionen att fråga våra experter om vilka speltips man vill sitta med när allt drar igång igen.

Det kan bli skrällar i tennisen

David Thorstensson, som det ser ut nu är det stor chans att US Open bli den första stora turneringen som spelas efter uppehållet, vad är ditt bästa speltips där?

-Det är någon form av skräll. Svårare än så är inte svaret. Sen behöver man tur för att hitta rätt skräll. Och lite skicklighet så klart. Men om US Open spelas kommer spelarna komma in med mycket begränsad matchträning, vissa spelare kommer ha jobbat stenhårt under uppehållet, andra kommer ha tagit det ganska lugnt och litar till att rutinen ska lösa det åt dem.

-Jag tittar gärna på spelarna som är unga och har möjlighet att utvecklas under uppehållet. Shapovalov exempelvis. Han är rankad runt 15 i världen nu men är bara 20 år gammal. En spelare i den åldern kan ta stora kliv framåt snabbt och lyckas han med det är han inte nödvändigtvis så långt efter toppen när det är dags i slutet av sommaren. 67 gånger pengarna, jag tycker det känns mycket intressant.

Spela Shapovalov till 67 ggr pengarna hos Bethard

Stora oklarheter kring Wimbledon så vi hoppar över den, men French Open ska spelas bara en vecka efter US Open. Något speltips där?

Inte Nadal i alla fall. Otroligt att han ligger kvar på odds kring 2 gånger pengarna nu när förutsättningarna förändrats radikalt till hans nackdel.

Egentligen vill jag ju säga Djokovic som jag har ett speltips på här på Betting.se men det var innan turneringen flyttades till september. Nu tycker jag att spelvärdet ligger på skräll även i Franska Öppna. Medvedev till 34 gånger pengarna, Wawrinka till 41 gånger pengarna, jag väljer Wawrinka. Han har haft problem med skador senaste åren och kan mycket väl utnyttjadet här uppehållet till att läka ihop ordentligt. När Wawrinka är fräsch och prickar formen kan han slå alla.

Vinner Wawrinka French Open? 41 ggr pengarna här

Hitta allt om Thorstensson och hans speltips här på Betting.

Harden bär Rockets hela vägen i NBA-slutspelet

NBA-säsongen är pausad, men var man än vänder sig pratas det om att säsongens ska slutföras på ett sätt eller ett annat. Vilka vinner, basketexpert NBA?

-Lakers tror de flesta som inte följer ligan så nära. Clippers säger många som följer ligan nära. Bucks får mycket spel på att deras statistik just nu är överlägsen i ligan. 

-Jag tittar hellre på de lite högre oddsen. Det kommer bli ett kort race om mästerskapet tror jag. Jag tror inte man kommer hinna spela färdigt grundserien utan om man drar igång kommer man behöva hoppa direkt in i slutspelet och hur chansartat blir då inte det? 

-Jag gillar oddset på Rockets. Bara sexa i väst just nu så de kommer inte ha hemmaplansfördel någon gång under slutspelet men de kommer troligen få börja mot Nuggets som inte är något vinnarlag i slutspelssammanhang direkt. Sen måste de kanske slå de båda Los Angeles-lagen och till sist Bucks i finalen. Stenhårt, men vägen är oftast stenhård om man vill vinna mästerskapet från väst. 

-Rockets har troligen det enklaste spelet av alla lag i ligan. Man ger bollen till Harden och sen hoppas man att han löser det. Jag gillar det inte och jag tror egentligen inte mycket på det men när det handlar om att få något att fungera snabbt under en kort period kan det vara ack så effektivt. Om Harden hittar sitt livs form kan han bära Rockets hela vägen. 

14 gånger pengarna på Rockets hos LeoVegas

Bucks det kloka favoritspelet

Om du måste välja något av favoritlagen då?

-Då tar jag ändå Bucks. Det måste vara där värdet ligger. Inte för att de är bäst av de tre överlägsna favoritlagen utan för att de bara kommer behöva ta sig förbi en av sina konkurrenter. Lakers och Clippers kanske kan klara åttondelen ganska enkelt men i kvarten blir det stenhårt för dem och sen är ju chansen eller risken beroende på hur man ser det stor att de kommer banka skiten ur varandra i semifinalen, det vill säga finalen i väst. Bucks kommer promenera på i öst och det skulle inte förvåna mig ett dugg om de når final med bara någon enstaka match förlorad. Det kan betyda mycket då schemat för slutspelet lär bli sjukt tajt.

Spela Bucks till 4 gånger pengarna här

Se alla speltips från NBA i hans profil här på Betting.

Speltips på Örebro från SHLmästaren

Det blev inget slutspel i SHL i år. Nästa säsong då, SHLmästaren. Vilka vinner SM-guld säsongen 2020/2021?

-Oj, tack för omöjlig fråga.

-Den stora frågan är väl, vilka lag kommer till start nästa säsong? Det gör väl kanske alla på ett sätt eller ett annat, men jag är inte så säker på att kommuner kommer vara lika sugna som vanligt på att rädda sina klubbar. Alla klubbar kommer vackla enormt ekonomiskt på grund av uppehållet. De hade budgeterat med inkomster från slutspelet, i alla fall toppklubbarna och på så sätt är det dessa som drabbas hårdast. Bottenlagen som inte hade räknat med några slutspelsintäkter utan kunde skicka iväg stora delar av sina spelare direkt efter grundserien kommer klara sig klart bättre.

-Till frågan. Jag tror att ett lag som Örebro, som haft en uppåtgående trend och även om de satsade mycket på den här säsongen, de hade nog inte samma krav på stora slutspelsintäkter för att få ihop ekonomin. De var länge uppe i toppen i år, de har flera av sina viktigaste spelare kontrakterade till nästa säsong och jag tycker de känns intressanta. 

Spela Örebro till högst odds hos Betsson

-Som oddsen sitter just nu tycker jag även att Växjö känns rätt underskattade. Allt gick fel för dem i år, men de kan mycket väl studsa tillbaka och vara ett topplag nästa säsong.

Hitta SHLmästarens alla speltips och gå igenom hans statistik från säsongen.

Vi i redaktionen tackar våra experter och fortsätter längta efter att sporten ska komma igång igen.