Premier League säsongen är inne i sitt mest intensiva skede där matcherna för alla lag duggar tätt efter varandra. Senast i veckan var det full omgång och nu i helgen är det alltså dags igen för alla lag att spela matcher. Helgens omgång är den fjortonde i ordningen i årets upplaga av Premier League där vi ger våra speltips på hur det slutar mellan Crystal Palace – Liverpool, Everton – Arsenal och Tottenham Hotspur – Leicester.

Bokmärk vår Sport TV-Guide

Crystal Palace – Liverpool

19/12, 13:30

Omgång 14 sparkar igång på lördag kl 13:30 med mötet mellan ligaledaren Liverpool och Crystal Palace på Selhurst Park. Palace kommer till matchen med två raka kryss och en vinst i bagaget efter de tre senast spelade matcherna. Bakom den fina formen ligger till stor del Zaha, Benteke och nyförvärvet Eze. Tyvärr kommer inte Benteke att spela mot Liverpool eftersom att han åkte på rött kort i mötet med West Ham.

Liverpool har fått tillbaka större delen av sin trupp. Det är främst försvaret som lider mest av frånvaro. Men nu när de är i topp igen tippar vi inte att de kommer att låta det försvaga dem. Vi vet sedan tidigare hur pass bra de är att hålla bollen inom laget och fortsätta attackera tills Salah-Firmino-Mané slutligen får utdelning. Det tippar vi kommer att hända även här. Det blir dock inga stora siffror då Palace har varit bra på att spika igen de senaste matcherna. Liverpool vinner med 2-1.

Lag Högsta odds Spelbolag
Crystal Palace 6,50
Oavgjort 4,45
Liverpool 1,51

Missa inte denna sida: Odds Premier League

Everton – Arsenal

19/12, 18:30

Everton går in i omgång 14 som ett av Premier Leagues hetaste lag då de vunnit sina två senaste möten och det är inte vinster mot vilka lag som helst då de slagit Chelsea på hemmaplan och besegrat Leicester borta. En stor anledning till att det har gått såpass bra är såklart Dominic Calvert-Lewin som har haft en fantastisk säsong trots att laget har haft sina dippar. Men eftersom att ligan är så jämn kan de snabbt vara tillbaka i toppen om de fortsätter hålla formen.

För Arsenals del fortsätter det se bedrövligt ut. Laget har inte vunnit en match i ligan sedan 1 november, då i bortamötet mot Manchester United. Arteta verkar ha stora problem att få spelarna att dra åt samma håll. Han har fått ordning på försvaret, men de har stora problem att producera framåt. Litet ljus i mörkret dock efter senaste matchen mot Southampton då Aubameyang hittade målet. Men vi tippar inte att det räcker mot ett formstarkt Everton med fördel av hemmaplan. Vi spikar ettan här till 2.40 hos Bethard*.

Lag Högsta odds Spelbolag
Everton 2,45
Oavgjort 3,45
Arsenal 2,95

Tottenham Hotspur – Leicester

20/12, 15:15

Tottenham hade i veckan chansen att koppla greppet om förstaplatsen i ligan, men det var inte mot vilket lag som helst då de mötte Liverpool på Anfield. Mourinho spelade by the book med sin taktik som såg riktigt bra ut till en början efter att Son hade kontrat in 1-1. Men det räckte inte hela vägen då Liverpool hela tiden fortsatte hålla i bollen och komma i anfallsvågor, vilket även senare gav utdelning när Firmino i minut 90 avgjorde mötet. Spurs kliver in i mötet mot Leicester med någorlunda svag form med bara ett poäng på de två senaste matcherna.

Leicester är kanske det svåraste av de lagen som ligger i toppen att veta var man har dem. Det har varit så otroligt ojämna resultat sedan början av säsongen, från att de har gått och vunnit mot lag som Leeds, Arsenal och Wolves har de förlorat matcher mot Aston Villa, Fulham och Everton. Men oavsett hur laget presterar så kan vi alltid räkna med att Vardy kommer att fortsätta ösa in poäng för resten av säsongen. Nu när Spurs är satt i lite gungning tippar vi att Leicester kommer utnyttja läget som åtminstone räcker till ett oavgjort resultat.

Lag Högsta odds Spelbolag
Tottenham Hotspur 2,10
Oavgjort 3,45
Leicester 3,70