8 poäng på 21 matcher


Det är facit efter snart halva grundserien. Tabelljumbon har bara vunnit en match efter full tid och en på straffar. Med 12 poäng upp till kvalstrecket och 11 poäng till Modo som ligger på trettondeplats känns det som att Karlskrona kan redan nu, innan jul, ställa in sig på kval. Det är sällan ett lag har hamnat efter såpass mycket som Karlskrona har gjort.

Vad är det då som har gått så fel?

Är det lagbygget? Tränarens fel eller vaktmästarna som inte gör sitt jobb? Jag tror att iden om deras lagbygge var god i teorin men visade sig inte alls fungera i teorin. Att behålla många från fjolårets trupp för att på så sätt visa att klivet från Allsvenskan till SHL inte är så stor som folk tror har lett till detta fiasko. Spelarna håller inte den klassen som övriga lag håller och med sämre spelare och som nykomlingar blir det en riktigt tuff uppförsbacke. Som nykomlingar ska man vara hungriga och spela ett energiskt spel som sätter motståndaren i obalans. Nu ser det bara ut som att Karlskrona ställer ut skridskorna, tar en kopp kaffe och förväntar sig att någon annan ska ta ansvar. Sen är det dags att byta ut tränaren Per Hånberg och på så sätt få någon form av nytändning i laget. Låna in spelare från andra klubbar och på sätt skapa konkurrens mellan spelarna.

Inte bra för SHL

Att ha ett lag som förlorar är inte bra för att serien ska vara så jämn som möjligt. Det är en önsketanke som är svår att uppnå då alla klubbar inte har samma ekonomi och förutsättningar. Men att det ska vara sån stor skillnad som det är är inte acceptabelt. Vem vill gå och kolla på när Frölunda möter Karlskrona i Scandinavium? Inte många vill lägga pengar på att se en match som de redan vet utfallet på.

Nä, skärpning Karlskrona.