Under gårdagen spelade kvalspelet till Superettan 2017 och det var slutligen Syrianska som lyckades hålla sig kvar i Sveriges näst högsta serie. Vasalund lyckades aldrig komma nära och trots strålande prestationer säsongen genom i Division 1 Norra, så var Syrianska numret för stort. Ikväll är det istället dags att se vilket lag som kan närma sig Allsvenskan 2017 och vilket lag som gör Syrianska sällskap i Superettan. Det är dags för det första kvalmötet till Allsvenskan 2017!

Halmstads BK – Helsingborgs IF | Avspark 18.30

Örjans Vall är spelplatsen för det första kvalmötet mot en allsvensk plats 2017. Det handlar om hemmalaget Halmstad som tar emot Helsingborg!

Halmstad har gått starkt hela säsongen och tack vare en tredjeplats lyckades laget knipa denna kvalplats. För motståndet står Henrik Larssons Helsingborg som inte imponerat i årets Allsvenskan. Blott en 14:e plats gör att laget nu måste spela detta dubbelmöte för en chans att spika sin plats i Allsvenskan kommande säsong.


Det kommer bli en oerhört intressant match där båda lagen kommer ge allt redan från start. Halmstad har fördel av hemmaplan men vi såg tidigare i kvalet till Superettan att kvalitén kan skilja sig något enormt mellan serierna.

Kan ett Superettan-starkt Halmstad fortsätta på den inslagna vägen eller kommer ett Allsvenskt-svagt Helsingborg bli för svåra?

NordicBet* levererar marknadens bästa odds på svensk fotboll och ger följande odds på kvällens match!

Halmstads BK – 2.70 | Oavgjort – 3.40 | Helsingborgs IF – 2.50

Spela på matchen hos NordicBet!