Grammy Awards blir den 63:e i ordningen och det blir en gala som kommer domineras av de kvinnliga artisterna som haft ett fantastiskt år och är överrepresenterande bland nomeringarna.. Odds finns tillgängliga på flera av utmärkelserna där det ser ut att bli en kväll för Taylor Swift att minnas. ”Folklore” har gjort stor succé och är favorit till Årets Album och som om inte det vore nog kan alla Swifties glädjas åt nominering och favoritskap till priset Årets låt också. Även Dua Lipa har gått starkt och finns nominerad precis som Beyoncé och Post Malone. Priset som årets nya artist ser ut att bli en rafflande duell mellan Megan Thee Stallion och Doja Cat som båda slagit igenom med dunder och brak under 2020.

Odds Grammy Awards: Bästa nya artist

Artist Högsta odds Spelbolag
Megan Thee Stallion 2,50
Doja Cat 2,75
Phoebe Bridgers 4,50
Kaytranada 15,00
Noah Cyrus 15,00
D Smoke 18,00
Ingrid Andress 26,00
Chika 51,00

Speltips Grammy Awards: Bästa nya artist

Det här ser ut att bli en rykande duell mellan Megan Thee Stallion och Doja Cat. Megan Thee Stallion blev ett världsnamn med genombrottet ”Savage” och hade stjärnor som Beyoncé, DaBaby, Big Sean och 2 Chainz på sitt debutalbum ”Good News”. Under året fick hon uppleva sin första förstaplats på Billboard Hot 100 med just ”Savage”.
 
Men frågan är om inte Doja Cat ändå kammar hem priset?! Låten ”Say So” toppade musiklistorna över hela världen i flera månader. Visst gjorde hon sig ett namn redan innan 2020 med hennes debutalbum ”Amala” men albumet ”Hot Pink” är det som gjort henne till en världsstjärna. Förutom superhiten ”Say So” hittas också hits som ”Cyber Sex”, ”Like That” med Gucci Mane, ”Rules”, och ”Streets”.
 
Vi tror att Doja Cat blir vinnaren av Best New Artist och spelar detta till oddset 2,75.
 

TILL UNIBET

Odds Grammy Awards: Årets skiva

Skiva (artist) Högsta odds Spelbolag
Folklore (Taylor Swift) 2,00
Future Nostalgia (Dua Lipa) 3,75
Hollywood’s Bleeding (Post Malone) 10,00
Everyday Life (Coldplay) 11,00
Women in Music pt III (Haim) 13,00
Black Pumas (Black Pumas) 15,00
Chilombo (Jhené Aiko) 15,00
Djesse Vol. R (Jacob Collier) 15,00

Speltips Grammy Awards: Årets skiva

Taylor Swifts har skrivit ett nytt kapitel i sin karriär som låtskrivare och vilken genomslagskraft det fått. Hennes åttonde studio album "Folklore" är ett av två album som Taylor släppt under året. Låten ”Cardigan” är den största hitlåten på albumet men det finns flera pärlor. 
 
"Folklore" slog Guinness Världsrekord 2020 som det mest streamade albumet av en kvinna på Spotify under ett dygn. För albumet fick Taylor Swift också utmärkelsen Songwriter of the Year på Apple Music Awards. "Folklore" toppade också Billboard 200 under åtta veckor i rad. 
 
Även om "Future Nostalgia" av Dua Lipa också har låga odds och har gått extremt starkt under året tror vi det blir Taylor Swift som vinner vilket vi spelar till oddset 2,00.
 

TILL UNIBET

Odds Grammy Awards: Årets låt

Speltips Grammy Awards: Årets låt

Taylor Swift är storfavorit till två priser och ”Cardigan” kan mycket väl vinna Song of the Year. Fem av de åtta låtarna i kategorin sjungs av tjejer och det är också dessa fem som är favoriterna enligt oddsen.

 
Beyoncé är alltid med i förhandssnacket och ”Black Parade” kan mycket väl stå som slutsegrare. Detsamma gäller Dua Lipas ”Don’t Start Now” som dominerat året stort. Bille Eilish kammade hem storkovan vid senaste Grammys med fem statyetter men ”Everything I Wanted” har inte riktigt samma genomslagskraft som ”Bad Guy” och därför tror vi inte hon får priset i år igen.
 
Istället är 2020 året då vi fick se Taylor Swifts verkliga talang som låtskrivare och låten ”Cardigan” är också det bidrag vi tror vinner priset. Därför spelar vi ”Cardigan” som vinnare av Song of the Year till oddset 2,25.
 

TILL UNIBET

Vill du spela hos ett annat spelbolag än Unibet*? Här hittar du en lista över alla svenska bettingsidor.

Odds Grammy Awards: Record of the year

Låt (artist) Högsta odds Spelbolag
Don’t Start Now (Dua Lipa) 2,00
Black Parade (Beyoncé) 4,75
Savage (Megan Thee Stallion ft Beyoncé) 6,00
Say so (Doja Cat) 9,00
Circles (Post Malone) 11,00
Everything I Wanted (Billie Eilish) 11,00
Rockstar (DaBaby ft Roddy Ricch) 15,00
Colors (Black Pumas) 21,00

Speltips Grammy Awards: Record of the Year

Året bjöd på massor av hits och även i denna kategori är det kvinnornas år. Dua Lipa är favorit med hiten "Don’t Start Now" som gått varm under året. Alla bidrag ovan är givetvis aktuella för priset men vinnaren av denna statyett brukar gå till en låt som påverkat på flera plan än bara i högtalarna. 
 
Just detta går att applicera på ”Savage” av Megan Thee Stallion ft Beyonce. Låten har dels spelats frekvent på radiostationerna och hos streamingtjänsterna. Men framförallt har ”Savage” varit en stor del i memes på sociala medier som TikTok. När hela världen stod på paus i början av pandemin fick låten än mer utrymme tack vare ”remaken” ”Carol Baskins killed her husband whacked him” som var ett viralt fenomen under april och maj när "Tiger King" var på tapeten. 
 
Därför tror vi också att ”Savage” kommer att skrälla hem Record Of The Year och vi spelar det till oddset 6,00

TILL UNIBET

Vill du läsa mer? Här hittar du alla våra aktuella rekar!