Sverige hamnade i den tredje seedningspotten. Vilket självklart kändes som att oavsett lottning kommer det bli tufft. Efter lottningen fick vi bland det värsta möjliga. Belgien, Italien och Irland blev våra motståndare och inför EM har det snackats om hur bra denna grupp kan bli. Positivt för oss är att bästa trean från grupp D,E,F kan ta sig vidare från gruppspelet.

Belgien: är ett ungt lag som har överraskat på sistone. I VM åkte man ut mot finalisten Argentina och nu har man seglat genom sin relativt enkla EM grupp. Detta har också visats på FIFAs rankning som Belgien nu leder. De är favoriterna att ta hem i gruppen med världsspelare från Premier League som dominerar startelvorna. Att Belgien kommer gå långt känns ganska självklart, men i sådana mästerskap beror det mycket på hur de andra grupperna ser ut.

Italien: Conte tog över landslaget i hopp om att ta de till nästa nivå efter sin prestation med Juventus. Så har inte läget sett ut, det kanske inte beror så mycket på Conte utan kanske mer på att laget inte är tillräckligt bra. Framåt har det inte sett så ljust ut och kreativiteten saknas. Pirlo finns inte heller längre. Italien tippas på förhand komma tvåa efter Belgien.

Irland: Det är det laget som Sverige krigar med om den tredjeplatsen. O´Neil var inte glad efter lottningen, han tyckte att det är orättvist och att lottningen blev den svårast möjliga för Irland. Irland har precis som Sverige en stor supporterbas som kommer se till att ge allt för att bära fram laget.

Sveriges chanser i denna grupp hänger på öppningsmatchen vilket också alltid är svårast. Då har man kanske inte på riktigt känt av att tävlingen har börjat. Men vinst mot Irland i öppningsmatchen och Sverige har ena foten vidare. Vinsten kan räcka för att kanske ta en poäng mot Italien och eventuellt bli tvåa eller bästa trea. Men ettan Belgien kommer vi aldrig kunna rubba. Det mesta hänger på hur sugen Zlatan är. I och med att det är en stor turnering och i Frankrike så behöver vi inte vara oroliga över att svensken kommer ge allt. I dagsformen som Zlatan har kommer Sverige kunna ta sig vidare, hoppas vi.