Fin onsdagkväll att se fram emot på flera håll i fotbolls-Europa. Tre matcher från Champions League-kvalet, fyra fina Ligacup-fajter i England och sist men inte minst ett franskt medelhavsderby mellan Nice och Marseille att sätta tänderna i. Första stopp blir Amsterdam där Ajax ska skjuta in sig i turneringen hemma mot Apoel. Vi kör!

Spela på topptipset hos Svenska Spel

Spelstopp: 20.44

1. Ajax - Apoel Nicosia 1

Det var en rörig och händelserik historia när Ajax och Apoel drabbade samman i Nicosia senast. En drös med varningar, utvisning och målchanser åt båda håll slutade med ett 0-0-resultat på tavlan när slutsignalen ljöd. Att matchen på Johan Cruijff Arena ska sluta mållös känns dock inte aktuellt. Värdarna kommer gå med fart och speed mot ett samlat och organiserat cypriotiskt försvar. Hur länge gästerna kan hålla emot trycket är oklart men att holländarna ska anses som klara favoriter och bör vinna matchen känns självklart. Nu streckas förra säsongens semifinalister i CL extremt. Därmed känns det viktigt att åtminstone ett kryss ritas ner tidigt för möjlighet till en bättre utdelning.

2. Club Brügge - LASK Linz 1

Det är slagläge för Brügge i playoff-mötet mellan “Cluben” och LASK Linz. Vanaken gjorde som så många gånger förr, satte bollen i nät och belgarna vann med 1-0 på österrikisk mark. Die Lasker är ändå inte helt borträknade här. Gästerna går bra i ligan och i omgången innan tog laget en fin skalp då Basel fick respass efter bland annat en seger för besökarna i Bern. På Jan Breydel-Stadion är de blåsvarta riktigt stabila och förlorar sällan. Är tanken att bygga på med lite större system kan ett kryss passa som hjälp till den på förhand givna ettan.

3. Slavia Prag - Cluj 1

Slavia Prag har ena foten i gruppspelet efter 1-0-skalpen i Rumänien förra veckan. Slavia som är regerande mästare i Tjeckien och dessutom tog sig till en fin kvartsfinal i Europa League i fjol hade inte heller några bekymmer att avfärda Bohemians i ligan under lördagen. Noterbart är att tjeckerna roterade kraftigt i laget men löste ändå en stor 4-0-viktoria. Petrescus mannar slog som bekant ut Celtic efter en storslagen vändning på Celtic Park i förra rundan. Här blir det dock för tufft och ettan till fina procent blir en riktigt bra spik på samtliga system.

4. Newcastle - Leicester 2

Det var en framgångsrik helg för både Newcastle och Leicester. Lagen vann sina respektive Premier League-möten där skatorna tog en riktig bragdseger på bortagräs mot Tottenham. Rodgers mannar fick någon form av retroaktiv utdelning då 2-1 noterades till rävarna på Bramall Lane mot Sheffield United. Känslan är att Emil Krafth och hans lagkamrater fick slita bly för de tre pinnarna senast och möjligen kan även ett par tunga pjäser i hemmalaget saknas här. Tvåan blir därför en vettig utgång att inleda med, strecka vidare efter plånbok.

5. Burnley - Sunderland 1

Det är två divisioner som numera skiljer Burnley och Sunderland åt. Säsongen 16/17 spelade klubbarna i Premier League men då värdarna varit etablerade i finrummet har de svarta katterna rasat som en sten genom seriesystemen och återfinns numera i League One. Nu möts de bägge lagen återigen och det är en klar fördel The Tykes. Även om det av allt att döma kommer ske en viss rotation i hemmatruppen, och måltjuven Ashley Barnes med största sannolikhet vilas, ska ändå värdarna vara numret för stora här. Gästerna kommer få slita ordentligt. Fin etta till fin procent!

6. Lincoln - Everton 1

Förra säsongen huserade Lincoln i engelska League Two. Då var The Red Imps nära att knäppa Everton på näsan i en riktigt fin insats på Goodison Park. 1-2-förlusten i FA-Cupen kan nu trumfas av värdarna då det vankas Ligacup-möte på Sincil Bank! Efter succéåret i fjol flyttades dessutom klubben upp en våning till League One. Hemmalagets offensiv, framförallt på det egna gräset, bär allt som oftast frukt och värdlaget förlorade bara två matcher under hela ligaspelet i fjol. Dessutom har de rödvita inlett med två raka segrar och 6-0 i målskillnad hittills i serien. Everton är såklart inte borträknade. Truppen är, trots att Silva kommer lufta en del bänkspelare, vass. 1X får agera utgång på de mindre systemen men så fort radstorleken blir större bör mötet helgarderas.

7. QPR - Portsmouth 1

Portsmouth var nära att ta steget upp till The Championship i fjol. Laget föll på målsnöret i kvalet mot Sunderland. Nya möjligheter för Pompey nu som i andra omgången av Ligacupen reser till London för möte med QPR. The Hoops tog en fin skalp i helgen då 0-1 vändes till en solklar 3-1-viktoria mot Wigan. Ett resultat som dessutom kunnat bli ännu större. Lagen möttes i våras i FA-Cupen och då vann Queens Park Rangers med 2-0. 1X bör trots allt räcka här.

8. Nice - Marseille 2

Sista kampen för kvällen hämtas från den franska sydkusten där det ska spelas ett riktigt fint möte i Ligue 1. Marseille har ambitioner denna säsong. Gästerna som slutade

på en femteplats i fjol har dock inlett säsongen smådarrigt. 180 minuter utan mål framåt har inneburit en poäng så långt (0-0 mot Nantes). Bättre går det då för Vieiras Nice. Dubbla 2-1-segrar är facit så långt men här blir det tuffare. Inbördes lagen emellan är det stor fördel L’OM. Gästerna står noterade för fem raka segrar och dessutom ser de rödsvarta ut att sakna en hel drös med spelare. Börja strecka från höger.

Kassaskåpet! - Slavia Prag

Den tjeckiska storklubben har ambitioner i Europa. Cluj har haft en del flyt på vägen hit men nu tar det slut. Ettan hemma Sinobo Stadium är högst trolig!

Varningen! - Lincoln

David mot Goliath återigen och denna gång är känslan att hemmalaget kan ställa till med ordentliga bekymmer för Silvas Everton. Ettan till låga procent är ett givet tecken på alla system.

32 rader

1. Ajax - Apoel Nicosia 1x

2. C. Brügge - LASK Linz 1

3. Slavia Prag - Cluj 1

4. Newcastle - Leicester x2

5. Burnley - Sunderland 1

6. Lincoln - Everton 1x

7. QPR - Portsmouth 1x

8. Nice - Marseille x2

144 rader

1. Ajax - Apoel Nicosia 1x

2. C. Brügge - LASK Linz 1x

3. Slavia Prag - Cluj 1

4. Newcastle - Leicester 1x2

5. Burnley - Sunderland 1

6. Lincoln - Everton 1x2

7. QPR - Portsmouth 1x

8. Nice - Marseille x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100