Svensk nationaldag innebär vilodag för många runt om i landet, men inte för fotbollspelare - och inte oss tippare heller för den delen. Den här dagen ska firas med inte mindre än sju av åtta matcher från vårt avlånga land, men innan vi kastar oss över det inhemska så inleder vi med en mycket intressant semifinal i Nations League mellan två säkerligen segersugna nationer. Resan mot åtta rätt börjar nu, häng med!

Spelstopp: 13.59

 

1. Nederländerna - England 1

VI inleder som sagt med semifinal två från UEFA Nations League och detta toppmöte utspelar sig på neutral mark. Dom Afonso Henriques Stadium i Guimarães, Portugal, är vad som gäller i detta vidöppna möte. Nio av de spelare som är uttagna om vi slår ihop trupperna spelade Champions League-final förra helgen och lär säkerligen vilas till en början här. Ettan är det tecken som kittlar mest i utgångsraden, men när systemet klickas i så är det läge att helgardera då detta kan sluta precis hur som helst.
 

2. Lindome - Tvååker 2

Johan Mattsson och hans Lindome GoIS får jobba hårt för poängen just nu. Av de fem senaste framträdena i Division 1 Södra så har hemmalaget bara mäktat med en poäng och målskillnaden är inget vidare då den landar på 2-8. Gästerna har bara ett nederlag på sina fem senaste och när de möttes i fjol var det i cupen, då vann Lindome här med 2-1, men nu lär de få det tuffare. Tvåan ska med först, men gärna krysset också.

 

3. Skellefteå FF - Piteå IF X

Nästa stopp görs på Norrvalla IP där det vankas toppmöte i Division 2 Norrland. Serieledande Skellefteå har två poäng mer på kontot än gästande Piteå efter tio omgångar, men det är två lag som går bra för tillfället. Offensivt ser de nästintill jämnstarka ut, både vad gäller form och totalt efter de tio första omgångarna i denna Norrlands-serie. Ettan blir favoritstreckad i kraft av hemmagräs och det köper vi, men säkra upp detta om stålarna tillåter då det trots allt är en toppmatch som väntar.

 

4. Ifö Bromölla - Nosaby IF 2

Från Norrland till Östra Götaland då nästa stopp görs på Strandängens IP. Här är det gästande Nosaby som är det bättre laget så här långt med lite mer än dubbelt så många inspelade poäng än sina stundade motståndare. Bromölla har bara inkasserat sju poäng på de tio matcher de hunnit med så här långt och av de fem senaste har de bara tagit poäng i en enda. Gästerna bör ha vad som krävs för tre poäng här, även om det är bortagräs som väntar. Tvåan känns vettigast till runt 50 procent och är en tänkbar spik.

 

5. Hässleholms IF - Dalstorps IF 2

Vi dröjer oss kvar i samma serie, men förflyttar oss till Österås IP. Gästerna har häng på toppen och är på pappret det bättre laget av de här båda så här långt, vilket också visar sig i Topptipparnas streckfördelning. En av styrkorna som Dalstorp visat upp så här långt är att de ogillar att förlora. Endast en av tio har de gått poänglösa ur. En annan är att de har hyggligt lätt för att hitta mål med 19 mål framåt är man bland de bättre i serien i offensiven och det bör räcka för att laget fortsätter undvika nederlag. 

 

6. Kvarnsvedens IK - Kungsängens IF X

Vidare till Division 2 Norra Svealand. Här är hemmalaget det lag som är i störst poängbehov då de bara har tre poäng på rätt sida strecket nere i botten. Gästerna sitter i ett något stabilare läge med sina 14 poäng, vilket är ett försprång på nio för att hålla sig ifrån den nyss nämnda bottenstriden, men ändå inte bra nog för att hålla sig bland de främsta. Strecken som Topptipparna placerat vittnar om ett öppet möte, vilket det också är, men där hemmalaget blir favoritbetrodda på grund av hemmagräs. Korrekt? Kanske det. Strecka friskt är att rekommendera.

 

7. IFK Mora - Täby FK 2

Näst sist ut är Prästholmens IP och då är vi kvar i Division 2 Norra Svealand. Här är det botten som gästas av toppen och formstarkt som möter formsvagt. Gästerna har fem raka trepoängare i bagaget och finfina 14 mål framåt. Hemmalaget mäktar bara med en seger på sina fem senaste och den kom på just hemmagräs när Skiljebo var på besök. Tvåan känner vi är denna kupongs kanske klaraste tecken och då är det som ni förstår en spik att lita på, hoppas vi!

 

8. Hammarby - Umeå IK 1

Sist ut är Elitettan och då avslutar vi med damfotboll på Hammarby IP. Toppmatch är vad som väntar publiken i huvudstaden då ettan tar emot tvåan och på hemmagräs tror vi lite mer på värdinnorna. HIF har hittills inte tappat en enda poäng hemma och med 18-2 i målskillnad på de fem genomförda så här långt så är detta en tuff bortamatch för Umeå. Gästerna föll senast något överraskande hemma mot AIK och revanschlustan bör vara stor, men räcker det till poäng? Tveksamt.

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - Täby FK
Toppen mot botten när välmående Täby gästar Mora. Tvåan streckas högt av förståeliga skäl, men är ett glasklart tecken och en klockren spik.

 

Varningen! - Tvååker

Lindome har ingen vidare form och här är de lite väl stora favoriter. Tvååker har presterat bättre fotboll så här långt och ska inte vara riktigt så stora underdogs.

 

Topptipset 32 rader

1. Nederländerna - England 1X

2. Lindome - Tvååker X2

3. Skellefteå - Piteå 1X

4. Ifö Bromölla - Nosaby 2

5. Hässleholm - Dalstorp 2

6. Kvarnsv.- Kungsängen 1X

7. IFK Mora - Täby FK 2

8. Hammarby - Umeå IK 1X

 

Topptipset 144 rader

1. Nederländerna - England 1X2

2. Lindome - Tvååker X2

3. Skellefteå - Piteå 1X

4. Ifö Bromölla - Nosaby 2

5. Hässleholm - Dalstorp X2

6. Kvarnsv.- Kungsängen 1X2

7. IFK Mora - Täby FK 2

8. Hammarby - Umeå IK 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100