Vi tar oss an Topptipset, som börjar med spel från spanska andradivisionen. I U20-VM finner vi ett mycket intressant möte där favoriterna från Sydamerika blir alldeles för överspelade. När skrällen går in försvinner över 70 procent av spelarna och värdet på kupongen höjs avsevärt. I Sverige tar vi oss an Division 2 där vi i det ena distriktet finner dagens säkraste spik. Kupongen avslutas med Copa do Brasil och ytterligare en fin skräll, här kan det bli fin utdelning.

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Albacete - Malaga 1

Vi inleder kupongen med två matcher från La Liga 2 där det återstår två omgångar denna säsongen. Albacete har blott fyra poäng upp till Granada som ligger på direktplats till Spaniens högsta division. De två lagen möttes förra gången det var match här på Estadio Carlos Belmonte där hemmalaget var bättre men ändå fick se sig besegrade. Det var Albacetes första förlust på hemmaplan under säsongen. Málaga kommer hit med tre raka segrar och har skaffat sig ett försprång i kampen om playoff-platserna. Än finns en teoretisk risk att missa kvalspelet och laget kommer göra allt för att förlänga sin segerrad. Albacete ska vara favoriter med tanke på sin hemmastatistik men ta med krysset för att vara säker! 

 

2. Mallorca - Granada 1

Hade Mallorca spelat lika bra på bortaplan som dom gjort hemma så hade klubben varit klara segrare av ligan. Laget har tagit hela 15 trepoängare på de 20 matcher som spelats här och senast det blev förlust på Estadio Iberostar var den åttonde december. Seger här och nykomlingarna från Segunda Division B når kvalspel mot La Liga redan efter en säsong i andradivisionen. Granada har sex raka utan nederlag och bortalaget har bara torskat fem gånger på bortaplan i år. Däremot har Granada varit ganska utspelade i de senaste två matcherna och här kan det bli svårt. Den som har råd tar med krysset som extra säkerhet.

 

3. Real Oviedo - Rayo Majadahonda 2

Real Oviedo har inte torskat på hemmaplan sedan 8 december och har med hjälp av sina blott två förluster här på Estadio Carlos Tartiere fortfarande en teoretisk chans att nå en kvalplats. Ska laget fortfarande vara med i striden krävs en seger här. Rayo Majadahonda har spelat sju raka utan att få med sig tre poäng och får nu slåss för sin överlevnad i ligan. Bortalaget ligger på nedflyttningsplats och har tre poäng upp till platsen över. De tre senaste förlusterna har varit med uddamålet i matcher som egentligen lika gärna kunnat sluta med positiva siffror. Med två omgångar kvar måste överlevnadsinstinkten slå till på allvar och här kan mycket väl Oviedos hemmasvit brytas. Utgå från höger och jobba in skrällen!

 

4. Argentina U20 - Mali U20 2

Vi tar oss till Polen och en av åttondelsfinalerna i U20-VM. Argentina vann sin grupp efter två segrar. Förlusten kom i sista matchen mot Sydkorea trots att sydamerikanerna var helt överlägsna i spelet. Mali knep åt sig fyra poäng i grupp E där enda förlusten kom mot ett Frankrike som blev obesegrade i gruppen. Laget gjorde dock två mål i matchen och visade att dom inte räds bra motstånd. Flera av spelarna i Mali var med i truppen under U17-VM där laget tog sig ända till en bronsmatch och vinnarinstinkten finns där. Skrällen blir väldigt spelvärd och här ska man ta ställning. Spik!

 

5. Sandviks IK - Täfteå 1

I de nordliga delarna av Division 2 går det trögt för Sandviks IF som bara har en seger hittills. Lagets målskillnad är 6-27 efter nio spelade matcher, främst på grund av sitt usla bortaspel där det blivit 1-19 på fyra kamper. Täfteå har å andra sidan inte heller imponerat så här långt. Laget har bara gjort ett mål mer och ligger på positionen över, tre poäng före. Holmsundspubliken verkar boosta hemmaspelarna och ettan ska vara utgångstecknet. Men gardering krävs.

 

6. Halmia - Eslöv 1

I Halmstad hittar vi ett Halmia som kommit igång och tagit full pott i de senaste tre omgångarna. Unge Emil Håkansson och den äldre Ronny Sabo har visat ett vasst samarbete och har stått för elva av de 16 bollar som trillat rätt i år. Den sistnämnda har spelat både i Degerfors och Jönköpings Södra genom åren och bidrar med rutin till hemmalaget som för närvarande ligger på en sjundeplats i Division 2 Västra Götaland. Två poäng efter hittar vi Eslöv som har två raka förluster med sig i bagaget. Senast inledde Kim Jeppsson målskyttet men laget föll ihop med tre insläppta i andra halvlek. Nykomlingarna från trean kommer få det tufft i år och här hittar vi kupongens säkraste spik!

 

7. Räppe - Asarum 2

Vi tar oss vidare i tvåan till Östra Götaland och ett Räppe som gör sin tredje säsong i ligan. Tidigare åren har det slutat med en åttonde respektive nionde plats och redan efter de inledande omgångarna ser det ut som att det kommer kunna bli ett liknande scenario i år. Senast stod hemmaspelarna upp bra mot serieledarna fram till den 58:e minuten när första målet trillade in. Efter det tappade laget allt och torskade till slut med klara 3-0. Matej Jazvic blev varnad i matchen och kommer missa mötet här. Även Asarum har en spelare avstängd i Chinedue Stephan Madueke efter sitt gula kort senast mot IFK Berga, en match som slutade 3-3. Det var tredje raka 90-minutaren med poäng för bortalaget som tagit sju av de nio senaste pinnarna. Här kan allt hända. Gardera friskt!

 

8. Flamengo - Corinthians 2

Vi avslutar dagens Topptipset med returen i ett av Copa do Brasils åttondelsmöten. Flamengo, som varit direktkvalificerade hit, vann första mötet efter mål i 79:e minuten och sitter på leken här. I den brasilianska högstaligan har laget tagit full pott på hemmaplan efter de blott fyra matcher som spelats på Maracanã så här långt. Corinthians har fått ta den långa vägen hit och besegrade i förra rundan Chapecoense-SC med totalt 2-1. Bortalaget har även inlett ligaspelet bra där det endast blivit torsk i premiären. I just den här cupen möttes lagen i fjolårets semifinal och då blev det Corinthians som gick segrande ur dubbelmötet. Repris i år och vi vinkar farväl till merparten av spelarna. Glöm dock inte krysset.

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - Halmia

Halmia kom tvåa i serien i fjol och fick åter kvala mot ettan där laget befann sig 2013-2015. Sedan dess har det blivit kvalspel två av tre gånger och det här laget har betydligt större bredd än nykomlingarna Eslöv.

 

Varningen! - Mali

En stor del av truppen Mali ställer upp med var med och spelade bronsmatch i U17-VM för två år sedan. I matchen mot Frankrike i fredags var laget bra med efter första 45 minuterna men tappade i andra halvlek. Mali vann Africas cup of nations i februari och här är laget på jakt efter medaljer.

 

Topptipset 32 rader

1. Albacete - Malaga 1x

2. Mallorca - Granada 1

3. Oviedo - Majadahonda x2

4. Argentina U20 - Mali U20 2

5. Sandviks IK - Täfteå 1x

6. Halmia - Eslöv 1

7. Räppe - Asarum x2

8. Flamengo - Corinthians x2

 

Topptipset 144 rader

1. Albacete - Malaga 1x

2. Mallorca - Granada 1x

3. Oviedo - Majadahonda 1x2

4. Argentina U20 - Mali U20 2

5. Sandviks IK - Täfteå 1x

6. Halmia - Eslöv 1

7. Räppe - Asarum 1x2

8. Flamengo - Corinthians x2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100