Det är äntligen dags för lite landslagsfotboll igen då EM-kvalet rullar vidare. Lejonparten av Topptipset denna onsdag (och torsdag) består av spännande kvalbataljer där bland annat Jannes pojkar reser till Färöarna.

För finske skyttekungen Pukki ska målorgien fortsätta mot Grekland. Brasilianska Cupen och National League får också en liten del av kakan där första stoppet blir Londonderbyt mellan Dag & Red - Bromley.

Häng med!

Spelstopp: 20.44

1. Dag. & Red. - Bromley X

Den engelska femteligan har inget landslagsuppehåll. Istället ska det spelas ett härligt derby från Londons nordöstra trakter där Dagenham & Redbridge ställs mot Bromley. Gästerna är riktigt på hugget denna säsong.

“The Crows” var under fjolåret ett mittenlag i serien men är faktiskt enda lag i National League som efter åtta omgångar fortsatt har förlustnollan intakt. Efter en mindre bra start på säsongen har värdlaget steppat upp och kommer till onsdagens fajt med åtta poäng på de fyra senaste matcherna.

Inbördes sett över senaste säsongerna är det klar fördel “The Daggers”. Gardera drabbningen omgående med start från mitten.  

2. Atlético PR - Gremio 1

Spännande returmöten att vänta i Sydamerika där det är finalplatser på spel i Copa do Brasil. Gremio har ett alldeles strålande slagläge efter 2-0 på hemmagräset i Porto Alegre. Lagen har dessutom mötts i ligaspelet nyligen där gästerna bärgade ytterligare en viktoria efter 2-1 på “Arenan”.

Paranaense måste således gå framåt här och Atlético är riktigt stabila på Arena da Baixada. Även om Tiago Nunes mannar löser en seger här är det dock fortsatt oklart huruvida avancemanget fixas.

Gästerna kallas knappast “King of Cups” helt utan anledning! Strecka från vänster.

3. Internacional - Cruzeiro 1

Efter 1-0 på bortaplan har nu Internacional satt sig i förarsätet mot förra säsongens cupvinnare, Cruzeiro. Bägge klubbarna laddade dock upp på bästa sätt genom segrar i sina respektive ligabataljer.

The Reds löste en 3-2-seger mot Botafogo där bland annat den tidigare Genoa-spelaren Edenílson slog till med en sen strut. Gästerna vann med 1-0 mot Vasco da Gama där Mauríco stod för målet och rutinerade Fred gjorde ett piggt inhopp.

Med ett strålande hemmafacit får ändå värdlaget hållas som favoriter. Ettan till trevliga procent streckas därmed ensam.   

4. Färöarna - Sverige 2

Det är dags för Sverige att ställas mot ytterligare en blåbärsnation i kvalet till det europeiska mästerskapet.

Färöarna har väl inte direkt rosat marknaden på sistone. Ö-nationen har dock ställt till problem förr i Torshavn där bland annat Grekland, Kosovo, Lettland haft bekymmer. Sverige står inte och faller med Claesson och Augustinssons frånvaro. Däremot är Robin Olsen ett frågetecken då 29-åringen mer eller mindre inte spelat på ett halvår. Hur är formen hos Emil Forsberg?

Granens vara eller icke vara i startelvan är också garanterat på tapeten här. En hel del frågor som kräver svar med andra ord.

Att Blågult ska falla ihop totalt är knappast troligt men ett kryss under tio procent kittlar trots allt lite. X2 blir därmed valet.

5. Irland - Schweiz 2

Efter ett par enkla segrar mot Gibraltar i dubbelmöte, seger mot Georgien och ett kryss mot Danmark är det nu dags för nästa eldprov för Irland. Hemmanationen ställs här mot Schweiz som fortsatt ser riktigt bra ut.

Alpnationen föll i bronsmatchen mot England i Nations League tidigare i somras och är dessutom elfte-rankade av FIFA på världsrankingen. Kort och gott, det är inga duvungar som den gröna öns landslag ställs mot. Shane Long saknas hos Irland. Den meriterande landslagsmannen har fått sparsamt med speltid under säsongsupptakten och ställs därmed utanför truppen här.

De rödvita är en klass bättre och därför ska strecken ramla från höger.

6. Rumänien - Spanien 2

Det känns ganska troligt att Grupp F:s vinnare när kvalet är färdigt heter Spanien.

Spanjorerna har gått fram som en ångvält så långt men självklart stör Luis Enriques avhopp. Robert Moreno har tagit över spakarna hos La Furia Roja och en viss föryngringsprocess är inledd hos gästerna. Spännande att se Sarabia och Núnez tillsammans med Busquets, Ramos, Carvajal med flera.

Rumänien ser riktigt trevliga ut. Med en liknande föryngringsprocess har värdnationen med Hagi (Gheorghes son) och även Reading-proffset Puscas! Trots att tvåan på förhand känns given att rita ner måste ändå ett varningens finger upp för rumänerna.

Ta åtminstone med krysset här! 

7. Israel - Nordmakedonien 2

Vi fortsätter på inslagen väg och utgår även här från en bortaseger då Nordmakedonien ska resa till Beer Sheva i Israel.

Värdnationen har hela kvalets bästa målskytt i Zahavi som stått för sju strutar så långt. Nationen föll dock stenhårt i bortamötet med Polen senast och nu är det ett ganska bra Balkan-lag som kommer på besök. När Nir Bitton nu har fått kasta in handduken blir tvåan ännu mer intressant.

Superveteranen Goran Pandev avgjorde dessutom ett kvalmöte på israelisk mark så sent som för två år sedan då de rödgula vann med 1-0 i Haifa. X2 till omkring 40 procent är ett kap att starta med!

8. Finland - Grekland 1

Sist men inte minst är det våra kära grannar på andra sidan Östersjön som ska försöka dryga ut sin topp 2-placering här då Grekland kommer på besök till Tammerfors.

Med Teemu Pukkis fantastiska succé i England har finländarna återigen fått något att hoppas på. Nationen är faktiskt på väg mot EM-slutspelet med stormsteg efter tre raka 2-0-segrar. Grekerna föll något oväntat mot Armenien senast och har varit alldeles för ojämna så långt.

En desperat bortanation kommer trots allt inte räcka till här och den finska festen fortsätter! Bra etta. 

Kassaskåpet! - Internacional
Det är solklar fördel “Folkets lag” då det vankas returmöte mot Cruzeiro. Internacional är genomgående extremt svårstoppade på det egna gräset och med en etta som ser ut att stanna under 55 procent är det en riktig superspik att luta sig mot! 

Varningen! - Nordmakedonien
Det är inga ljusår i kvalité mellan Israel och Nordmakedonien. Nir Bittons frånvaro gör värdnationen än mer försvagade och med ett ganska spännande bortagäng känns tvåan given att få med tidigt. 

Topptipset 32 rader

1. Dag. & Red. - Bromley x2
2. Atlético PR - Gremio 1
3. Internacional - Cruzeiro 1
4. Färöarna - Sverige x2
5. Irland - Schweiz x2
6. Rumänien - Spanien x2
7. Israel - Nordmakedonien x2
8. Finland - Grekland 1

Topptipset 144 rader

1. Dag. & Red. - Bromley 1x2
2. Atlético PR - Gremio 1x
3. Internacional - Cruzeiro 1
4. Färöarna - Sverige x2
5. Irland - Schweiz x2
6. Rumänien - Spanien x2
7. Israel - Nordmakedonien 1x2
8. Finland - Grekland 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100