Månadens sista Topptipset inleder med damfotboll. I Göteborg ska svenska damlandslaget ladda upp inför stundande VM med en träningsmatch. Därefter kastar vi oss över U20-VM och sedan avslutar vi med irländsk fotboll. Mot åtta rätt, nu kör vi!

 

Spelstopp: 17.59

 

1. Sverige D - Sydkorea D 1

Hemma i Göteborg avslutar Peter Gerhardssons tjejer uppladdningen inför VM med en träningsmatch mot Sydkorea. Svenskorna tillhör inte längre eliten i damfotbollsvärlden, men att de löser en seger innan det bär av till Frankrike för stundande världsmästerskap är ändå det troligaste. Sydkoreanskorna är en av de bättre nationerna från Asien, men här lär de inte vinna. Starta med ettan även om den streckas högt, men säkra gärna upp med krysset.

 

2. Mali U20 - Frankrike U20 2

Nu över till U20-VM i Polen. På Stadion GOSiR i Gdynia spelar fransmännen för att avancera som gruppetta och för att lyckas med detta krävs det minst en poäng mot Mali. Afrikanerna har gjort ett starkt gruppspel så här långt och kommer närmast från 4-3 mot Saudiarabien. Frankrike blir favoriter här av förståeliga skäl men gardera gärna då den här matchen betyder mycket för den gamla franska kolonin Mali.

 

3. Saudiarabien U20 - Panama U20 X

På Zdzisław Krzyszkowiak Stadium ska detta möte genomföras, ur samma grupp som ovan. Ska Panama kunna lösa avancemang är seger ett måste, samtidigt som de måste få hjälp av fransmännen. Saudiarabien gjorde en bra insats mot Mali senast och lär inte vilja gå poänglösa ur detta VM. Känns öppet och ovisst så ju fler tecken ni får med desto bättre!

 

4. Sydafrika U20 - Portugal U20 2

Nästa stopp gör vi på Białystok City Stadium. Portugal spelar för sin överlevnad i detta världsmästerskap och vill det sig väl räcker det med en poäng, men de lär gå för tre mot tabelljumbon. Sydafrika är avsågade med noll poäng och 2-6 i målkvot efter två första. Vi tror att portugisernas kunnande är stort nog för tre ack så viktiga poäng och tvåan är ett glasklart tecken och en vettig spik. 

 

5. Sydkorea U20 - Argentina U20 2

I Tychy spelar ungdomarna i Argentina för gruppseger. Avancemanget är säkrat efter 5-2 mot Sydafrika i öppningsmatchen och senast 2-0 mot Portugal. Sydkorea har chans på avancemang som grupptvåa, men då krävs det att de står emot ett starkt Argentina. Tvåan är det som tilltalar mest och ska således klickas först, men räcker stålarna bör krysset åka med också.

 

6. Bohemians - Finn Harps 1

Över till klubblagsfotboll från Irland. Tabelljumbon gästar Dublin och här tror vi att kupongens kassaskåp är funnet. Gästerna har noterats för tio poäng på 19 matcher så här långt. På resande fot har de tagit tre av dessa efter tre oavgjorda bataljer. Värdlaget har förvisso fem raka i ligan utan seger, men vann i cupen senast vilket var välbehövligt. Ettan bör kunna lämnas allena då det är skillnad på motstånd här.                   

 

7. Dundalk - Sligo Rovers 1

På Oriel Park ska serieledarna göra jobbet än en gång. Dundalk går som tåget och noteras för elva raka tävlingsmatcher utan förlust, varav tio av dessa är segrar. På hemmagräs tappade de poäng mot Sligo i fjol efter 1-1 och även om gästernas form är bra så bör de inte kunna mäta sig med ett titeljagande hemmalag. Ettan bör sitta här.

 

8. St. Patrick’s - Cork City X

Vi rör oss mot huvudstaden igen, men förflyttar oss till Richmond Park. Värdlaget är det lag av de här båda som inlett säsongen bäst. 26 poäng noteras de för, vilket är fyra fler än sina motståndare. Formen är sisådär för både klubbarna, vilket gör att detta känns väldigt öppet. Ettan är högst streckad, men behöver nödvändigtvis inte vara det troligaste. Strecka friskt är att rekommendera.

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Kassaskåpet! -  Bohemians

På hemmagräs ställs de mot ett uddlöst bortalag. Tre poäng för Bohemians ska vara inom räckhåll och ettan är absolut det troligaste på Dalymount Park.

 

Varningen! - Cork City
Har inte övertygat så här lågt, men tar de tre poäng i huvudstaden är de snart med i racet igen och efter två raka bottennapp är ett trendbrott inte omöjligt.

 

Topptipset 32 rader

1. Sverige D - Sydkorea D 1X

2. Mali U20 - Frankrike U20 X2

3. Saudi. U20 - Panama U20 X2

4. S.afrika U20 - Portugal U20 2

5. S.korea U20 - Argentina U20 X2

6. Bohemians - Finn Harps 1

7. Dundalk - Sligo Rovers 1

8. St. Patrick’s - Cork City X2

 

Topptipset 144 rader

1. Sverige D - Sydkorea D 1X

2. Mali U20 - Frankrike U20 X2

3. Saudi. U20 - Panama U20 1X2

4. S.afrika U20 - Portugal U20 X2

5. S.korea U20 - Argentina U20 X2

6. Bohemians - Finn Harps 1

7. Dundalk - Sligo Rovers 1

8. St. Patrick’s - Cork City 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100