När det vankas landslagsuppehåll är det dags att lära känna en del lag som inte vanligtvis brukar pryda Topptipset-kupongerna. National League är det som gäller denna tisdag då samtliga matcher hämtas från den engelska femtedivisionen. Första stoppet blir halvön Furness där Barrow AFC huserar. Vi kör igång direkt! 

Spelstopp: 20:44

1. Barrow - Hartlepool 1

Det har inte varit den start på säsongen som publiken runt Holker Street suktat efter. Fjolåret var en mellanmjölks-säsong och nu har förväntningarna på The Bluebirds varit högre. Värdarnas blott två segrar inledningsvis är därför inte vad som förväntats och dessutom har en del justeringar redan gjorts för att bland annat täta defensiven. Hartlepool ligger ett par pinnhål ovan hemmagänget. Förra säsongen slutade matcherna 0-0 och 1-0 till fördel för värdlaget. Målsnålt och ganska jämnt att vänta även här. 1X räcker.    

2. Chesterfield - Halifax 1

Halifax har flugit fram inledningsvis av serien. Gästernas 19 poäng på åtta matcher är riktigt bra och laget huserar i dagsläget på en framskjuten andraplats i ligan. För Chesterfield har det gått sämre. Ingen seger finns noterad hos “The Spireites” som dock kommit närmare en viktoria på slutet. Värdlaget har nämligen kryssat i tre av de fyra senaste kamperna. Inbördes är det dock klar fördel de blåvita hemmahjältarna. Gästerna har faktiskt inte vunnit på de fyra senaste försöken. Värdet är dessutom rejält övertippat till vänster så börja strecka därifrån.    

3. Dover - Ebbsfleet 2

Vi tar oss till den engelska kanalen där Dover på Crabble Athletic Ground ska ta emot Ebbsfleet. Värdarna har en riktig het målskytt i Inih Effiong. Engelsmannen har legat bakom flera matchvinnande strutar för sitt “The Whites”. Ebbsfleet är ingen rolig historia så långt. Med fyra poäng på åtta drabbningar är det en nästjumboplacering som gäller. Spelmässigt har dock “The Fleet” varit tillräckligt bra för att bärga fler pinnar. Förra säsongen var gästerna ett av de bättre lagen på bortagräs i hela ligan dessutom. X2 ser ut att streckas omkring 25 procent vilket är strålande bra att utgå ifrån. Ettan ritas därmed bara ner på större system.   

4. Eastleigh - Boreham Wood 1

Två lag på åtta poäng ställs mot varandra denna kväll på Silverlake Stadium. Gästerna bröt en tre matcher lång förlustsvit tidigare i veckan då laget besegrade jumbon Chorley. Viktigt för “The Wood” att åter hitta ett vinnande spel såklart. Eastleigh kommer från en förlust senast mot Barnet. Spelmässigt var dock laget tillräckligt bra för att åter plocka poäng och formkurvan får trots allt anses godkänd. Förra säsongen var dessutom “The Spitfires” ett av topplagen i serien. På hemmagräset till fin procent känns ettan faktiskt given.  

5. Notts County - Solihull Moors 1

Den anrika gamla föreningen Notts County huserar alltså numera i engelska femtedivisionen. Värdlaget trillade ur League Two i fjol och det känns som en evighet sen Svennis var i klubben för att ta laget upp i hierarkin. Alla som kan sin brittiska fotboll vet att så inte blev fallet och nu är det dessutom kräftgång i National League som gäller för County. Solihull Moors kom tvåa förra säsongen men har varit ojämna inledningsvis här. Tre raka förluster är nämligen noterade för gästerna som nu kommer stöta på problem igen. 1X bör rama in mötet på Meadow Lane väl.

6. Woking - Torquay 2

Det är förra säsongens två bästa lag i National League South som drabbar samman här. Woking slutade ett tiotal poäng bakom Torquay i fjol där alltså bägge klubbarna tog steget upp. Denna säsong är det hittills ombytta roller. “The Cardinals” har trillat riktigt bra boll så långt och med sju segrar på åtta försök toppar laget nu serien. Besökarnas senaste insats mot Hartlepool (1-2) är bara att glömma. Lagen ser på förhand jämna ut och dessutom slutade matcherna under fjolåret 2-2 respektive 3-3. Att tvåan ser ut att streckas under 20 procent är såklart för bra för att vara sant och strecken MÅSTE därför målas ner från höger!

7. Wrexham - Maidenhead 1

I Wales huserar Wrexham som dagen till ära gästas av överraskningen så långt, Maidenhead. Gästerna som förra året slogs i botten har öppnat riktigt fint och står noterade för 16 poäng efter åtta möten. Gästerna har ett brännhett forwardspar i Jake Cassidy och Danny Whitehall. Paret har stått för hälften av lagets mål så långt. Walesarna har inlett något sämre denna säsong. Värdgubbarna älskar dock matcherna mot “The Magpies” då laget vunnit fyra raka matcher inbördes med målskillnaden 7-1! Ettan till fin procent blir därmed valet här. 

8. Yeovil - Sutton United 2

Vi avslutar på Huish Park där Yeovil till vardags befinner sig. “The Glovers” åkte ur League Two under förra säsongen och laget har haft aningen svårt att anpassa sig till sin nya liga. 3-1 senast mot Notts County var ett stort steg i rätt riktning och bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit. Sutton United är däremot inne i en sämre trend. En pinne på de tre senaste drabbningarna har förpassat gästerna neråt i tabellen. Besökarna är dock bättre på resande fot än hemma. Gaffeln (etta-tvåa) känns klart spelbar här!  

Kassaskåpet! - Eastleigh
Under våren kvalade Eastleigh uppåt i seriesystemet medan gästerna Boreham var på vippen att falla ur. Värdlaget är tillräckligt stabila för att bärga en seger hemma på Silverlake Stadium här!

Varningen! - Torquay
Oddsmässigt kanske inte Torquay är en skräll men med streckvärdet i beaktande är det ett alldeles strålande tecken på denna trevliga kupong. 

Topptipset 32 rader

1. Barrow - Hartlepool 1x
2. Chesterfield - Halifax 1
3. Dover - Ebbsfleet x2
4. Eastleigh - Bore.Wood 1
5. Notts C. - Solihull Moors 1x
6. Woking - Torquay x2
7. Wrexham - Maidenhead 1
8. Yeovil - Sutton United 12

Topptipset 144 rader

1. Barrow - Hartlepool 1x
2. Chesterfield - Halifax 1x
3. Dover - Ebbsfleet 1x2
4. Eastleigh - Bore.Wood 1
5. Notts C. - Solihull Moors 1x
6. Woking - Torquay 1x2
7. Wrexham - Maidenhead 1
8. Yeovil - Sutton United 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100