Fredagens Topptipset är intressant av flera anledningar. Dels för att Henrik Larsson är tillbaka som tränare i Helsingborgs IF, men också för att vi finner vissa favoriter som överstreckats. Prickar vi rätt bland skrällarna kan det bli en trevlig start på helgen. Mot åtta rätt, nu kör vi!

 

Spelstopp: 17.59

 

1. Örebro - Helsingborg 2

Vi inleder på Behrn Arena i Örebro där “Henke” och hans HIF gästar ÖSK. Örebro kommer till spel här med tre raka förluster i Allsvenskan på hemmagräs, på dessa framträdanden har de noterats för inte mindre än sju baklängesmål. Helsingborg har ersatt Per-Ola Ljung med nygamle Henrik Larsson och kanske kan det ge effekt direkt? Tvåan är för lågt streckad och bör åka med, men garderas tidigt.

 

2. Frankrike D - USA D X

Vidare till Dam-VM. På Parc des Princes i Paris ställs värdnationen Frankrike mot de regerande världsmästarna i en mycket intressant kvartsfinal. Vad gäller Frankrike har de tagit sig hit genom fyra raka segrar, men i åttondelsfinalen mot Brasilien krävdes det förlängning innan avgörandet föll till deras fördel. USA har likt Frankrike bara vinster än så länge och även om Spanien gjorde en bra insats så var amerikanskorna det bättre laget i sin åttondel. Strecka friskt då detta känns öppet!           

 

3. Venezuela - Argentina 1

Nu till Copa América från Maracanã i Rio de Janeiro. Venezuela löste något överraskande avancemang från Grupp A tillsammans med värdnationen Brasilien. Här ställs de mot ett namnstarkt Argentina, men samtidigt ett Argentina som långt ifrån övertygar. Topptipparna ser ändå Leo Messi och hans landsmän som favoriter och till viss del köper vi det, men ska det bli utdelning ser vi gärna att skrällen hittar hem och därför väljer vi bort tvåan helt här.

 

4. Colombia - Chile X

Nästa stopp gör vi i Sao Paulo, närmare bestämt på Arena Corinthians där nästa lag för semifinal ska fram. Chile gjorde ett bra gruppspel fram till mötet med Uruguay i den sista omgången. Där stod PSG:s skyttekung Edinson Cavani för matchens enda mål i slutskedet, vilket gjorde att han och hans Uruguay avancerade som gruppetta på Chiles bekostnad. Colombia har sett stabila ut så här långt och tog sig igenom gruppspelet med tre segrar och stabila 4-0 i målskillnad. 1X lockar mest.

 

5. Marocko - Elfenbenskusten 2

Över till Afrikanska Mästerskapen. På Al Salam Stadium i Kairo ska en gruppfinal genomföras och det lag som lyckas bäst här löser av allt att döma ett avancemang som gruppetta. Elfenbenskusten öppnade med 1-0 mot Sydafrika och i samma omgång löste Marocko tre poäng efter samma resultat mot Namibia. Tvåan blir knapp favorit, men ändå pålitlig tror vi.

 

6. Sydafrika - Namibia 1

Samma grupp och samma arena som ovan bjuder senare på detta möte. Efter varsina förluster i öppningsmatchen är det två lag som är piskade att vinna, men det är Sydafrika som agerar favoriter då de har ett större fotbollskunnande i truppen. Gamla Sverigebekantingen Stuart Baxter har återvänt som coach för Bafana Bafana, under den hårdföre gnagarens ledning ska de åtminstone nypa tredjeplatsen i gruppen. Även om ettan sticker iväg högt tror vi att den är så pass stark att den kan lämnas som en tänkbar spik.

 

7. Assyriska Turabdin - Värnamo X

Nu hem till Sverige och Rosenlunds IP. Gästande Värnamo är i stort poängbehov då endast 15 poäng spelats in på de inledande 14 omgångarna. Värdarna har ett hyggligt facit i egenskap av hemmalag, men formen är något av ett frågetecken då de endast tagit poäng i en av de tre senaste. Värnamo behöver poäng och 94-hjälten Jonas Thern förfogar över ett spännande material som är rustade för att lyfta i Söderettans tabell. Krysset först, men sen åker tvåan med då den rensar bra.

 

8. Carlstad United - Karlslund 2

Sist är Tingvalla IP i Karlstad. Två lag som befinner sig på den övre halvan drabbar samman och här är värdarna alldeles för stora favoriter. Målvakten Jakob Kindberg missar mötet med Karlslund på grund av avstängning och löser gästerna tre poäng här så går de ikapp motståndarna. Står sig tvåan till mycket låga 15 procent är den väldigt intressant att nypa tidigt.

 

Topptipset 32 rader

1. Örebro - Helsingborg X2

2. Frankrike D - USA D 1X

3. Venezuela - Argentina 1X

4. Colombia - Chile 1X

5. Marocko - Elfenbens. 2

6. Sydafrika - Namibia 1

7. Assyriska - Värnamo X2

8. Carlstad - Karlslund 2

 

Topptipset 144 rader

1. Örebro - Helsingborg X2

2. Frankrike D - USA D 1X2

3. Venezuela - Argentina 1X2

4. Colombia - Chile 1X

5. Marocko - Elfenbens.2

6. Sydafrika - Namibia 1

7. Assyriska - Värnamo X2

8. Carlstad - Karlslund X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100