Sommaren förser oss med en rad spännande landslagsturneringar där en och annan favorit kan fällas. Hemma i Moder Svea förlitar vi oss dock på att favoriterna ska göra jobbet. Tåget mot åtta rätt avgår strax, ska du med?

 

Spelstopp: 17.59

 

1. Norge - England 2

Damerna inleder raden, och La France står värd för VM som nu nått kvartsfinalerna. I åttondelen vann England “Lejoninnornas Derby” mot Kamerun med klara 3-0. Särskilt imponerande var hörnvarianten som Alex Greenwood slog in för att helt försegla slutresultatet. Norskorna behövde straffsparkar för att ta sig förbi Australien, men “Gresshoppene” var på det hela taget något vassare. Trötta norska ben avgör det hela - Phil Nevilles lag torde segra i Le Havre!

 

2. Brasilien - Paraguay X

Brasilien är bara några simtag från den franska Atlantkusten, och i Porto Alegre ska Paraguay ställas mot värdnationen. De rödvita gick vidare som trea från Copa Américas svåraste grupp för att nå kvartsfinalen, och att klara 1-1 mot Argentinas stjärnor och komma undan med 0-1 mot formtoppade Colombia är riktigt starkt. Åtta mål framåt och sju olika målskyttar för brassarna duger mot svajiga försvar som Peru och Bolivia, men mot Venezuela (0-0) gick Firmino, Coutinho och de andra bet. Kul kryss som rensar fint där ettan hänger på!

 

3. Spanien U21 - Frankrike U21 1

In i vattnet igen och tillbaka till Europa för semifinalspel. U21-EM går i Italien, men värdarna är utslagna efter att fransmännen spelade 0-0 mot Rumänien och blev bästa tvåa. Dock har Les Espoirs målskörd successivt minskat under turneringens gång så frågetecken finns vad gäller de offensiva spelarna. Spaniens trend är den motsatta med allt fler mål för varje kamp. Efter 1-3 mot Italien i premiären vaknade spanjorerna till och har verkligen övertygat, och målkavalkaden mot Polen (5-0) innebär att både Fornals och Ceballos är uppe på två mål vardera. Jämn streckning men vi väljer 1X i Reggio Emilia!

 

4. Tyskland U21 - Rumänien U21 2

Luca Waldschmidt, vad mer ska man säga? Freiburgs anfallsess har spelat i samtliga tyska ungdomslandslag och leder turneringens skytteliga på fem fullträffar. Mot Österrike (1-1) fick dock tränaren Stefan Kuntz anpassa spelet efter alpnationen så tyskarna är inte oövervinnerliga. Rumänien är EM:s utropstecken efter att vunnit dödens grupp framför England, Kroatien och Frankrike. Spelare som Hagi och Puscas kan komma att utgöra stommen för en ny gyllene generation rumäner så östeuropéerna är långt ifrån uträknade. Superskrällen lockar när vi successivt täcker upp i Bologna.

 

5. Senegal - Algeriet X

Kupongen fortsätter under torsdagskvällen och då är vi tillbaka i Egypten där det spelas fotboll i Afrikanska Mästerskapen. På 30 June Stadium väntar ett aningen ovisst möte. Senegal inledde mästerskapet med 2-0-seger mot Tanzania, men för Algeriet blev det samma utfall då de besegrade Kenya. Båda lagen skulle må gott av delad pott så krysset är vettigt att inleda med, men därefter är det frisk streckning som ligger närmast till hands.

 

6. Kenya - Tanzania 2

Tillbaka till 30 June Stadium i Kairo och då hamnar vi i grupp C. Både Kenya och Tanzania kammade noll i premiären efter sina 0-2-förluster mot Algeriet respektive Senegal. Senast just dessa nationer drabbade samman var i CECAFA Cup 2017, då vann Kenya med uddamålet i en 1-0-match. Här är tvåan förvånansvärt lågt streckad vilket gör att den är det tecken vi väljer att utgå ifrån. Krysset kan eventuellt plockas med.

 

7. Lindome - Skövde 2

Hemma i Sverige igen och då väntar Division 1 Södra. Formstarka Skövde AIK gästar konstgräset på Lindevi IP och här finns det inte mycket som talar för att SAIK tappar poäng. Värdarna har 3-13 i målkvot på de fem senaste och har endast mäktat med en inspelad poäng under denna tid. I samma formtabell finner vi Skövde på en fjärdeplats, men med fem raka utan nederlag och stabila 8-2 vad gäller målskillnad. Tvåan räcker långt.

 

8. Piteå IF - Täfteå IK 1

Dags att knyta ihop säcken, och det sker i Division 2 Norrland. Två tyngre förluster är vad värdarna drabbats av inför denna tillställning, men i sanningens namn kom nederlagen mot Friska Viljor och Luleå som bägge tampas om förstaplatsen. Piteå har annars en målfarlig duo i Tetteh Komey och Gustav Rönnbäck-Wallin som tillsammans slängt in 19 bollar. Besökarna har ingen spelare som mäktat med mer än fyra baljor och läcker betänkligt efter 3-8 på två omgångar. Ettan sitter som en smäck!

 

Kassaskåpet! - Piteå IF

Värdarna är ett lag med potential och stora offensiva kvaliteter. Det passar utmärkt mot besökarnas jultomteförsvar. Mot toppen, Pite!

 

Varningen! - Rumänien U21

Spelarna i gult kan mycket väl snappas upp av storklubbar sett till prestationerna mot diverse storheter. Vissa tveksamheter uppvisades av tyskarna senast, så vi får hoppas att rumänerna går på knock!

 

Topptipset 32 rader

1. Norge - England 2

2. Brasilien - Paraguay 1x

3. Spanien - Frankrike 1x

4. Tyskland - Rumänien x2

5. Senegal - Algeriet 1x

6. Kenya - Tanzania x2

7. Lindome - Skövde 2

8. Piteå IF - Täfteå IK 1

 

Topptipset 144 rader

1. Norge - England x2

2. Brasilien - Paraguay 1x

3. Spanien - Frankrike 1x

4. Tyskland - Rumänien 1x2

5. Senegal - Algeriet 1x2

6. Kenya - Tanzania x2

7. Lindome - Skövde 2

8. Piteå IF - Täfteå IK 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100