Allsvenskan, Superettan, Svenska Cupen och däremellan dam-VM ihop med Afrikanska Mästerskapen från Egypten. Vissa favoriter litar vi på och det är främst här hemma där det vankas cup-bataljer som skrällarna hämtas. Mot åtta rätt, nu kör vi!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. AIK - IFK Norrköping 1

Allsvenskan smygstartar med en match på kupongen och denna hittar vi på Friends Arena i huvudstaden. De regerande mästarna noteras för fem segrar på de sex senaste i serien och hemma i Stockholm har Norlings mannar inkasserat fem raka trepoängare. Peking har inlett bra offensivt med 18 mål gjorda, men defensiven har sett förvånansvärt svag ut. I kraft av hemmagräs får de regerande mästarna förtroendet. Börja med ettan och fyll på med tecken efter vad plånboken tillåter.

 

2. Dalkurd - Västerås 1

Vidare till Gavlevallen i Gävle och då hamnar vi i Superettan. Seriens formstarkaste lag agerar värdar här och de gör det mot ett Västerås som får slita hårt på resande fot. VSK har förvisso tagit poäng i fem av sju matcherna på resande fot, men det är bara två av dessa som är segrar. Dalkurd har vunnit fyra av sina fem senaste och på hemmagräs är det ett svårslaget lag som väntar nykomlingarna från fjolårets Division 2. Ettan känns trolig och är således vettig att inleda med.

 

3. Nederländerna - Japan 1

Dam-VM härnäst och då hamnar vi på Roazhon Park i Rennes. Japan löste avancemang från gruppspelet efter en seger och ett kryss. Segern tog de mot Skottland med uddamålet och innan dess löste de en pinne mot Argentina innan de avslutade med förlust mot ett starkt England. Här väntar ett Nederländerna som bara vinner, vinner och vinner. Sju raka segrar är ett bra facit inför en åttondelsfinal i ett VM-slutspel. Det finns dock ett stort grundkunnande hos Japan, något som tycks förbises av topptipparna, måla på och heja fram rensartvåan!
 

4. Kamerun - Guinea-Bissau 1

Vi fortsätter utrikes, men nu i Afrikanska Mästerskapen. Grupp F sparkar igång på Ismaïlia Stadium och här är Kamerun en betrodd favorit värd att lita på. Guinea-Bissau stångades mot Kamerun senast för två år sedan, då föll de med uddamålet, 2-1. Clarence Seedorf och hans Kamerun har det bättre laget av de här båda och bör därför också prestera bäst. Ettan är en vettig spik, även om den skenar iväg vad gäller strecken.

 

5. Ghana - Benin X

Samma grupp, samma arena, bjuder oss ett par timmar senare på detta möte. James Kwesi Appiah och hans Ghana kliver in som favoriter, men här tycker vi de blir lite väl högt streckade. Benin har laddat upp inför mästerskapet med fyra segrar av fem möjliga och kan med lite flyt störa stjärnorna i Ghana. Ettan är svår att blunda för då truppen innehåller namn som Jordan Ayew, Asamoah Gyan, André Ayew, Thomas Partey och John Boye bland annat, men strecka med krysset också!

 

6. Grebbestad - FC Trollhättan 2

Hem till Sverige igen och nu med fokus på kvalet till Svenska Cupen. Siljevi Idrottsplats gästas av FC Trollhättan som tagit Division 1 Södra med storm, vilket också gör att de kliver in i detta cup-möte tämligen favoritbetrodda. Värdarna huserar till vardags i Division 2 och här tror vi att de har en övermäktig uppgift framför sig. Trollhättan är det bättre laget och tvåan är därför det vettigaste tecknet att hugga på.

 

7. Hässleholms IF - Torns IF 1

Över till Österås IP för nästa cup-batalj och här vankas det Skånederby. Hässleholm, som huserar i Division 2 till vardags, tar emot Torn på hemmagräs. Gästerna har presterat fin fotboll på resande fot i seriespel och bör ha god chans här också. Ett derby är ändå ett derby och då Torn möjligtvis roterar något kan Hässleholm kanske överraska om det vill sig? Strecka för skrällen om ettan håller sig till under 30 procent.

 

8. IFK Luleå - Umeå FC 1

Från Skånederby till Norrlandsderby. Skogsvallen är sist ut och här är det ett formstarkt hemmalag som väntar Umeå FC. IFK har fem raka trepoängare på hemmagräs och på dessa fem har de noterats för hela 16 mål framåt. Gästerna från Västerbotten går starkt i Division 1 Norra men nu är de två bästa spelarna frånvarande på grund av sjukdom. Samtidigt väntas UFC rotera med tanke på den viktiga ligamatchen som väntar borta mot Sandviken. Gå för megavärdet och spika ettan!

 

Kassaskåpet! - Kamerun

Hotet i Guinea-Bissau är Frédéric Mendy. Löser Kamerun det hotet bör de hämta tre poäng när gruppspelet inleds.

 

Varningen! - Hässleholms IF

Skånederby där gästande Torns IF ser ut att skena iväg lite väl mycket. Hässleholm kan hota i kraft av hemmagräs om gästerna väljer att rotera i elvan.

 

Topptipset 32 rader

1. AIK - IFK Norrköping 1X

2. Dalkurd - Västerås 1

3. Nederländerna - Japan 1X

4. Kamerun - Guinea-Bis. 1

5. Ghana - Benin 1X

6. Grebbestad - Trollhättan X2

7. Hässleholm - Torns 1X

8. IFK Luleå - Umeå FC 1

 

Topptipset 144 rader

1. AIK - IFK Norrköping 1X2

2. Dalkurd - Västerås 1X

3. Nederländerna - Japan 1X2

4. Kamerun - Guinea-Bis. 1

5. Ghana - Benin 1X

6. Grebbestad - Trollhättan X2

7. Hässleholm - Torns 1X

8. IFK Luleå - Umeå FC 1
 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100