Åtta matcher från tre nationer och ligor, det är vad helgens första Topptips-kupong består av. Vi börjar hemma i Allsvenskan där de regerande mästarna reser till Sundsvall för att hämta tre poäng - eller blir det en skräll direkt? Intressant kupong där åttan ska jobbas in. Nu kör vi! 

Spelstopp: 18.59

1. GIF Sundsvall - AIK X
Norrporten Arena, eller numera NP3 Arena som den egentligen heter, är först ut och här gästas formsvagt av formstarkt. De regerande mästarna AIK har fyra raka trepoängare i ryggen, vilket är raka motsatsen mot Giffarnas facit. Senast Sundsvall fick segerjubla var hemma mot Falkenberg i slutet på april, sedan dess har de fyra raka nederlag. AIK hemma känns tufft, men inte omöjligt. Våga ifrågasätta favoritskapet i jakten på högre utdelning. Tvåan troligast, men vi drar till med X2! 

2. Marseille - Montpellier 1
Över till Frankrike och Ligue 1 där det vankas derby på Stade Vélodrome. Rent resultatmässigt är den här matchen betydelselös då topp fyra positionerna är rökta, men det är ändå en toppmatch och får vi någon vinnare här byter lagen position med varandra så detta blir en kamp om femteplatsen. Marseille målas upp som favoriter och det köper vi då de har fyra raka på hemmagräs utan nederlag mot Montpellier. Ettan streckas tidigt. 

3. Nice - Monaco X
Nästa stopp gör vi på Allianz Riviera och även här väntar det derby från den franska ligan. Nice har ingenting att spela för, men det har gästerna. Monaco har gått ruggigt svagt och även om kontraktet är så gott som säkrat så är känslan att de vill avsluta snyggt och det gör de om de fixar poäng i säsongens sista derby. X2 i lilla raden, men ju fler tecken desto bättre. 

4. Caen - Bordeaux 1
På Stade Michel d'Ornano har värdlaget allt att spela för och de gör det mot ett minst sagt formsvagt Bordeaux. Gästerna kommer till spel med sex raka torsk i bagaget, men vad gör det när kontraktet redan är säkrat? Caen kan med maximal utdelning spela till sig ett förnyat kontrakt, men då krävs det tre pinnar här samtidigt som de behöver hjälp från annat håll. Finns inte mycket som talar för att Bordeaux studsar tillbaka i brist på motivation. Ettan är vettig att spika. 

5. Nantes - Strasbourg 2
Två lag som spelar för hedern på mittenpositionering är vad som väntar de här båda. Värdlaget har sju raka utan poängtapp och tre raka vinster mot Strasbourg. Gästerna har kryssat i tre av sina fem senaste på resande fot och av 18 på bortaplan har de bara gått poänglösa sex gånger. Finns inget på spel, mer än hedern. Kanske är värdarna något mer avslappnat vilket resulterar i skräll på Stade de la Beaujoire? Våga strecka tvåan i jakt på utdelning! 

6. Dijon - Toulouse 1
Sist ut från Frankrike är Stade Gaston Gérard i Dijon. Hemmalaget har chans att undvika degradering, men det enda som gäller är tre poäng. Toulouse spelar för sin heder och med tanke på förutsättningarna, där hemmalaget har precis allt att spela för, bör det räcka för att tre pinnar ska leta sig in för Dijon på hemmagräs. Ettan är en tänkbar spik och känns helt klart rimligast. 

7. Málaga - Real Zaragoza 1
Vi rör oss mot något varmare breddgrader och hamnar då i Spanien, närmare bestämt på Estadio La Rosaleda i Malaga. Hemmalaget har en playoff-plats att spela för, som i sin tur kan leda till La Liga nästa säsong. Gästerna är parkerade i mittenskiktet och med tanke på förutsättningarna köper vi att ettan blir skyhögt streckad. Den  målas med tidigt, men räcker stålarna så släng med krysset också. 

8. Utrecht - Vitesse 1
Vi avslutar i Holland och här spelas rond ett av två i kampen om en plats till Europa League till hösten. På Stadion Galgenwaard är hemmalaget knappa favoriter och sett till streckfördelningen är detta vidöppet. Inbördes möten vittnar om att hemmaplansfördelen oftast avgör mellan de här lagen och med tanke på vad som står på spel bör inte detta bli ett undantag.

Kassaskåpet! - Dijon 
Ska hoppet om nytt kontrakt leva måste tre poäng spelas in mot Toulouse. Med tanke på gästernas position så är det stor motivationsskillnad och Dijon bör ha kunskap för full pott i kraft av hemmagräs! 

Varningen! - Strasbourg
Nantes går starkt, men kanske för starkt för att orka avsluta lika starkt? Strasbourg har inte mycket att spela för de heller, men 20% är lite väl lågt och tvåan är värd att testas! 

Klicka här för att gå till Svenska Spel


Topptipset 32 rader

1. GIF Sundsvall - AIK X2
2. Marseille - Montpellier 1
3. Nice - Monaco X2
4. Caen - Bordeaux 1
5. Nantes - Strasbourg X2
6. Dijon - Toulouse 1
7. Málaga - Real Zaragoza 1X
8. Utrecht - Vitesse 1X

Topptipset 144 rader

1. GIF Sundsvall - AIK X2
2. Marseille - Montpellier 1X
3. Nice - Monaco 1X2
4. Caen - Bordeaux 1
5. Nantes - Strasbourg X2
6. Dijon - Toulouse 1
7. Málaga - Real Zaragoza 1X
8. Utrecht - Vitesse 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100