Första Topptipset denna vecka inleds med en intressant åttondelsfinal från Dam-VM där Sverige ställs mot Kanada. Kan våra blågula tjejer lösa en biljett till nästa runda i detta VM-slutspel? VI hoppas det när åttlingen ska jobbas in. Nu kör vi!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Sverige - Kanada X

Först ut är Parc des Princes i den franska huvudstaden. Dessa nationer gör upp om en plats till kvartsfinalerna och även om oddsen talar emot Blågult så hoppas vi att Peter Gerhardsson har något ess i rockärmen. Kanada har likt Sverige haft svårt med målskyttet och frågan är om det blir något avgörande under ordinarie speltid i denna jämna åttondelsfinal? Gardera friskt, men börja med att gå emot Sverige då hjärnan säger att det kan ta stopp här, tyvärr.

 

2. GAIS - Degerfors 1

Vidare till Gamla Ullevi och Superettan. Göteborgslaget har inlett säsongen blekt och noteras efter tolv matcher för 13 ynka poäng, vilket sin tur leder till en plats i bottenstriden för makrillarna. Degerfors tog tre fina poäng på hemmagräs mot Västerås senast efter ett sent avgörande, men på resande fot har de varit ojämna. 1X känns bra att inleda med då värdarnas poängbehov är stort.

 

3. Öster - Varberg 2

Nästa stopp gör vi på Myresjöhus Arena i Växjö. Suveräna Varberg noterades för säsongens första nollpoängare senast och då var de bara ett par mil härifrån, nämligen på Stadsparksvallen i Jönköping. Christian Järdlers Öster har bara noterats för tio mål framåt på sina tolv matcher så här långt och med en så pass svag offensiv blir det svårt att besegra ett revanschsuget Varberg. Börja från höger, men gardera tvåan om stålarna räcker!

 

4. Frankrike U21 - Rumänien U21 1

Vidare till U21-EM som pågår för fullt och först ut är Stadio Dino Manuzzi. Dessa nationer finner vi i grupp C och något överraskande så är det dessa två som slåss om förstaplatsen i gruppen. För att säkra avancemang räcker det med kryss för såväl Frankrike som Rumänien, men här står en gruppseger på spel så det kan gå lite hur som haver. Fransoserna är dock något vassare och bör därför streckas först, skrällen bör åka med när de större systemen summeras.

 

5. Kroatien U21 - England U21 1

I samma grupp som ovan finner vi dessa nationer och här är det bara hedern som står på spel. Såväl Kroatien som England har nollats poängmässigt så här långt, vilket är en stor överraskning för många. England ser av allt att döma ut att bli alldeles för stora favoriter här och så länge ettan ligger under 20 procent ska den plockas då det som sagt endast är hedern på spel här. Fyll på efter vad plånboken tillåter!

 

6. Chile - Uruguay 2

Vidare till Copa América som pågår i Brasilien. På Maracana ställs dessa nationer mot varandra i nästa gruppfinal på kupongen. För Chile räcker det med en poäng här, vilket gör att Cavani och company måste gå för segern, med tanke på missräkningen som de noterades för mot Japan senast bör revanschlustan vara stor. Tvåan lockar mest då de ljusblå har en spets i offensiven som heter duga.

 

7. Ecuador - Japan 2

I samma grupp hittar vi detta möte på Mineirão i Belo Horizonte. Asiaterna tog en överraskande poäng mot Uruguay senast efter 2-2 på Arena do Grêmio i Porto Alegre. Matchen innan föll de med klara 4-0 mot Chile, men det var också premiären det. Ecuador kan med en hel del flyt lösa avancemang som bästa trea, men då måste de besegra Japan. Tveksamt om de lyckas då Japan visade prov på kunskap mot Uruguay senast.

 

8. Tunisien - Angola 1

Vi avslutar i Egypten med Afrikanska Mästerskapen. På Suez Stadium sparkar grupp E igång och här får Tunisien bära ett stort favoritskap. Ser vi till FIFA’s ranking håller de till cirka 100 positioner högre upp än Angola och då det skiljer så pass mycket i ranking lär det även ge utslag på det gröna schackbrädet. Ettan känns bäst och bör vara en vettig spik att avsluta med trots stenhård streckning.

 

Kassaskåpet! - Tunisien

Ska det bli avancemang från gruppspelet bör en trepoängare mot Angola lösas. Ettan kan skena iväg, men med rätta tror vi.

 

Varningen! - Kroatien U21

Möter ett bra engelskt U21-landslag, men i en match utan betydelse. Att England skenar iväg som skyhöga favoriter är oklart. Skrällen kan mycket väl leta sig in!

 

Topptipset 32 rader

1. Sverige - Kanada X2

2. GAIS - Degerfors 1X

3. Öster - Varberg 2

4. Frankrike - Rumänien 1X

5. Kroatien - England 1X

6. Chile - Uruguay X2

7. Ecuador - Japan 2

8. Tunisien - Angola 1

 

Topptipset 144 rader

1. Sverige - Kanada 1X2

2. GAIS - Degerfors 1X

3. Öster - Varberg X2

4. Frankrike - Rumänien 1X

5. Kroatien - England 1X

6. Chile - Uruguay 1X2

7. Ecuador - Japan 2

8. Tunisien - Angola 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100