Tisdagens Topptipset tar oss från Stora Valla till mäktiga King Abdullah Sports City i Saudiarabien. Superettan, irländska ligan och kvalspel från Holland, Frankrike och Italien ska avhandlas innan det är dags att bemästra asiatiska Champions League. Nu kör vi!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Degerfors - Dalkurd 1

Först ut är två matcher från Superettan där Degerfors har fått en fin start. Stefan Jacobssons gäng spelar med stort självförtroende och de rödvita är ett av de lag som sett bäst ut bortsett från dundersuccén Varberg. Fjolårets allsvenska lag Dalkurd går det betydligt sämre för. De grönklädda torskade på Gavlevallen i den förra omgången mot rivalen Brage med 1-3 och på bortagräs har gästerna haft det tungt. 0-5 i målskillnad har Dalkurd efter fyra bortamatcher. Utgå därför från ettan på Stora Valla, men till dessa procent måste givetvis Degerfors garderas. 1X är rätt väg att vandra.

 

2. GAIS - Västerås 1

Vidare till Gamla Ullevi. Bosko Orovic förfogar över en hel del kompetenta makrillar och segern borta mot Halmstad på Örjans Vall i den förra omgången var givetvis väldigt meriterande. Nu väntar nykomlingen Västerås hemma på Gamla Ullevi och visst ska “atleterna” ha bra chanser i det här mötet. Gurklaget VSK har förvisso överträffat förväntningarna så här långt, dock har gästerna inte gjort mål på 260 minuter. 1X bör stå sig i det här mötet.

 

3. Vitesse - Groningen 1

I Holland är det returmöte i kvalet till Europa League. Arjen Robbens gamla Groningen vann något oväntat det första mötet med 2-1 på Noordlease Stadion. Gulsvarta Vitesse ska dock ses ha ganska goda chanser att vända på det här. På Gelredome är nämligen det gulsvarta hemmalaget enormt starka. Det senaste året har Martin Ødegaard och hans lagkamrater endast torskat en ligamatch, och det var mot mästarlaget Ajax. 1X föreslås även här.

 

4. Paris FC - Lens x

Över till den franska huvudstaden där PSG är helt dominant. Miljardbygget kan dock få sällskap av lokalkonkurrenten Paris FC kommande säsong i det franska finrummet. PFC ställs mot Lens i kvalet (kvartsfinalen) till Ligue 1 hemma på Stade Sebastien Charlety. Här hade parisarna 9-8-1 i ligaspelet. De rödgula gästerna kommer dock inte bli någon enkel nöt att knäcka. The Blood & Gold avslutade serien starkt och någon vild gissning är det knappast att det här mötet bli tajt och målsnålt. Spikkryss på Topptipset!

 

5. St. Patrick’s - Derry 1

I Irland är St. Patrick’s obesegrade i de två senaste matcherna i Premier Division. En av dessa fajter var borta mot just Derry City, som slutade 1-1. Nu när lagen drabbar samman på Richmond Park i Dublin ska The Saints gälla som knappa favoriter. City är segerlösa i de fyra senaste matcherna och här måste gästerna se upp för “Pats” Mikey Drennan som ligger på andra plats i poängligan. Utgå från den lågt streckade hemmasegern, gardera sedan efter storleken på spargrisen.

 

6. Cittadella - Benevento 2

I Serie B-kvalet, som leder till det italienska finrummet, stundar ett högintressant och ovisst möte på Stadio Pier Cesare Tombolato i Veneto. Cittadella slog ut Spezia i kvartsfinalen med 2-1 på bortagräs där Gabriele Moncini gjorde båda målen för Citta. Mot Samuel Armenteros Benevento lär det dock bli tuffare. De rödgula trollkarlarna från Kampanien slutade nio pinnar före Cittadella i Serie B Benevento har faktiskt vunnit de tre senaste mötena mot hemmalaget. Utgå från X2, men helgardera om stålarna räcker till.

 

7. Zobahan - Al Nassr 2

Nästa stopp görs i Iran där det ska spelas Champions League (Asien). Zob Ahan leder gruppen med två pinnar före Al Nassr inför den sista omgången, till stor del tack vare att iranierna vann bortamötet mot tisdagens kombananter med 3-2. I den matchen var dock Al Nassr det klart bättre laget men här ska Abderrazak Hamdallah & Co ha goda chanser att revanschera sig. Anmärkningsvärt är att marockanen Hamdallah har noterats för 20 kassar i hans tio senaste framträdanden! Då allt värde finns i högerfilen blir detta enkelt. Börja med skrälltvåan på Topptipset!

 

8. Ittihad - Al-Wahda 1

Raden avslutas i Saudiarabien på King Abdullah Sports City, där Juventus vann den italienska Supercupen i början av året. På den här arenan har Al Ittihad vunnit åtta av de nio senaste matcherna och skulle saudiaraberna gå segrande från den här tillställningen vinner hemmalaget gruppen. Al-Wahda övertygar inte direkt i den inhemska ligan (Förenade Arabemiraten) och gästerna har genom åren haft enorma problem på bortagräs i Champions League. Den forne Djurgården-anfallaren Aleksandar Prijović skjuter in hemmasegern på Kind Abdullah!

 

Kassaskåpet! - Ittihad

Prijović & Co radar upp segrar på King Abdullah och Al Ittihad bör ha toppchans att lösa en ny triumf framför hemmafansen den här kvällen. Faktum är att Al-Wahda torskat åtta av de nio senaste bortamatcherna i den här turneringen. Saudi bjuder på kvällens spik!

 

Varningen! - Al Nassr

Al Nassr spelade faktiskt ut Zob Ahan på hemmagräset och monstret Abderrazak Hamdallah kan mycket väl se till så att “knektarna från Najd” revanschera sig här. Tvåan till alldeles för låg procent måste med på Topptipset!

 

 Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Topptipset 32 rader

1. Degerfors - Dalkurd 1x

2. GAIS - Västerås 1x

3. Vitesse - Groningen 1x

4. Paris FC - Lens x

5. St. Patrick’s - Derry 1x

6. Cittadella - Benevento 1x

7. Zobahan - Al Nassr 2

8. Ittihad - Al-Wahda 1

 

Topptipset 144 rader

1. Degerfors - Dalkurd 1x

2. GAIS - Västerås 1x

3. Vitesse - Groningen 1x

4. Paris FC - Lens x

5. St. Patrick’s - Derry 1x2

6. Cittadella - Benevento 1x2

7. Zobahan - Al Nassr x2

8. Ittihad - Al-Wahda 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100