Midsommaraftons kupong på Topptipset bjuder på landskamper från början till slut då den svenska klubblagsfotbollen har spelledigt. Öppningsmatchen hämtar vi från det Afrikanska Mästerskapet där kupongens kassaskåp är funnet. Mot åtta rätt, nu kör vi!

 

Spelstopp: 18.29

 

1. Egypten - Zimbabwe 1

Midsommarafton bjuder oss på premiärmatchen från det Afrikanska Mästerskapet. På Kairo-Stadion ställs värdnationen mot den forne DIF-anfallaren Tino Kadewere och hans Zimbabwe. Värdarna är stora förhandsfavoriter och jämför vi dessa nationer är det svårt att finna argument för att ifrågasätta ettan. Inled med en vettig spik, även om den streckas högt!

 

2. Ecuador - Chile 2

Vidare till Copa América i Brasilien. På Arena Fonte Nova gäller Chile som favoriter inför mötet med Ecuador och vi tror att de är favorittippade med rätta. Ecuador inledde mästerskapet med 4-0 i baken mot ett vasst Uruguay och i samma premiäromgång löste Chile tre poäng efter samma resultat mot Japan. Tvåan åker med, men det gör krysset också. X2 bör räcka!

 

3. England U21 - Rumänien U21 1

Över till U21-EM och då hamnar vi i Italien. På Stadio Dino Manuzzi i Cesena ska England försöka lösa tre välbehövliga poäng mot ett defensivt skickligt Rumänien. Engelsmännen får klara sig utan Hamza Choudhury som ådrog sig rött kort i premiären mot Frankrike, där England såg ut att plocka poäng, men icke. Rumänien däremot inledde förvånansvärt bra och städade av Kroatien med en klar 4-1-seger- Här tror vi dock att England visar sig vara det bättre laget och ettan åker med först.

 

4. Frankrike U21 - Kroatien U21 1

Grupp C från U21-EM fortsätter på San Marino Stadium. Frankrike kostade på sig dubbla(!) straffmissar mot England, men löste ändå tre poäng i premiären efter en stark slutforcering. Kroatien såg inte alls bra ut i sin öppningsmatch mot Rumänien där de föll med så stora siffror som 4-1 och här slår de onekligen ur underläge. Stark etta i Serravalle!

 

5. El Salvador - Jamaica 2

Kupongen fortsätter sedan under lördagen med CONCACAF Gold Cup där Nord- och Centralamerika samt Karibiens fotbollsnationer deltar. På BBVA Compass Stadium i Houston möts två nationer som inledde med seger i omgång ett och det gör att risken för en tillknäppt historia är god. Jamaica går under smeknamnet “The Reggae Boyz” och då dessa “boyz” är något vassare är det den lite väl lågt streckade tvåan som tilltalar mest. Men gardera tidigt.

 

6. Honduras - Curacao 2

Samma arena bjuder oss senare på detta möte och här är det två lag som i princip måste vinna. Honduras föll tungt mot Jamaica i premiären och även om de kliver in i detta möte som favoriter är vi inte övertygade om att de löser tre välbehövliga pinnar. Curaçao har flera spelare från Eredivisie och är inte alls så tokiga. Här kan de absolut ställa till problem för Honduras. Fatta pennan från höger och jobba in skrällen!

 

7. Peru - Brasilien 2

Copa América igen och här har Peru en blytung uppgift framför sig. Tites Brasilien mäktade endast med 0-0 mot Venezuela senast och lär vara duktigt revanschsugna efter hela tre bortdömda mål i den matchen. Peru inledde med 0-0 mot samma motstånd och vann senast mot Bolivia med 3-1, men här möter de sina övermän. Tvåan ska synas men på större system åker krysset med då det rensar riktigt bra bland kuponghögarna.

 

8. Bolivia - Venezuela 2

Vi avsluar på Mineirão i Belo Horizonte. Bolivia har precis som förväntat haft det tufft i detta mästerskap och är efter två omgångar tabelljumbo med noll poäng och 1-6 i målskillnad. När de inte får spela boll på på hög höjd i hemlandet är de tämligen begränsade. Venezuela har två raka 0-0-matcher och har betydligt större toppar i truppen. Får de in en boll löser de åtminstone en poäng här. Tvåan synas först.

 

 

Kassaskåpet! - Egypten

Egypten är favoriter att ta hem de Afrikanska mästerskapen på hemmaplan. Här ska Salah och company ha riktigt bra chanser till att inleda med tre pinnar mot ett begränsat motstånd. Ettan är stark i Kairo.

 

Varningen! - Curacao

Den holländska kolonin ser ut att bli utdömda på förhand men har ett gäng vassa spelare, inte minst från den holländska högstaligen i laget. Ska absolut inte vara chanslösa mot Honduras. Gardera för skräll!

 

Topptipset 32 rader

1. Egypten - Zimbabwe 1

2. Ecuador - Chile x2

3. England - Rumänien 1

4. Frankrike - Kroatien 1

5. El Salvador - Jamaica x2

6. Honduras - Curacao x2

7. Peru - Brasilien x2

8. Bolivia - Venezuela x2

 

Topptipset 144 rader

1. Egypten - Zimbabwe 1

2. Ecuador - Chile x2

3. England - Rumänien 1

4. Frankrike - Kroatien 1x

5. El Salvador - Jamaica 1x2

6. Honduras - Curacao 1x2

7. Peru - Brasilien x2

8. Bolivia - Venezuela x2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100