Måndagens Topptipset bjuder på matcher från Tyskland, Frankrike, Irland, Sverige och Brasilien. Det är även en kvalmatch till damernas EM som inkluderas i kupongen. Kan Paris FC ta säsongens första seger i Ligue 2? Mot åtta rätt! 

Spelstopp: 18:59

1. Stuttgart - Bochum 1
Vi börjar i Tyskland och ett möte i Bundesliga 2 på Mercedes Benz Arena. Hemmalaget Stuttgart spelade i högstaligan förra säsongen men blev degraderade till Zweite. Walters mannar har börjat det nya äventyret bra och är obesegrade efter fyra omgångar med raden 2-2-0. VFB har fortfarande en bra trupp kvalitetsmässigt med spelare som Didavi och Badstuber som håller väldigt hög klass på denna nivå. Borna Sosa saknas dock på grund av avstängning i denna drabbning. Det ser betydligt jobbigare ut för gästande Bochum som efter fyra omgångar inte vunnit ännu. Bortalaget har endast fått med sig två poäng och ligger för tillfället näst sist i tabellen. Utgå från ettan som måste garderas om den streckas högre än 70 procent.  

2. Paris FC - Chambly 1
Resan går vidare till den franska huvudstaden för en drabbning i Ligue 2 på Stade Sebastien Charlety. Paris FC stod för en fin insats i förra säsongens upplaga av denna serie och hamnade på den övre halvan av tabellen. Början på denna säsong har dock inte börjat på samma sätt och parisarna har efter fem omgångar bara fått med sig en ynka poäng. Det är under all kritik med tanke på vilken trupp hemmalaget förfogar över. Säsongsinledningen har varit bättre för dagens motståndare Chambly som är obesegrade med raden 2-3-0. Det ska dock sägas att FCCO har tre raka tillställningar som slutat mållöst och offensiven lyser med sin frånvaro. 1X blir valet vid ett mindre system men om pengar finns ska alla tecken med. 

3. Grenoble - Lens 2
Vi stannar kvar i Frankrike för en tillställning på Stade Des Alpes. Gästande Lens började seriespelet riktigt bra och var obesegrade efter de tre första drabbningarna. Efter det har bortalaget två nederlag i följd me, trots den dåliga formen finns stor chans att få med sig poäng i denna drabbning. RCL var trots allt ett topplag i denna serie ifjol och har samma ambitioner under denna upplaga av Ligue 2. Hemmalaget Grenoble har efter fem omgångar inte lyckats vinna ännu och värdarna har kryssat i tre av dessa fem duster. Utgå från tvåan men om lädret har kapacitet ska krysset också med för att vara på den säkra sidan.  

4. Cork City - Waterford 1
Nästa anhalt på resan är Irland och Turners Cross. Det är två lag i den nedre delen av tabellen som ställs mot varandra i irländska Premier Division. Cork City har bara vunnit en av de tre senaste tillställningarna och den triumfen kom mot just dagens motståndare. Gästande Waterford har det riktigt jobbigt med fem drabbningar i följd utan seger. Under den tidsperioden har bortalaget bara fått med sig en poäng och har bara fem poäng ned till negativt kval. 1X ska räcka långt i detta bottenmöte. 

5. Sligo Rovers - Dundalk 2
Det är fortfarande Premier Division som gäller fast denna gång på The Showgrounds. Sligo Rovers håller till i mitten av tabellen och formen tilltalar inte. Hemmalaget har endast vunnit en av de sex senaste drabbningarna och den segern kom senast mot Cork City (4-2) som är ett bottenlag. Det ser betydligt bättre ut för Dundalk som leder serien och har 19 raka tillställningar utan förlust i seriespelet. Anmärkningsvärt är att gästerna har vunnit hela 17 av de 19 senaste ligamatcherna. Ett otroligt facit och det är bara att spika av tvåan i denna batalj. 

6. IFK Malmö - Prespa Birlik 2
Kupongen gör en avstickare till Skåne för en match i Division 2 Västra Götaland. IFK Malmö hade fem raka förluster men den sviten bröts senast mot Olympic (2-1) då det blev seger. Formen är bättre på dagens motståndare Prespa Birlik som bara har förlorat en av de sex senaste drabbningarna. Gästerna tog en meriterande seger senast mot serieledaren Ängelholm (1-0) och det kommer att höja självförtroendet en hel del på PB. Gaffeln(etta-tvåa) blir valet vid ett mindre system men om stålarna ska spenderas ska alla tecken med. 

7. Island D - Slovakien D 1
Vi lämnar herrfotbollen för en EM-kvalmatch för damerna! Island vann den första drabbningen i gruppen mot Ungern (3-0) och isländskorna visar att de blir ett lag att räkna med i detta kval. Gästande Slovakien gör entré i detta kval i denna tillställning efter att ha vunnit mot Polen (1-0) och spelade oavgjort mot Österrike (1-1) i träningsmatcherna inför. Det visar på att slovakiskorna inte är oävna men de får börja med en tuff utmaning. Utgå från ettan som måste garderas om den streckas högre än 80 procent. 

8. Fluminense - Avaí 1
Raden avslutas i Brasilien på maffiga Maracana. Detta är två lag som håller till i botten av tabellen i brasilianska Serie A. Fluminense har bara vunnit en av de tre senaste drabbningarna och formen är inte den vassaste. Bortalaget Avaí har dock ännu sämre form och har förlorat tre av de fem senaste tillställningarna. Anmärkningsvärt är att gästerna faktiskt inte vunnit ännu i ligaspelet. Ettan spikas och är ett kap om den står sig under 70 procent. 

Kassaskåpet! - Dundalk
Dundalk är obesegrade i de 19 senaste ligamatcherna i Irland och serieledaren har vunnit 17 av dessa 19 tillställningar. Gästerna ska inte ha några problem att avfärda Sligo Rovers. Tvåan är kupongens säkraste spik!

Varningen! - Prespa Birlik
Prespa Birlik har en gryende form den senaste tiden och har bara förlorat en av de sex senaste matcherna. PB vann dessutom mot serieledande Ängelholm sist och det visar att gästerna kan besegra alla lag i denna serie. Skrälltvåan ska med för att rensa denna kupong!

Topptipset 32 rader

1. Stuttgart - Bochum 1X
2. Paris FC - Chambly 1X
3. Grenoble - Lens 2
4. Cork - Waterford 1X
5. Sligo Rovers - Dundalk 2
6. IFK Malmö - Prespa B. 12
7. Island D - Slovakien D 1X
8. Fluminense - Avaí 1

Topptipset 144 rader

1. Stuttgart - Bochum 1X
2. Paris FC - Chambly 1X2
3. Grenoble - Lens X2
4. Cork - Waterford 1X
5. Sligo Rovers - Dundalk 2
6. IFK Malmö - Prespa B. 1X2
7. Island D - Slovakien D 1X
8. Fluminense - Avaí 1 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100