Tisdagens Topptipset kryddas av två matcher som sticker ut en smula. Vi inleder med en högintressant semifinal från Dam-VM för att sedan ställa klockan till nattduellen från Copa América. Åtta rätt är målet, nu kör vi!

 

Spelstopp: 17.59

 

1. England - USA 2

På Parc Olympique Lyonnais i Lyon ska den första semifinalen från Dam-VM genomföras. England som städade av Norge tämligen enkelt i kvartsfinal (3-0) ställs nu mot ett USA som imponerat stort. Även om brittiskorna inte gjort något dåligt VM så är det svårt att hålla samma klass som USA. Tvåan blir favoritstreckad, men ska så också vara. Trolig tvåa att inleda med och en tänkbar spik, åtminstone i de mindre systemen.

 

2. Brasilien - Argentina 1

Nu Copa América och även här vankas det semifinal. Värdnationen Brasilien har gjort ett bättre mästerskap än namnstarka Argentina, vilket gör att Tite och hans brassar kliver in på Mineirão natten till onsdag som favoriter. Om brassarna har nerverna under kontroll då de spelar denna semifinal på hemmagräs bör en finalplats vara inom räckhåll. Inled med ettan, men strecka även skrällen om stålarna räcker.

 

3. Benin - Kamerun 2

Nu till Afrikanska Mästerskapen som äger rum i Egypten. På Ismaïlia Stadium löser Kamerun avancemang från grupp F vid poäng här och mycket talar för att de gör mer än så. Kamerun känns som det bättre laget och om Benin ska lösa fortsatt spel i detta mästerskap känns det nödvändigt med seger för deras del. Högst tveksamt att de löser det och att inte strecka med tvåan känns fel, även om den skenar iväg högt.

 

4. Guinea-Bissau - Ghana 2

På Suez Stadium hämtar vi nästa fajt från samma grupp. Ghana kan vara piskade att plocka tre poäng här beroende på hur poängen fördelas i matchen ovan. Det som överraskar mest i denna grupp hittills är att Guinea-Bissau löst en pinne, men fler lär det knappast bli. Ghana går för gruppseger och löser tre poäng här. Ruggigt stark tvåa, vill vi påstå!

 

5. Angola - Mali 2

Vi dröjer oss kvar i Afrikanska Mästerskapen, men förflyttar oss till Grupp E. Även denna match spelas på Ismaïlia Stadium och ska Malis mästerskap leva vidare bör de plocka poäng här. Angola har än så länge inte förlorat i gruppspelet, vilket gör att även de har chans till avancemang, men här tror vi de möter sina övermän. Tvåan är vettigast att inleda med, men fyll på med krysset också.

 

6. Mauretanien - Tunisien 2

Suez Stadium igen och här faller vi för favoriten. Tunisien har chans på förstaplatsen i grupp E, men då krävs det en seger här och efter två raka kryss tror vi att de löser trendbrottet mot ett överkomligt motstånd. Beskedliga Mauretanien ligger sist i gruppen och i 4-1-förlusten mot Mali syntes att “Lions of Chinguitti” är rättmätig jumbo. “The Eagles” har däremot en trupp med hög kapacitet, att de rankas så högt som på plats 25 på världsrankingen vittnar om örnarnas flygfärdighet. Wahbi Khazri visar vägen. Trygg tvåa.

 

7. Haiti - Mexiko 2

Näst på tur är CONCACAF Gold Cup, Nord- och Centralamerikas samt Karibiens mästerskap. På State Farm Stadium i Glendale ska lilla Haiti försöka skrälla vidare, men här tar det stopp. Nu vankas det semifinal och Mexiko är utan tvekan det vassare laget, vilket också leder till ett gigantiskt favoritskap. Tvåan går inte blunda för oavsett hur högt streckad den än må bli, men räcker stålarna så släng med krysset även här då det blir en rejäl rensning bland systemen om Haiti sprattlar ännu en gång.

 

8. Assyriska Turabdin - Lindome 2

Vi avslutar med klubblagsfotboll från Sverige med hjälp av Division 1 Södra. På Rosenlunds IP i Jönköping möts två lag med taskig form. Värdarna har en seger på de fem senaste och den inkasserades hemma mot Oddevold i början på juni. Lindome löste en efterlängtad trepoängare senast och det i mötet med topplaget Skövde på hemmagräs. Här slår gästerna ur underläge, men tvåan är ändå det tecken som lockar mest.

 

Kassaskåpet! - Ghana

En seger mot ett överkomligt motstånd kan lösa avancemang som gruppetta. Ghana har mycket att spela för, vilket bör resultera i en överkomlig seger.

 

Varningen! - Lindome

Lindomes senaste trepoängare mot topplaget Skövde kan visa sig bli mycket värd. Assyriska är knapp favorit i kraft av hemmagräs, men gästernas vind i seglen kan mycket väl resultera i andra raka trepoängaren.

 

Topptipset 32 rader

1. England - USA X2

2. Brasilien - Argentina 1X

3. Benin - Kamerun 2

4. Guinea-Bissau - Ghana 2

5. Angola - Mali X2

6. Mauretanien - Tunisien 2

7. Haiti - Mexiko X2

8. Assyriska T. - Lindome X2

 

Topptipset 144 rader

1. England - USA X2

2. Brasilien - Argentina 1X2

3. Benin - Kamerun X2

4. Guinea-Bissau - Ghana 2

5. Angola - Mali 1X2

6. Mauretanien - Tunisien 2

7. Haiti - Mexiko X2

8. Assyriska T. - Lindome X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100