VM rullar vidare med den sista omgången från gruppspelet. Därefter vänder vi mot Copa América, U21-EM och CONCACAF Gold Cup innan åttlingen är färdig. En intressant kupong där vissa favoriter sticker ut mer än andra, men också några att ifrågasätta.
Åtta rätt är målet, nu kör vi! 

 

Spelstopp: 18.29

 

1. Italien D - Brasilien D 2

Först ut är Stade du Hainaut i Valenciennes och då hamnar vi i grupp C av detta Dam-VM där nu gruppspelet ska avgöras. Italien toppar gruppen tack vare sin Juventus-trio. Aurora Galli, Cristiana Girelli och Barbara Bonansea är nämligen de enda målskyttarna i detta Italien så här långt. Segern mot Australien i öppningsmatchen följdes upp med 5-0 mot Jamaica senast och det innebär att Italien spelar vidare i mästerskapet. Brasilien är i större behov av poäng och således känns det bäst att börja streckningen från höger, men gardera gärna.

 

2. Jamaica D - Australien D 2

Näst på tur är Stade des Alpes i Grenoble. Här ska Australien bara hämta tre poäng mot tabelljumbon och avsågade Jamaica som haft det tufft i Dam-VM. “The Reggae Girlz” noteras för noll poäng, noll mål framåt och åtta bakåt på två matcher. Australien däremot föll överraskande mot Italien i premiären, men stod för en mäktig vändning mot Brasilien och här ska de absolut lösa tre poäng utan tillstymmelse till problem. Stark tvåa oavsett streckningsgrad!

 

3. Brasilien - Venezuela 1

Vidare till Copa América och då hamnar vi på Arena Fonte Nova i Salvador. Värdnationen Brasilien såg pigg ut när mästerskapet inleddes, trots att de tvingas klara sig utan skadade stjärnan Neymar. 3-0 i premiären mot Bolivia för brassarna kunde slutat med större siffror och även om Venezuela håller hygglig klass är de inte av samma kaliber som värdnationen. Ettan är ruggigt stark och en glasklar spik.

 

4. Bolivia - Peru 2

Vi fortsätter till Rio de Janeiro där Peru ser ut att bli favorittippade mot Bolivia. Peruanerna var det bättre laget i 0-0-matchen mot Venezuela i premiären och i samma omgång hade Bolivia inte mycket att hämta mot värdnationen där de föll med 3-0. Tvåan är det troligaste tecknet, men då den kan skena iväg är det nog vettigt att slänga med krysset också då det kan rensa rätt bra bland systemen om Bolivia mot förmodan sprattlar till här.

 

5. England U21 - Frankrike U21 X

Nu till Italien där U21-EM är igång. Dino Manuzzi i Cesena bjuder oss på detta öppna möte och rent spontant finner vi ett tidigt tycke för krysset. De här lagen huserar i grupp C tillsammans med Rumänien och Kroatien och här finns gott om spelare som är etablerade på högsta seniornivå, som Lyons Dembélé hos Les Bleus och Manchester Citys Phil Foden hos britterna. Gardera friskt efter systemstorlek men utgå från krysset då båda lagen lär vara nöjda med att inte förlora den förväntade gruppfinalen.

 

6. Rumänien U21 - Kroatien U21 2
San Marino Stadium fullbordar öppnandet av grupp C med detta möte och här har Kroatien en tuff uppgift framför sig. Rumäniens ungdomar är precis som A-landslaget ett hårt jobbande lag, vars defensiva kvalitéer har visat sig vara vassa. På tio matcher i kvalet till detta EM-slutspel noterades rumänerna för endast fyra baklängesmål. Kroatien blir knappa favoriter och även om tvåan ska agera utgångstecken så bör den garderas med åtminstone krysset.

 

7. Panama - Trinidad & Tobago 2

På Allianz Field i Minnesota är det dags för CONCACAF Gold Cup. En turnering där Nord- och Centralamerika samt Karibiens fotbollsnationer ingår. Panama ser av streckfördelningen ut att bli tämligen stora favoriter, men vi ser det något ologiskt att de streckas upp så högt som till över 50 procent. Trinidad har sina styrkor i defensiven och här kan de mycket väl kriga till sig åtminstone en poäng. Håller sig tvåan under 20 procent är den högintressant att nypa, men släng med krysset också.

 

8. Stjarnan - Breidablik X

Vi avslutar kupongen på vulkanön Island. Gästerna är det lag som presterar bäst av de här båda så här långt och formen har de också på sin sida, ändå är det hemmalaget som streckas högst. Stjarnan kommer närmast från en 2-2-match borta mot FH Hafnarfjordur och innan dess en 2-1-seger hemma mot Valur, men har i övrigt inte presterat enligt vad många förväntat sig av dem så här långt. Gästerna har bara gått poänglösa ur en av fem på resande fot och även om de slår ur underläge ska tvåan inte räknas bort. Strecka friskt är att föredra!

 

Kassaskåpet! - Australien Dam
Ställs mot ett avsågat Jamaica i en viktig match för deras del. Bör inte ha några som helst för att lösa en andra raka seger i jakten på en slutspelsplats.

 

Varningen! - Trinidad & Tobago

Håller en hög standard i det defensiva spelet, men har svårare i offensiven. Poäng bör de kunna ta i öppningsmatchen då Panama inte ska gälla som så stora favoriter som streckningen ger sken av.

 

Topptipset 32 rader

1. Italien - Brasilien X2

2. Jamaica - Australien 2

3. Brasilien - Venezuela 1

4. Bolivia - Peru X2

5. England - Frankrike X

6. Rumänien - Kroatien X2

7. Panama - Trinidad X2

8. Stjarnan - Breidablik 1X

 

Topptipset 144 rader

1. Italien - Brasilien X2

2. Jamaica - Australien 2

3. Brasilien - Venezuela 1

4. Bolivia - Peru X2

5. England - Frankrike 1X2

6. Rumänien - Kroatien X2

7. Panama - Trinidad X2

8. Stjarnan - Breidablik 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100