Veckans första Topptipset kryddas av ett klassiskt Göteborgsderby mellan Örgryte och GAIS på Gamla Ullevi, därefter har vi Dam-VM, Copa América och U21-EM innan åttlingen är spikad. Vi börjar inrikes och avslutar utrikes, mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 17.59

 

1. Örgryte - GAIS X

Gamla Ullevi i Göteborg står som värdarena för detta klassiska derby. För kännedom har fem av de sex senaste lagen emellan slutat oavgort och det senaste mötet vanns av GAIS med 3-1. Räknar vi in träningsmatcher har Örgryte en seger i inbördes möten och den kom 2015, i tävlingssammanhang har de dock inte vunnit sedan 2006. Formmässigt är det knapp fördel ÖIS, men fråga är om de löser ett efterlängtat trendbrott i derbyt? I de större systemen är helgarderingen att föredera!

 

2. Japan - Chile 2

Vidare till Copa América. På Estadio Cicero Pompeu de Toledo i São Paulo ställs specialinbjudna Japan mot Chile och här lär de regerande mästarna ha kvalité och kunnande för att leverera viktiga poäng. Reinaldo Rueda och hans Chile vann mästerskapet både 2015 och 2016 och ska hoppet om en ny triumf leva bör de gå för avancemang som gruppetta och då är tre poäng mot Japan nödvändiga, tror vi. Tvåan är svår att blunda för, även om den lär skena iväg.

 

3. Kina - Spanien 2

Över till Le Havre i Frankrike där Dam-VM håller igång. På Stade Océane avgörs det vilket av dessa gäng som gör Tyskland sällskap till slutspelet och ska vi se till strecken så är tvåan vettigast. Spanskorna gjorde en bra premiär och slog Sydafrika med 3-1, därefter föll de efter en stark insats mot Tyskland, men här är de det bättre laget. Håller sig tvåan till runt 50 procent är den helt klart en vettig spik.
 

4. Sydafrika - Tyskland 2

Vi fortsätter i grupp B, men förflyttar oss till Stade de la Mosson i Montpellier. Tyskland ställs mot gruppens slagpåse och här är tyskorna befogade favoriter även om avancemanget redan är säkrat. Lika avancemangsäkra som tyskorna redan är, lika säkert är det afrikanskorna avslutar mästerskapet på jumboplatsen. Tyskland är bättre och ska således vara en korrekt spik, oavsett streckning!

 

5. Nigeria - Frankrike 2

På Roazhon Park i Rennes ställs värdnationen mot Nigeria. Les Bleues har öppnat mästerskapet ruggigt starkt och även om de fick slita för segern mot Norge senast så gjorde de det bra och visade prov på klass. Wendie Renard har redan efter två omgångar noterats för tre mål och kan mycket väl fortsätta målandet när fransyskorna lär vilja avsluta gruppspelet på bästa sätt. Tvåan streckas skyhögt, men med rätta!

 

6. Sydkorea - Norge 2
Stade Auguste-Delaune är sist ut från Dam-VM för denna gång och där ska våra norska väninnor lösa avancemang på egen hand. Löser de tre poäng här så är saken klar och mycket talar för att det blir så. Sydkorea har inte imponerat och 0-4-förlusten mot Frankrike i premiären följdes upp med 0-2 mot Nigeria, vilket leder till noll poäng med 0-6. Norge gjorde det bra mot Frankrike och bör inte ha några problem här. Vettig tvåa!

 

7. Serbien U21 - Österrike U21 1

Näst sist ut är Stadio Nereo Rocco och då hamnar vi i Italien där U21-EM pågår. Serbien ställs mot Österrike och dessa nationer känner varandra väl då de möttes även i kvalet hit. Då vann Serbien borta med 3-1 medan det slutade 0-0 hemma. Serberna gick dock obesegrade genom hela gruppspelet och får ses som det snäppet bättre laget även nu. Börja med ettan, men fyll på efter vad plånboken tillåter.

 

8. Tyskland U21 - Danmark U21 2

Sist ut är Udinie och Stadio Friuli. Här är våra danska vänner i underläge sett till streckning, men frågan är om inte de rödvita blir lite väl underskattade? Tyskland håller som vanligt hög klass i landslagssammanhang och stormade till mästerskapet i storartad stil, men danskarna kommer med ett intressant lag och ska det bli utdelning att tala om på kupongen hoppas vi att skrällen letar sig in i Udine!

 

Kassaskåpet! -  Frankrike
Har sett ruggigt bra ut och spelar ett VM-slutspel på hemmagräs. Då fortsätter de briljera, även om avancemanget redan är säkrat.

 

Varningen! - Danmark U21
Tyskland är lite väl stora favoriter inför mötet med Danmark. Det är trots allt en öppningsmatch av U21-EM som väntar och Danmark kan absolut ställa till oreda här.

 

Topptipset 32 rader

1. Örgryte - GAIS X2

2. Japan - Chile X2

3. Kina - Spanien 2

4. Sydafrika - Tyskland 2

5. Nigeria - Frankrike 2

6. Sydkorea - Norge X2

7. Serbien - Österrike 1X

8. Tyskland - Danmark X2

 

Topptipset 144 rader

1. Örgryte - GAIS 1X2

2. Japan - Chile X2

3. Kina - Spanien X2

4. Sydafrika - Tyskland 2

5. Nigeria - Frankrike 2

6. Sydkorea - Norge X2

7. Serbien - Österrike 1X

8. Tyskland - Danmark 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100