Torsdagens Topptipset inleds med öppningsmatchen av Copa América. Därefter blickar vi mot damernas VM-slutspel innan U20-VM, irländsk fotboll och sist men inte minst inhemska och charmiga Division 2. Åtta rätt ska jobbas in, nu kör vi!

 

Spelstopp: 17.59

 

1. Brasilien - Bolivia 1

Värdnationen Brasilien inleder Copa América 2019 med att ta sig an Bolivia på Estádio do Morumbi i São Paulo. Tite har sett sina brassar ladda upp med klassisk brassepower inför mästerskapet. 2-0 mot Qatar följdes upp med 7-0 mot Honduras senast och där stod Citys pålitliga målskytt Gabriel Jesus för två av målen. Bolivia får tuffast möjliga start på mästerskapet och bör kunna streta emot inledningsvis, men poäng blir det icke. Glasklar etta att inleda med!

 

2. England D - Argentina D

Vidare till Dam-VM från Frankrike. På Stade Océane i Le Havre tar England sig an Argentina och här hämtar vi nästa banketta. Phil Neville förde sin nation till seger i öppningsmatchen efter 2-1 mot Skottland och i samma omgång mäktade Argentina med 0-0 mot Japan. Här höjs svårighetsgraden avsevärt och att Argentina står för en ny poäng känns långsökt. Spika ettan!

 

3. Jamaica D - Italien D 2

Nästa stopp gör vi på Stade Auguste-Delaune i Remis. Italien inledde mästerskapet med en förvånande seger mot Australien, men var stundtals utspelade så den trepoängaren var lika oförtjänt som väntad. Nu väntar Jamaica härnäst och detta är ett motstånd som Pietro Ghedin och hans italienskor bör hantera bättre. Italienskorna ska dock inte överskattas och Jamaica har stått upp bra mot liknande motstånd tidigare. Tvåan given utgång, men gardera med krysset på större system.

 

4. Italien U20 - Ecuador U20 2

Vi fortsätter prata Italien, men nu från U20-VM där det vankas bronsmatch på Stadion GOSiR i polska Gdynia. Italiens trupp spetsas med Serie A-spelare som  Luca Pellegrini och Andrea Pinamonti och när dessa nationer möttes i gruppspelet av mästerskapet vann Italien med uddamålet. Frågan är om de upprepar den bedriften? Streckningen vittnar om en öppen historia, vilket vi köper. Strecka friskt efter systemstorlek men starta med tvåan där värdet finns.

 

5. Bohemians - Shamrock 2

Vidare till irländska Premier Division och då hamnar vi på Dalymount Park i Dublin. Tabelltvåan gästar trean och här skiljer det inför avspark tio poäng lagen emellan. Gästerna har fem pinnar upp till serieledande Dundalk med en match mindre på kontot och ska gälla som favoriter här. Matchen streckas just nu helt jämnt och då finns det mycket värde att hämta åt höger. Börja med tvåan!

 

6. Linköping City - Sylvia 1

Nu blickar vi mot Sverige och då hamnar vi på Linköping Arena. Melke Alan och hans City har tagit sig an Sylvia sju gånger sedan 2015, samtliga sju möten har Linköping vunnit. Sylvia har 1-9 i baken på de två senaste och noll poäng, vilket gör att det blir svårt att tro på trendbrott i denna fajt. Ettan streckas först, men bör garderas om stålarna räcker.

 

7. Karlstad BK - Forward X

Näst ut är Tingvalla IP i Karlstad. Värdarna har inte prickat rätt på de två senaste på hemmagräs och detta efter att ha haft Gefle och Boden på besök. Forward är likt de två nyss nämnda ett lag för bottenstriden, men då gästernas poängbehov är stort känns detta möte vidöppet. 1X lockar mest och känns vettigast att inleda med, men när det större systemet summeras åker tvåan med också.

 

8. Umeå FC - Boden 1

Sist ut är Umeå Energi Arena och här vankas det toppen-mot-botten-möte. Magnus Henrysson och hans Umeå ser onekligen stabila ut då sju av lagets åtta senaste är trepoängare. Boden har tre raka utan förlust, men nu är det skillnad på motstånd och här tror vi helt klart att de får det tufft. Ettan ska med men då det är gott om övriga favoriter som känns pålitligare slänger vi med krysset också, vilket rensar bra om nu Boden fortsätter sprattla. 
 

Kassaskåpet! - Brasilien
Tävlingsmatch på hemmagräs och en efterlängtad sådan för Tites brassar. Bolivia kanske stretar emot inledningsvis, men några poäng tar de inte. Ettan är kassaskåpssäker i São Paulo!

 

Varningen! - Ecuador

Förlorade bara med uddamålet i gruppspelsmötet med Italien. Nu spelas det om medaljer och då kan vad som helst hända. Tvåan ska med!

 

Topptipset 32 rader

1. Brasilien - Bolivia 1

2. England D - Argentina D 1

3. Jamaica D - Italien D 2

4. Italien U20 - Ecuador U20 X2

5. Bohemians - Shamrock X2

6. Linköping City - Sylvia 1X

7. Karlstad BK - Forward 1X

8. Umeå FC - Boden 1X

144 rader

1. Brasilien - Bolivia 1

2. England D - Argentina D 1

3. Jamaica D - Italien D X2

4. Italien U20 - Ecuador U20 1X2

5. Bohemians - Shamrock X2

6. Linköping City - Sylvia 1X

7. Karlstad BK - Forward 1X2

8. Umeå FC - Boden 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100