Torsdagens Topptipset är en mixad kupong där dam-VM, kvalmatch från La Liga 2, inhemska division 2 och brasilianska Série A ska gås igenom. Siktet är som alltid inställt på åtta rätt och vi börjar med att kasta oss över damernas världsmästerskap i Frankrike.

 

Spelstopp: 17.59

 

1. Australien - Brasilien X

Vi inleder på Stade de la Mosson i Montpellier och här förväntas vi bjudas på en jämn match. Brasilien inledde mästerskapet med 3-0 mot Jamaica i öppningsmatchen efter tre mål av glödheta Cristiane Rozeira de Souza Silva. Australien däremot gick på en nit mot Italien då de tappade 1-0 till förlust med uddamålet efter att segermålet letat sig in i 95:e matchminuten. Inbördes möten mellan nationerna vittnar om att Australien trivs bra mot Brasilien då de står på fyra raka segrar. Löser Brasilien poäng utan Marta som uppges vara tveksam till spel är chansen att avancera som gruppetta god. Strecka friskt!

 

2. Sydafrika - Kina 2

Kvällsmatchen från dam-VM hittar vi på Parc des Princes i Paris. Kina kliver in i den här matchen som storfavoriter och ska så vara. Afrikanskorna gjorde vad de kunde mot Spanien, men föll ändå med 1-3. Kina håller inte riktigt samma klass som Spanien, men är det bättre laget av de här båda och tvåan ska absolut tas med oavsett hur högt streckad den än blir. I de större systemen bör man dock slänga med krysset då ett poängtapp för Kina här ser ut att rensa bra! 

 

3. Mallorca - Albacete 1

Vi lämnar Frankrike för Spanien och blickar mot Estadio Iberostar. Här bjuds vi på klubblagsfotboll i kampen om ett La Liga-kontrakt. Hemmalaget avslutade seriespelet i stor stil och på hemmaplan har de ett ruggigt starkt facit med bara en förlust på de 15 senaste matcherna. 35-årige Salva Sevilla på mittfältet i Mallorca stod bara för tre mål under serien, men nätade i de två senaste inför hemmapublik. Kanske står sig målformen för den rutinerade Sevilla? Ettan ska med, men garderas tidigt.

 

4. Lidköping - Tidaholm 2

Vidare till Sverige och Division 2 Norra Götaland. Hemmalaget grundades så sent som 2012 och möter här ett desto äldre lag som funnits sedan början på 1900-talet. Framnäs IP är vad som gäller och där har Lidköping inte plockat tre poäng sedan mitten på april då de kryssat i två raka samt förlorat en. Gästerna sliter med målskyttet på resande fot och noteras så här långt för blott tre gjorda på fem bortamatcher. Formen talar för en jämn match och då ettan ser ut att sticka iväg ligger värdet på gästerna, men gardera gärna.

 

5. Vasco da Gama - Ceará X

I Rio de Janeiro ställs två lag från den nedre halvan av brasilianska Série A mot varandra på São Januário Stadium. Värdarna har fått en trög start på säsongen och kommer närmast från säsongens första trepoängare. Offensiven är något av ett frågetecken då endast sju mål gjorts på de åtta inledande, varav fem av dessa på hemmagräs. Gästerna blandar och ger, men har presterat bra mot Vasco historiskt sett och då värdet stiger om de fortsätter plocka poäng här väljer vi det alternativet först. X2 lockar mest!

 

6. Atlético MG - Sao Paulo 1

Nästa stopp gör vi på Estádio Raimundo Sampaio i Belo Horizonte. Här tar ett hemmastarkt Atlético emot ett bortastarkt Sao Paulo, men det är ändå värdarna som får förtroendet. Hemmalaget kommer närmast från en tung 3-1-förlust borta mot toppkonkurrenten Santos, men oddsen för en snabb tillbakastuds på hemmagräs betraktas som goda. Gästerna har förvisso bara gått poänglösa ur en av fyra på resande fot så här långt, men på just den här arenan trivs de historiskt sett inget vidare. Ettan känns rimligast och bör vara en vettig spik.

 

7. Chapecoense - Fluminense X

Näst sist ut är Arena Condá i Chapecó. Två formsvaga lag är vad som möts och båda är i stort poängbehov för att inte behöva titta nedåt i tabellen. Sju poäng vardera är vad lagen noterats för så här långt och då är åtta omgångar avklarade. Gästerna har haft något lättare för målskyttet, men släpper samtidigt in något fler mål bakåt. Vidöppet är ordet och krysset bör synas tidigt då detta mycket väl kan sluta med ett broderligt utdelande av de poäng som står på spel.

 

8. Goias - Atlético PR 1

Sist ut är Estádio Serra Dourada. Nykomlingarna i den brasilianska högstaligan har fått en hygglig start på säsongen då fyra av sju slutat med tre poäng, varav tre av dessa är vunna på hemmagräs. Gästerna har hittills inte segerjublat på resande fot och frågan är om de bryter den trenden mot ett piggt och spralligt hemmalag som presterar fin fotboll för tillfället? Ettan kan skena iväg, därför är det av värde att slänga med krysset också då delad pott höjer värdet. Fatta pennan från vänster, men strecka gärna med krysset också!

 

Kassaskåpet! -  Atlético MG

Även om det är ett starkt bortalag som gästar så är det ändå en enorm fördel för hemmalaget. Formen är god och historiskt sett trivs de bra i dessa möten. Vettig etta!
 

Varningen! - Tidaholm
Håller sig tvåan runt 20% är den ett glasklart tecken att rita med från Framnäs IP då formen inte är vidare bra för värdarna som streckas upp som lite väl stora favoriter.

 

Topptipset 32 rader

1. Australien - Brasilien 1X

2. Sydafrika - Kina 2

3. Mallorca - Albacete 1X

4. Lidköping - Tidaholm X2

5. Vasco da Gama - Ceará X2

6. Atlético MG - Sao Paulo 1

7. Chapecoense - Fluminense X

8. Goias - Atlético PR 1X

 

Topptipset 144 rader

1. Australien - Brasilien 1X2

2. Sydafrika - Kina X2

3. Mallorca - Albacete 1X2

4. Lidköping - Tidaholm X2

5. Vasco da Gama - Ceará X2

6. Atlético MG - Sao Paulo 1

7. Chapecoense - Fluminense X

8. Goias - Atlético PR 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100