Veckans Stryktipskupong är en helsvensk sådan. Vi inleder med Allsvenskan och avslutar med samma serie, men däremellan ska Division 1-serierna hinnas med också. Mot 13 rätt, nu kör vi! 

 

Spelstopp: 15.59

 

1. IFK Göteborg - GIF Sundsvall 1

Vi inleder på Gamla Ullevi i Göteborg. GIF Sundsvall gästar och här verkar Blåvitt streckas upp som skyhöga favoriter. Giffarna har bara skrapat ihop elva poäng på de 14 matcher de spelat hittills och under sommaren tappade de skyttekungen Linus Hallenius som såldes till APOEL FC. Värdarna har imponerat under säsongen men har nu ett helt annat lag än då. Nygren är såld, Lagemyr är långtidsskadad och Vibe är avstängd. Till saken hör även att Giffarna älskar att möta Blåvitt, senaste två besöken i Göteborg har slutat med tre pinnar i bagaget hem till Medelpad. Gardera ettan ser ut att skena iväg.

 

2. Kalmar FF - AIK

Matchen lottas med fördelningen 2-4-10. Avvakta spelstopp och gå efter värde.

 

3. Sirius - Östersund

Matchen lottas med fördelningen 10-3-3. Avvakta spelstopp och gå efter värde.

 

4. Malmö FF - Örebro 1

Nästa stopp gör vi på Stadion i Malmö. De himmelsblå gör det riktigt bra allt som oftast och speciellt på hemmagräs. På Stadion har MFF än så länge inte tappat poäng en enda gång och sex av sju är dessutom rena trepoängare. AIK borta senast slutade 0-0 och här tror vi att ÖSK kommer få slita hårt för poängen. Malmö borta är ingen enkel uppgift för något lag i Allsvenskan, men speciellt inte för Örebro som föll här med 4-0 i fjol. Ettan är stark nog att lämna allena.

 

5. Akropolis - Sandviken X

På Spånga IP vankas det toppmatch i Division 1 Norra. Serieledande Akropolis stormar mot ett Superettan-kontrakt med 37 poäng på de inledande 15 omgångarna och dessutom med sylvassa 42-13 i målskillnad. Sandviken har inget dåligt lag och återfinns på en femte plats i denna Norretta, men har 14 poäng upp till motståndet som väntar här så vi kan nog räkna med att Akropolis förlänger sin förlustfria svit. Krysset är lågt streckat och ska gärna tas med här då gästerna har en fin trend med bara en förlust av de fem senaste på resande fot. 1X ska räcka!

 

6. Forward - Carlstad United 1

Vidare till Trängens IP i Örebro där värdarna visar prov på hygglig form. Hemmalaget har vunnit tre av sina fem senaste, men föll tungt senast borta mot Gefle med 1-0. Det gjorde att glappet till säker mark för Forward växte till fyra poäng så här behöver de plocka tredje raka på hemmagräs för att inte tappa mer i jakten på förnyat kontrakt. Gästerna har bara spelat in en seger på de fem färskaste fighterna och senast det begav sig på resande fot föll de med 2-1 mot Nyköping. Hemmalaget är i störst poängbehov och ettan är vettigast att inleda med. 

 

7. Gefle - Karlstad BK 2

Nästa arena att besöka i denna Norretta är Gavlevallen. Ex-allsvenska Gefle tar emot Karlstad BK på hemmagräs och efter den välbehövliga trepoängaren mot Forward senast ser det ut som att svenska folket tror på värdarna här. Värmlänningarna har dock ett betydligt bredare register än GIF och tar Karlstadslaget tre nya poäng här är de fortsatt med i racet som kan resultera i Superettan nästa säsong. Strecka från höger.

 

8. Rynninge - IF Sylvia 1

Sist ut från Norrettan är Grenadjärvallen där Örebro-klubben Rynninge agerar hemmalag. På hemmagräs har värdarna spelat in tio av sina 14 poäng så här långt och då gästerna inte har något vidare facit på resande fot är det logiskt att inleda med ettan. Norrköpingsklubben har fem poäng tillgodo på rätt sida kvalstrecket vilket gör att de tar sig an den här matchen något mer avslappnat än hemmalaget. Gardera friskt om stålarna räcker!

 

9. Kristianstad - Ljungskile 2

Över till Division 1 Södra. På Kristianstad Arena möts två lag med god form och där såväl värdar som gäster spelar om viktiga pinnar. Gästande Ljungskile slåss i toppen av tabellen ihop med Skövde AIK och FC Trollhättan. Kristianstad har å sin sida bara en poäng för att placera sig ovanför bottenstriden och som läget ser ut just nu slipper de en position bland de fyra i botten. Frågan är om läget är det samma efter mötet med formstarka Ljungskile? Bortalagets duo Udoh/Westermark är seriens giftigaste anfallspar och lär inte kunna stoppas av seriens värst läckande försvar. Solklar utgångstvåa.

 

10. Tvååker - Landskrona X

På Övrevi idrottsplats drabbar två lag samman där inställningen är att hålla sig ifrån bottenstriden. Tvååker har inklusive cupmötet med Vinbergs IF endast en förlust på de fem senaste och i de två senaste har de dessutom vunnit med hållen nolla. På hemmagräs har Tvååker dock inte segerjublat en enda gång i årets seriespel och frågan är om de löser säsongens första trepoängare mot ett bortastarkt BoIS? Landskrona kommer närmast från en meriterande viktoria mot topplaget Utsikten där skåningarna segrade med 1-0. När dessa klubbar möttes i Skåne i maj slutade striden mållöst. Krysset är en fin chansspik.

 

11. Utsikten - Åtvidaberg 1

På Ruddalens Idrottscentrum i Göteborg hämtas kupongens sista match från Division 1 Södra. Åtvidaberg gästar seriens starkaste hemmalag och här är det fullt förståeligt att ettan streckas upp som favorit. Göteborgarna i hemmalaget har 6-2 på de två senaste hemma, detta efter 4-1 mot Torn och 2-1 mot Assyriska. Åtvid föll klart i Skövde senast med hela 4-0 och här blir det förmodligen inga poäng heller. Ettan känns stabil.

 

12. IFK Norrköping - Häcken 1

Kupongen fortsätter under söndagen då två allsvenska matcher avslutar. Först ut är Östgötaporten där två lag med häng på toppen drabbar samman. BK Häcken kommer från en stabil 2-0-seger hemma mot Hammarby och i samma omgång föll IFK Norrköping mycket överraskande på denna arena mot Sirius. Peking har dock inte mindre än åtta raka mot Häcken i inbördes möten så om traditionens makt är stor ska ettan sitta här. Vettig spik.

 

13. Hammarby - Falkenberg 1

Sist ut är Tele2 Arena i huvudstaden. Hammarby fick lämna Hisingen i Göteborg utan poäng senast då de föll mot Häcken med 2-0. Dessutom ådrog sig dansken Mads Fenger ett rött kort, vilket resulterar i att han saknas här. Bajen får ändå anses vara klassen bättre än gästerna och då Falkenberg endast löst poäng i två av sex på resande fot tror vi att värdarna är starka nog för säsongens femte seger på hemmaplan. Avsluta med att spika ettan.

 

Kassaskåpet! - Malmö FF

Skåningarna är vassare än Örebro och på hemmagräs ska det extremt mycket till för att de himmelsblå tappar poäng. Extrem etta på Stadion.

 

Varningen! - Sundsvall

Här finns två tydliga anledningar till att utfärda en varning. Blåvitt har sina tre bästa offensiva pjäser från våren borta, både Nygren, Lagemyr och Vibe. Plus att Giffarna har tre raka inbördes segrar. Det räcker för att skrällen ska streckas.

 

Stryktipset 96 rader

1. Göteborg - Sundsvall 12

2. Kalmar FF - AIK X

3. Sirius - Östersund X

4. Malmö FF - Örebro 1

5. Akropolis - Sandviken 1

6. Forward - Carlstad U 1X

7. Gefle - Karlstad BK X2

8. Rynninge - IF Sylvia 1X2

9. Kristianstad - Ljungskile 2

10. Tvååker - Landskrona X

11. Utsikten - Åtvidaberg 1

12. Norrköping - Häcken 1X

13. Hammarby - Falkenberg 1

 

Stryktipset 864 rader

1. Göteborg - Sundsvall 12

2. Kalmar FF - AIK X2

3. Sirius - Östersund 1X2

4. Malmö FF - Örebro 1

5. Akropolis - Sandviken 1

6. Forward - Carlstad U 1X

7. Gefle - Karlstad BK X2

8. Rynninge - IF Sylvia 1X2

9. Kristianstad - Ljungskile X2

10. Tvååker - Landskrona X

11. Utsikten - Åtvidaberg 1

12. Norrköping - Häcken 1X

13. Hammarby - Falkenberg 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100