På veckans Stryktipset hägrar en jackpot på 7 miljoner kronor och kupongen består av enbart inhemska matcher. Allsvenskan och Division 1-fotboll för hela slanten.
Nu kör vi, mot 13 rätt!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Östersund - IFK Göteborg X

Först ut är Jämtkraft Arena där succélaget från vårsäsongen ska försöka fortsätta skörda framgångar. IFK Göteborg har gjort det förvånansvärt bra så här långt och gick till sommaruppehåll med 21 poäng, vilket resulterade i en fjärdeplats. Östersund har inte riktigt samma status och även om de sällan gör bort sig på hemmagräs blir Blåvitt knappa favoriter här. Öppet så strecka friskt är att rekommendera inledningsvis.

 

2. Falkenberg - Elfsborg 1

På Falcon Alkoholfri Arena ska två lag i poängbehov göra upp. Falkenberg som tog steget upp från Superettan i fjol har precis som förväntat haft det tungt i Allsvenskan. Sju poäng på de inledande tolv matcherna är ett blekt facit. En seger är vad Hans Eklunds FFF mäktat med och den kom i premiären hemma mot ÖSK. Elfsborg har inte vunnit på naturgräs sedan april 2017 och här saknar de skadade Joakim Nilsson samt avstängda trion Stefan Ishizaki, Simon Strand och Gustav Henriksson. Boråsarna streckas som favoriter, men det är inte vettigt med tanke på underlaget. Fatta pennan från vänster och gå emot favoriten till att börja med.

 

3. GIF Sundsvall - AFC Eskilstuna 2

NP3 Arena i Sundsvall härnäst och där väntar tabelljumbon som Giffarnas första test efter sommaruppehållet. Joel Cedergrens Sundsvall har sålt skyttekungen Linus Hallenius och får dessutom klara sig utan duon Ciércoles och Pol Moreno som båda är avstängda. AFC har än så länge inte noterats för poäng på resande fot, men här kan de kanske lösa ett efterlängtat trendbrott i omstarten. Strecka för skrällen och gardera efter vad plånboken tillåter.

 

4. Gefle - Forward X

Vidare till Division 1 Norra och först ut är bottenmötet som väntar på Gavlevallen. Gefle har gått trögt de senaste säsongerna och från att ha varit ett mediokert lag i Allsvenskan är de nu involverade i bottenstriden i denna norra division 1-serie. Forward håller likt Gefle ingen vidare klass och då det är viktiga poäng på spel i detta bottenträsk som lagen befinner sig i ställer vi oss frågande till om trepoängaren delas ut. Krysset åker med tidigt, men gardera med ettan då hemmagräs bör väga tungt.

 

5. Linköping City - Akropolis 2

Samma serie, men nu beger vi oss från botten till toppen då Linköping Arena står näst på tur. Melke Alans City är starka på hemmagräs, men här lär de få bekänna färg då seriens hittills bästa lag gästar. Stockholmsklubben Akropolis har fullkomligt stormat fram, det grekinfluerade huvudstadslaget är efter 14 omgångar seriens enda obesegrade lag. Kanske skjuter skyttekungen Victor Söderström sitt lag till tre nya poäng trots en tuff bortamatch? Tvåan tilltalar mest inledningsvis.

 

6. Karlstad BK - Rynninge 1

Nästa stopp gör vi på Våxnäs IP i Karlstad. Värdarna har blandat och gett på hemmagräset, men här ställs de mot ett gästande Rynninge som inte imponerar något nämnvärt på resande fot. Gästerna har noterats för fyra poäng av sju matcher på resande fot och detta med 22 mål bakåt. Formmässigt talar mycket för att Karlstad bättrar på sin svaga hemmastatistik och även om ettan blir lite väl högt streckad ser vi den som en vettig spik då hemmagräs bör fälla avgörandet här.

 

7. Sandviken - Umeå FC 2

Jernvallen nästa och här tar Pelle Olsson och hans Sandviken emot ett välmående Umeå. Olssons manskap har bara en seger på de fem senaste och kommer närmast från en uddamålsförlust mot Karlstad på detta hemmagräs. Umeå har vunnit tio av 14 så här långt och mot just Sandviken trivs de historiskt sett bra då endast en av de fem senaste i inbördes möten gått förlorad. Lagen träningsmatchade mot varandra inför säsongen, då vann Umeå med 3-1. Börja med tvåan, men ta med krysset också om stålarna räcker.

 

8. Sollentuna - Vasalund 1

Sist ut från Division 1 Norra är Sollentunavallen där det vankas derby. Formmässigt är det värdarna som presterar bäst för med tre segrar av fem möjliga. Vasalund har bara tagit en seger i samma formtabell och på bortagräs har gästerna en seger på de sju senaste. Gästerna får dessutom klara sig utan sina kenyanska landslagsmän Ochieng och Omou. Strecka för hemmaseger först, men får ni med krysset också är det att föredra!

 

9. Landskrona - Utsikten 1
Vi förflyttar oss till Division 1 Södra och hamnar först på Landskrona IP i Skåne. Värdarna kommer till spel med en dyster trend då BoIS bara tagit en poäng på de fem senaste, men den poängen kom mot topplaget Skövde. Senast föll de i derbyt mot Eskilsminne med 2-1. Utsikten går betydligt stabilare hemma än borta så här är det bra chans för hemmalaget.

 

10. Eskilsminne - Tvååker 2

På Harlyckans IP i Helsingborg ska värdarna försöka följa upp uddamålssegern i derbyt mot BoIS senast. Gästande Tvååker har efter sju framträdanden på resande fot bara tappat poäng i en match och resterande sex är hälften vinster och hälften kryss. Eskilsminne avgjorde på straff i derbyt och då Tvååker sällan tappar poäng ser vi värde i att strecka från höger, även om värdarna är i stort poängbehov.

 

11. FC Trollhättan - Lunds BK 1

Nu till Edsborgs IP där Trollhättan fortsätter imponera, omgång efter omgång. Värdarna tog steget upp från Division 2 i fjol och har inlett den här säsongen storartat. Efter 14 omgångar toppar de den södra serien på samma poäng som Skövde, men med en match till godo. Gästerna från Lund går det trögt för och här ska det mycket till för att de får med sig välbehövliga poäng hem till Skåne. Ettan är en vettig spik även om den streckas högt.

 

12. Torns IF - Oskarshamn 1

Näst sist ut är Lund där Torns IF agerar hemmalag mot ett Oskarshamn som går tungt på bortagräs. Både Torn och Oskarshamn höll igång så sent som i tisdags då båda vann sina matcher i Svenska Cupen. Här kliver värdarna in som favoriter och då gästerna än så länge inte plockat full pott som bortalag ska det mycket till för att trenden bryts mot ett vettigt hemmalag. Gå för ettan först, men i de större systemen är det inte dumt att strecka med samtliga tecken.

 

13. Åtvidaberg - Kristianstad

Sist ut är Kopparvallen där värdarna ska försöka hitta tillbaka till det segertåg de befann sig i innan mötet med Skövde. Åtvid föll nämligen med hela 4-0 senast och i samma omgång kammade gästerna noll på hemmagräs mot Torn. I fjol delade dessa lag på poängen broderligt i detta möte efter 1-1, men här tror vi att värdarna revanscherar sig efter dunder och brak-förlusten senast. Ettan bör vara stark nog att lämna allena.

 

Stryktipset 96 rader

1. Östersund - Göteborg X2

2. Falkenberg - Elfsborg 1

3. Sundsvall - AFC Eskils. X2

4. Gefle - Forward 1X

5. Linköping C - Akropolis 2

6. Karlstad BK - Rynninge 1

7. Sandviken - Umeå FC X2

8. Sollentuna - Vasalund 1X

9. Landskrona - Utsikten 1

10. Eskilsminne - Tvååker 1X2

11. Trollhättan - Lunds BK 1

12. Torns IF - Oskarshamn 1

13. Åtvidaberg - Kristianstad 1

 

Stryktipset 864 rader

1. Östersund - Göteborg 1X2

2. Falkenberg - Elfsborg 1X

3. Sundsvall - AFC Eskils. X2

4. Gefle - Forward 1X2

5. Linköping C - Akropolis X2

6. Karlstad BK - Rynninge 1

7. Sandviken - Umeå FC X2

8. Sollentuna - Vasalund 1X

9. Landskrona - Utsikten 1

10. Eskilsminne - Tvååker 1X2

11. Trollhättan - Lunds BK 1

12. Torns IF - Oskarshamn 1

13. Åtvidaberg - Kristianstad 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100