Midsommarhelg väntar och det gör att Stryktipset den här helgen avgörs söndag-måndag. En hel del svensk fotboll väntar, men också Afrikanska Mästerskapen ihop med Copa América. Vi siktar på 13 rätt, häng med!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Brommapojkarna - Örgryte 2

Kupongen inleds med Superettan från huvudstaden. Formstarka ÖIS reser till Grimsta IP för ett möte med BP som inte alls levt upp till förväntningarna så här långt. Stockholmarna har förvisso löst poäng i två raka, men det är åtta fajter sedan senaste segern inkasserades. Göteborgarna löste en efterlängtad derbyseger senast och går för fjärde raka här, vilket vi tror de fixar. Håller sig tvåan till 40 procent är den en tänkbar spik, men säkra gärna upp med krysset om stålarna räcker.

 

2. Halmstad - IK Frej 1

Vidare till Örjans Vall där topptippade HBK tar emot Frej på hemmagräs. Magnus Haglunds blåklädda bollklubb tog en välbehövlig trepoängare mot Mjällby senast och dagen innan noterades Täby-klubben Frej för en 1-3-torsk på hemmagräs mot Dalkurd. Nu väntar en tuff uppgift på resande fot och här tror vi att värdarna streckas upp som favorit med rätta. Börja med ettan då Halmstad kan bättre än vad tabellen vittnar om.

 

3. Nyköping - Carlstad United 2

Nästa stopp gör vi i Division 1 Norra. På Rosvalla IP gästas botten av toppen och här har Brian Clarhauts mannar en jobbig uppgift framför sig. Gästerna från Värmland är med i toppen och behöver tre poäng för att haka på de främsta lagen. Värdarna har fem raka nederlag i bagaget och bakåt har de noterats för inte mindre än 18 insläppta på dessa fem framträdanden. Tvåan tilltalar mest och bör vara vettig att spika till runt 45 procent då hemmalaget ser ut att överskattas här.

 

4. Sandviken - Karlstad BK X

På Jernvallen gästas Pelle Olsson och hans Sandviken av Karlstad. Värdarna kommer närmast från en derbyseger på bortagräs mot Gefle, men “bara” med 1-0. Målmaskinen i Olssons lag heter Leo Englund och föga överraskande var det han som avgjorde derbyt med sin tolfte fullträff. Karlstad har fem raka på resande fot utan poängtapp och känslan är att den sviten förlängs. Gå emot favoriten och strecka för skrällen först.

 

5. Vasalund - IF Sylvia 1

Nästa stopp gör vi på Skytteholms IP där Nebojša Novaković och hans Vasalund ställs mot Sylvia. Värdarna kommer närmast från uddamålsförlust mot topplaget Akropolis efter att ha tappat 1-0 i halvtid till 1-2 i andra. Sylvia gör sällan bra ifrån sig på resande fot och i de två senaste på bortagräs är det inte mindre än nio bollar som letat sig in bakåt. Ettan ska streckas tidigt och känns som en vettig spik.

 

6. Colombia - Paraguay X

Vi rör oss mot Arena Fonte Nova i Salvador där Copa América pågår. Colombia har redan säkrat avancemang som gruppetta efter två raka segrar. 2-0 mot Argentina i premiären följdes upp med 1-0 mot Qatar senast. Paraguay kan behöva full pott här, beroende på hur det går mellan Qatar och Argentina. Med tanke på de förutsättningarna är det nog klokt att välja bort favoriten till att börja med, men räcker stålarna så är en helgardering att föredra då Colombia är bra.

 

7. Qatar - Argentina 2

På Arena do Grêmio i Porto Alegre spelar Argentina med kniven mot strupen i den sista gruppspelsomgången från Copa América. Lionel Scaloni och hans Argentina har mäktat med ett mål framåt och det kom mot Paraguay senast i en match som slutade oavgjort. Får Messi och company tacka för sig redan i gruppspelet är det ett jättefiasko och för att undvika detta är tre poäng så gott som ett måste. Tvåan lär sticka iväg vad gäller streckning, men är vettig att utgå ifrån då det skiljer en del mellan dessa nationer.

 

8. Algeriet - Kenya 1

Nästa mästerskap att kasta sig över är det afrikanska. På 30 June Stadium i Kairo ställs ett favorittippat Algeriet mot Kenya och här tror vi att Algeriet är favoriter med rätta. Kenya har inte i närheten av den spetskompetens som finns i motståndet här och det enda namnet som sticker ut i truppen är Victor Wanyama. Algeriet är vassare med lirare som Slimani, Feghouli, Brahimi, Delort och inte minst Riyad Mahrez. Ettan ska bara sitta här!

 

9. Marocko - Namibia 1

Vi dröjer oss kvar i Kairo men förflyttar oss till Al-Salam Stadium. I grupp D huserar dessa nationer tillsammans med Sydafrika och Elfenbenskusten. Marocko har varvat upp med två nederlag inför mästerskapet. Först 0-1 mot Gambia och därefter 2-3 mot Zambia. Nu väntar ett mer överkomligt motstånd på pappret och oavsett hur högt ettan sticker iväg här så är den det troligaste tecknet och bör vara stark nog för att spika.

 

10. Senegal - Tanzania 1

30 June Stadium igen och tillbaka till grupp C där också Algeriet och Kenya finns. Senegal är favorittippade och en tänkbar gruppvinnare av denna grupp. Här får de förvisso klara sig utan Mané på grund av avstängning, men kunskapen ska trots det vara större i Senegal och precis som i matchen ovan är ettan vettigast och också en tänkbar spik att luta sig emot.

 

11. Elfenbenskusten - Sydafrika X

Afrikanska Mästerskapen fortsätter under måndagen och på Al Salam Stadium hittar vi detta möte. Den forne AIK-tränaren Stuart Baxter är sedan två år tillbaka som sydafrikansk förbundskapten och vill det sig väl kan det bli poäng direkt. De orangea elefanterna har ett namnstarkt lag med lirare som Kessié, Aurier, Zaha och Pépé blir som väntat favoritstreckade. “Bafana Bafana” ska dock inte räknas bort allt för tidigt och ettan är mycket intressant att gardera då tvåan ser ut att streckas lågt. Gardera friskt om stålarna räcker!

 

12. GAIS - Degerfors 2

Vi återgår till Sverige och Gamla Ullevi, här är det Superettan som gäller. GAIS föll tungt i derbyt mot ÖIS senast och har numera tre raka nederlag i bagaget och offensivt har de bara gjort ett mål framåt. Degerfors löste tre poäng mot Västerås senast efter ett sent segermål och här ser vi värde i att gå emot favoriten då göteborgarnas formkurva är minst sagt blek. Tvåan ska med, men gardera gärna.

 

13. Öster - Varberg 2

Vi avslutar på Myresjöhus Arena. Christian Järdlers Öster har löst poäng i tre raka matcher, men har samtidigt sex raka utan seger. Serieledande Varberg kommer från en tung förlust i Jönköping där de noterades för första poängtappet sedan serien drog igång, men chansen för en snabb tillbakastuds betraktas som god då Öster inte imponerar för tillfället. Tvåan åker med, men i de större systemen är den vettig att gardera då Östers kunnande är större än vad tabellen vittnar om.

 

Kassaskåpet! - Algeriet

Har ett högre kunnande än Kenya och allt annat än en seger i premiären av detta mästerskap får betraktas som ett debacle.

 

Varningen! - Degerfors

GAIS visar ingen vidare form och föll tungt i derbyt senast. Degerfors visade prov på styrka med ett sent segermål mot Västerås och står sig tvåan runt 25 procent är den intressant att nypa.

 

Stryktipset 96 rader

1. BP - Örgryte X2

2. Halmstad - Frej 1

3. Nyköping - Carlstad 2

4. Sandviken - Karlstad X2

5. Vasalund - Sylvia 1

6. Colombia - Paraguay 1X2

7. Qatar - Argentina X2

8. Algeriet - Kenya 1

9. Marocko - Namibia 1

10. Senegal - Tanzania 1

11. Elfenbens. - Sydafrika 1X

12. GAIS - Degerfors 2

13. Öster - Varberg X2

 

Stryktipset 864 rader

1. BP - Örgryte X2

2. Halmstad - Frej 1

3. Nyköping - Carlstad 2

4. Sandviken - Karlstad 1X2

5. Vasalund - Sylvia 1X

6. Colombia - Paraguay 1X2

7. Qatar - Argentina X2

8. Algeriet - Kenya 1

9. Marocko - Namibia 1

10. Senegal - Tanzania 1

11. Elfenbens. - Sydafrika 1X2

12. GAIS - Degerfors X2

13. Öster - Varberg X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100