Veckans Stryktipset bjuder på en jackpot på cirka sex miljoner kronor. Det med en svårlöst omgång där flera lag är spelvärda. Största delen utspelar sig i Sverige med fotboll från Superettan och Division 1. Vi mellanlandar sedan i Norge innan vi avslutar kupongen i Sydamerika. Mot 13 rätt!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Brage - Trelleborg 2

Vi inleder veckans stryktips på Domnarvsvallen med ett hemmalag som kommer från tre raka matcher utan seger. Anton Lundin, som är lagets bästa målskytt så här långt, missade en straff senast mot Örgryte i en match där endast en göteborgsboll for in i nätet. Trelleborg har å sin sida inte torskat sedan 15:e maj och har tagit åtta poäng på fyra omgångar. Bortalaget har fin form och till ett fint spelvärde måste tvåan med på kupongen.

 

2. IK Frej - Dalkurd 1

IK Frej åkte på årets femte förlust senast borta mot Västerås. I matchen fick Kim Skoglund sitt tredje gula kort och mittfältaren saknas här. På hemmaplan har det sett stabilt ut för Täby-laget som inte torskat på Vikingavallen sedan sjunde april. Gästerna har skrapat ihop tio av tolv möjliga pinnar men segern borta mot Degerfors är Dalkurds enda trepoängare på resande fot. Laget är faktiskt seriens näst sämsta bortalag och här blir det åter svårt. Ettan är en bra utgång.

 

3. Varberg - Norrby 1

Vi tar oss till serieledande Varberg som ännu inte förlorat i år. Endast två gånger har det blivit poängtapp för laget som senast besegrade GAIS trots två (!) röda kort. Utvisningarna senast innebär naturligtvis att hemmalaget får klara sig utan Joakim Lindner och Jesper Modig här. Astrit Seljmani kom från Torns IF inför säsongen för att göra mål och anfallaren har levererat. Hela nio fullträffar har det blivit. Norrby ligger på tredje plats i tabellen, hela nio poäng efter Varberg. Mergim Krasniqi har sedan 7-1-förlusten mot Jönköping i april bara släppt en boll bakom sig. Totalt sex matcher har målvakten spikat igen och här måste krysset med även om hemmalaget ska vara favoriter.

 

4. Öster - Brommapojkarna 1

Öster har haft en tung vår med bara en seger efter elva spelade omgångar. Däremot har det blivit oavgjort hela sex gånger och hade hemmalaget lyckats få in fler bollar hade det sett annorlunda ut i tabellen. Endast åtta fullträffar på elva matcher är naturligtvis för lite men här kan den statistiken ökas på. Brommapojkarna spelade i Allsvenskan förra året men färden nedåt i seriesystemet verkar fortsätta. Med åtta förluster ligger gästerna sist och här kommer troligtvis den nionde. Spik!

 

5. Degerfors - Västerås 1

Vi avslutar resan i Superettan med ett Degerfors som kommer med fem raka utan seger. Bortamötet mot Trelleborg senast blev en mållös historia där värmlänningarna dock hade ett spelmässigt stort övertag i första halvlek. Västerås tog säsongens tredje fullpott i lördags när IK Frej besegrades på hemmaplan. Det var första gången sedan i april bortalaget lyckades få till en seger. När det är spel på Stora Valla brukar publiken lyfta Degerfors högre upp i plan och här vänder den negativa trenden. Ettan är på tok för lågt streckad och blir en mycket fin spik!

 

6. Gefle - Sandviken 2

Vi tar oss ner en division och hittar ett Gefle som inte lyckats göra mål på över 230 minuter. Laget, som förra året stod för 31 fullträffar på 30 omgångar i Superettan, snittar även här ett mål framåt per match. Sandviken står med tio strutar fler på lika många omgångar. Efter fyra inledande vinster har bortalaget haft det mer trögt och bara fått med sig en trepoängare på resterande åtta omgångar. Men Sandviken kan betydligt bättre och kommer ta hem segern här. Till en löjligt fin procent. Spik!

 

7. FC Trollhättan - Eskilsminne 2

I den södra delen av Division 1 jagar FC Trollhättan förstaplatsen och har bara två poäng upp till Skövde AIK. De senaste åtta omgångarna har slutat med sju segrar och enda poängtappet kom mot just serieledarna. Albinot Rexhepi, som stått för 71 fullträffar på fyra säsonger, anslöt till klubben för att göra mål och har nätat i klubbens fyra senaste segrar. Eskilsminne ligger näst sist i tabellen och har hittills varit seriens sämsta bortalag. Men de tre senaste förlusterna har slutat med uddamålet och i maj fick helsingborgarna även med sig två segrar och två enpoängare. Serien är jämnare än tabellen visar och när ettan blir alldeles för hårt spelad gör man bäst i att gardera och jobba in skrällen.

 

8. Torns IF - Ljungskile 2

Torns IF kom tillbaka efter förlusten mot Utsikten och besegrade istället Assyriska senast med klara 3-1. Det var femte segern i år för laget på en femteplats i tabellen. Termanini drog på sig sitt tredje gula kort och är avstängd i mötet här. Ljungskile har efter fem raka utan torsk lagt sig på platsen över Torn. Bortalaget har med sina 24 strutar gjort flest mål i ligan och en bidragande orsak är Jesper Westermark som stått för tio av dessa. Sju av målen har kommit under de tre senaste matcherna och i segern mot Landskrona i lördags blev det ett hattrick. Tvåan är en vettig spik.

 

9. Tvååker - Oskarshamn 1

Tvååker har efter en trög inledning kommit igång ordentligt. Senaste fyra matcherna har bara slutat med poängtapp mot Skövde AIK där det blev 2-2. Däremot har hemmapubliken inte fått jubla fullt ut än. Tvååker är ligans sämsta hemmalag med två förluster och tre oavgjorda drabbningar. Oskarshamn har efter krossen mot Lund för tre veckor sedan inte fått med sig mer än en poäng. De två senaste matcherna har bortalaget blivit nollade och gästerna har fortfarande inte lyckats vinna på bortaplan i år. Även om hemmalaget blir favoriter är ettan för hårt spelad och det bör garderas efter storlek på system.

 

10. Åtvidaberg - Oddevold 2

Åtvidaberg har vind i seglen efter tre raka segrar. Vinsten senast mot Oskarshamn var den första på Kopparvallen sedan 13:e april efter tre förluster på hemmaplan. Oddevold har torskat i sina fyra senaste kamper. Efter nederlaget mot Trollhättan sparkades tränaren och här kommer laget med ny energi. Effekten av ett tränarbyte kan ofta bli positivt direkt och bortalaget ska inte underskattas. En skräll här och över 70 procent av spelarna försvinner. Måla på och jobba in tvåan!

 

11. Haugesund - Brann 1

Vi lämnar Sverige och beger oss till vårt grannland i väst. Haugesund har tagit poäng i sina fyra senaste matcher. Senast blev det storseger mot Mjöndalen efter tre mål från Ibrahima Wadji. Senaste förlusten var med uddamålet mot serieledande Molde trots ett spelmässigt övertag. Branns samtliga vinster och förluster i år har varit med en bolls marginal. Senast blev det förlust mot Rosenborg för Lars Nilsens mannar. Hemmalaget ska vara favoriter här.

 

12. Venezuela - Peru 1

Vi avslutar kupongen med två matcher från Copa América. I Venezuelas senaste träningslandskamp besegrades USA med hela 3-0 efter bland annat två mål av Newcastles Rondón. Anfallaren stod också i protokollet när Argentina slogs i mars. Peru kom trea i sin grupp i fjolårets VM efter att ha förlorat mot Danmark och Frankrike med 1-0 i vardera match. Vårens träningsmatcher har inte imponerat och frågan är var laget står egentligen. Venezuela ser stabilare ut och ska ha utgångstecknet.

 

13. Argentina - Colombia x

I Grupp B hittar vi ett häftigt möte mellan två sydamerikanska lag med flera stjärnor. Argentina fick se sig besegrade redan i åttondelsfinalen i förra sommarens VM. Att det var mot de blivande världsmästarna var en klen tröst för en av världens bästa fotbollsspelare, som siktat längre än så. Messi har stått för fem mål på sina tre senast spelade matcher. I La Liga krossade han allt motstånd och vann skytteligan med hela 15 bollar före tvåan. Colombia har på sina senaste åtta träningsmatcher endast torskat en gång. Även här finns spelare som kan göra mål. Zapata stod för 23 fullträffar i Serie A och Falcao hittade rätt 15 gånger i Ligue 1. Matchen blir betydligt jämnare än strecken visar. Helgarderas på stora systemet.

 

Kassaskåpet! - Degerfors

Degerfors är ett betydligt bättre lag än vad senaste tidens resultat har visat. Första halvlek senast mot Trelleborg var ett steg i rätt riktning och här håller laget samma fokus matchen ut.

 

Varningen! - Oddevold

Spelet i Division 1 är betydligt jämnare och mer oberäkneligt än vad många tror. Oddevold har hittills under säsongen fått med sig två segrar på bortaplan och ska inte räknas bort trots fyra raka nederlag. Med en ny tränare följer ofta en nytändning då det är dags för spelarna att visa vilka som ska vara kvar i truppen.

 

Stryktipset 96 rader

1. Brage - Trelleborg 2

2. IK Frej - Dalkurd 1

3. Varberg - Norrby 1x

4. Öster - Brommapojkarna 1

5. Degerfors - Västerås 1

6. Gefle - Sandviken 2

7. Trollhättan - Eskilsminne 12

8. Torns IF - Ljungskile 2

9. Tvååker - Oskarshamn 1x

10. Åtvidaberg - Oddevold 1x2

11. Haugesund - Brann 1

12. Venezuela - Peru 1x

13. Argentina - Colombia 1x

 

Stryktipset 864 rader

1. Brage - Trelleborg x2

2. IK Frej - Dalkurd 1x

3. Varberg - Norrby 1x

4. Öster - Brommapojkarna 1

5. Degerfors - Västerås 1

6. Gefle - Sandviken 2

7. Trollhättan - Eskilsminne 12

8. Torns IF - Ljungskile 2

9. Tvååker - Oskarshamn 1x2

10. Åtvidaberg - Oddevold 1x2

11. Haugesund - Brann 1

12. Venezuela - Peru 1x

13. Argentina - Colombia 1x2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100