Sommarens första Stryktipset-kupong ser riktigt intressant ut. Tolv av matcherna hittar vi inom Sveriges gränser och den enda som hämtas utrikes är den maffiga och ack så intressanta Champions League-finalen. Liverpool har chans på revansch efter finalförlusten i fjol och om de lyckas eller inte försöker vi reda ut nedan. Sen har vi ett 08-derby på kupongen också då “Bajen” ställs mot de regerande mästarna AIK. Mot 13 rätt, nu kör vi!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Tottenham - Liverpool 2

Wanda Metropolitano i den spanska huvudstaden bjuder oss på denna Champions League-final. Jürgen Klopps mannar ska försöka ta revansch efter finalförlusten i denna turnering i fjol och vi tror de lyckas med just detta. Mauricio Pochettino och hans Spurs har på något sätt lyckats ta sig till denna final, men faktum är att de var nära att få kasta in handduken redan under turneringens gruppspel. Även om Kane uppges vara spelklar igen så är matchformen inte på topp och känslan är att The Reds har kvalitén på sin sida. Tvåa.

 

2. IFK Göteborg - Örebro 1

Nu hem till Sverige och Allsvenskan. På Gamla Ullevi i Göteborg ska Blåvitt fortsätta imponera, det tror i alla fall den stora massan. Här streckas Änglarna upp till stora förhandsfavoriter och vi köper det. Örebro har bara två poäng på rätt sida kvalstrecket och även om Axel Kjäll fört sitt ÖSK till seger i de två senaste bortamatcherna så tror vi att de möter sina övermän här. Blåvitt kommer agera favorit mot många lag på hemmagräs den här säsongen om formen håller i sig. Ettan är svår att blunda för, men räcker stålarna så är det intressant att slänga med krysset också då ÖSK onekligen behöver poäng.

 

3. Sirius - Djurgården 2

Ett annat lag som haft det lite kämpigt under säsongsinledningen av Allsvenskan är Sirius. Under lördagen tar de emot Djurgården på Studenternas och här är det återigen en favorit man bör kunna lita på. Sirius har förvisso spelat ihop 13 poäng så här långt, men på hemmagräs har de bara två segrar. Elfsborg gjorde bland annat fyra(!) mål här under 45 minuter för ett par omgångar sedan. Blåränderna har tre raka fullträffar sedan 0-2 i derbyt mot AIK och mycket talar för att de tar fjärde raka segern i Uppsala. Vi litar på favoriten, men säkrar upp när systemet klickas i. X2 bör räcka.

 

4. Falkenberg - Kalmar FF X

Nästa stopp gör vi på Falcon Alkoholfri Arena. Falkenberg är nykomlingar i Allsvenskan och efter elva omgångar agerar de nästjumbo. En seger är vad gulklädda FFF mäktat med så här långt. Kalmar har en seger på sina fem senaste och sett till de tre senaste har gästerna bara noterats för ett mål framåt. Hasse Eklunds Falkenberg är underdogs här, men vi tror att de kan sprattla till och kriga till sig viktiga poäng och krysset är det tecken som lockar mest.

 

5. Östersund - GIF Sundsvall X

Jämtkraft Arena bjuder på Norrlandsderby mellan seriens två formsvagaste lag. Sundsvall har en poäng inspelad på de fem senaste, vilket är en mindre än värdarna Östersund. I fjol vann Sundsvall här med uddamålet, men deras svaga form talar för att de inte upprepar den bedriften. Frågan är om Östersund plockar tre efterlängtade poäng och om vi ens får en vinnare? Gardera friskt om plånboken tillåter då detta derby kan sluta precis hur som helst!

 

6. Degerfors - IK Frej 1

Över till Superettan. På Stora Valla ska Degerfors försöka hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter tre raka utan seger. Frej har de historiskt sett trivts bra emot då värdarna noteras för fem raka tävlingsmatcher utan förlust i inbördes möten. Gästerna kommer förvisso från poäng mot suveräna serieledarna Varberg, men det var på hemmagräs det. På resande fot imponerar Täby-lagets framträdanden inte lika mycket och här tror vi att hemmalaget bör ha större chans än sina motståndare. 1X är att rekommendera.

 

7. Halmstad - Västerås 1

Örjans Vall är nästa stopp och här ska topptippade HBK förhoppningsvis plocka andra raka trepoängaren. Senast blev det 3-0 mot Degerfors, vilket var minst sagt nödvändigt. Halmstad har annars inte imponerat under säsongsinledningen och ett tränarbyte är redan genomfört. Numera är det Magnus Haglund vid rodret och kanske börjar han få fart på HBK:s lagbygge? Västerås tog steget upp i fjol och inledde piggt, men har sett svajiga ut på slutet. Ettan tilltalar mest.

 

8. Mjällby - Jönköpings Södra 2

På Strandvallen vankas det toppmöte. Nykomlingarna Mjällby har onekligen hittat formen då de tar sig an detta möte med sex raka trepoängare i bagaget, vilket resulterat i en andraplats. J-Södra har bara tre raka vinster, men återfinns ändå på en fjärdeplats. På hemmagräset i Hällevik streckas värdarna upp som knappa favoriter, men vi tror att gästerna har poängchans här och väljer att testa X2 först då Jönköpingslaget historiskt sett presterat bra mot just Mjällby.

 

9. Norrby - Dalkurd 2

Borås Arena bjuder oss på ett intressant möte. Dalkurd kommer närmast från en mäktig vändning hemma mot ÖIS. 0-2 i halvtid slutade 3-2 efter full tid. Med den prestationen har gästerna gjort fem mål på de två senaste. Norrby har också gjort det bra på slutet och än så länge har Borås-laget bara noterats för blott en förlust. Här tycker vi dock att de blir lite väl stora favoriter och om tvåan står sig till under 25% är den ett glasklart tecken.

 

10. AFC Eskilstuna - IFK Norrköping 2

AFC Eskilstuna kommer från två tunga förluster. 5-0 mot MFF i Skåne följdes upp med 3-0 mot Häcken i Göteborg, och då i finalen av Svenska Cupen. Härnäst väntar ett toppjagande “Peking” hemma på Tunavallen och mycket talar för att AFC får det kämpigt på nytt. Jens Gustafsson och hans IFK Norrköping bör ha vad som krävs för tre poäng i detta möte och tvåan känns som det troligaste tecknet och bör kunna vara en vettig spik att luta sig emot.

 

11. AIK - Hammarby 1

Dags för 08-derby på Friends Arena. De regerande mästarna fick bara 1-1 i Sundsvall, men hade innan dess fyra raka trepoängare i bagaget. I fjol vann Rikard Norlings AIK med 1-0 i båda mötena med Hammarby och chansen att de plockar tredje raka är större än att “Bajen” löser ett trendbrott. Ettan är det tecken som streckas högst, men räcker stålarna så bör ni plocka fler tecken här.
 

12. Elfsborg - Häcken 2

Borås Arena igen, den här gången Allsvenskan. Gulklädda Elfsborg hade stark form, men har svajat lite på slutet. Sett till de fem senaste har boråsarna bara en seger och offensiven som tidigare var så hyllad har hackat. Häcken kommer från en stabil 3-0-seger i Svenska Cupen mot AFC Eskilstuna och känns som det bättre laget för dagen. Tvåan är knapp favorit, men vi litar på att Alms gubbar kan leverera likt de gjorde här i fjol då det blev tre poäng efter 3-0. Tvåan lämnas allena, åtminstone på det mindre systemet.
 

13. Helsingborg - Malmö FF 2

Vi avslutar med ett Skånederby på Olympia. Helsingborg är tillbaka i Allsvenskan och formmässigt finns det inte mycket som talar för att Peo Ljungs mannar löser en efterlängtad trepoängare mot suveräna MFF. HIF har åtta raka utan seger och störs fortfarande av Granqvists skada. Uwe Röslers himmelsblå pågar har vunnit åtta av tolv så här långt och att de agerar favoriter här råder det inga tvivel om. Vettig och högst trolig tvåa att avsluta med!

 

Kassaskåpet! - IFK Norrköping

Även om det är bortagräs som väntar “Peking” så möter de AFC i ett “bra läge”. Gästerna jagar toppen och AFC imponerar inte för tillfället. Det här ska Norrköping klara av!
 

Varningen! - Dalkurd

Kommer från en imponerande vändning hemma mot ÖIS. Norrby gör det bra, men har överpresterat något under inledningen av Superettan. Våga gå emot favoriten och jobba in skrällen i Borås!

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel 

Stryktipset 96 rader

1. Tottenham - Liverpool 2

2. IFK Göteborg - Örebro 1X

3. Sirius - Djurgården X2

4. Falkenberg - Kalmar X

5. Östersund - Sundsvall X

6. Degerfors - IK Frej 1X

7. Halmstad - Västerås 1

8. Mjällby - Jönköping X2

9. Norrby - Dalkurd X2

10. AFC Eskils. - Norrköping 2

11. AIK - Hammarby 1X2

12. Elfsborg - Häcken 2

13. Helsingborg - Malmö 2

 

Stryktipset 864 rader

1. Tottenham - Liverpool 2

2. IFK Göteborg - Örebro 1X

3. Sirius - Djurgården X2

4. Falkenberg - Kalmar X

5. Östersund - Sundsvall 1X2

6. Degerfors - IK Frej 1X

7. Halmstad - Västerås 1

8. Mjällby - Jönköping 1X2

9. Norrby - Dalkurd X2

10. AFC Eskils. - Norrköping 2

11. AIK - Hammarby 1X2

12. Elfsborg - Häcken X2

13. Helsingborg - Malmö 2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100