MLS och Afrikanska Mästerskapen tillsammans med inhemsk klubblagsfotboll är vad vi hittar på veckans första Europatips. I vanlig ordning finns det favoriter som sticker ut, men också några värda att ifrågasätta. 13 rätt är målet, nu kör vi!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Egypten - DR Kongo 1

Afrikanska Mästerskapen inleder kupongen och här har värdnationen ett ypperligt läge att plocka andra raka segern. I premiäromgången mot Zimbabwe löste Salah och hans Egypten tre poäng efter en 1-0-seger och segermålet stod Kasimpasa-spelaren Trézéguet för. I samma premiäromgång föll DR Kongo mot Uganda med 2-0 och här höjs svårighetsgraden något så ettan bör ligga bra till. Stabil spik, tror vi!

 

2. Uganda - Zimbabwe 2

Vi fortsätter med mästerskapet från Egypten och i samma grupp som ovan, grupp A, hittar vi dessa nationer. Cairo International Stadium är spelplatsen och då Uganda något överraskande gick och vann öppningsmatchen kliver de in här som knappa favoriter. Zimbabwe gjorde dock en bra insats mot Egypten och ska inte vara så borträknade som streckningen vittnar om. Fatta pennan från höger och hoppas att skrällen letar sig in, men räcker stålarna är det inte dumt att gardera.

 

3. Halmia - Ängelholm 1

Nu hem till Sverige och då till Division 2 Västra Götaland. På Örjans Vall spelar Halmstad-klubben IF Halmia sina hemmamatcher och här ställs de mot serieledande Ängelholm. Då värdarna närmast kommer från fyra raka trepoängare på hemmagräs ligger ettan närmast till hands, men med tanke på att det är ett topplag som nu gästar är det inte dumt att gardera. Inled med 1X och fyll på hela vägen om plånboken tillåter.

 

4. Täby FK - Skiljebo 1

Vi dröjer oss kvar i Division 2 men förflyttar oss till Norra Svealand-serien. På Tibblevallen står seriens bästa lag för värdskapet och då de på hemmagräs ställs mot ett Skiljebo som har det kämpigt, inte minst på resande fot, är det förståeligt att ettan skenar iväg här. Värdarna har vunnit elva av 13 matcher såhär långt och på hemmagräs är det full pott efter sex genomförda. Sjunde raka är inom räckhåll och ettan är som ni säkert förstår vettig att lämna allena.

 

5. DC United - Orlando 1

Över till amerikanska proffsligan MLS. I Washington får de forna Manchester United-lagkamraterna Wayne Rooney och Nani stångas mot varandra i detta möte. Rooney och hans DC United har bara gått poänglösa ur två av nio på hemmagräs och då den före detta lagkamraten bara segerjublat med sitt Orlando i två av sju på resande fot ligger ettan närmast till hand. Halvgarderingen till vänster bör räcka i huvudstaden.

 

6. Toronto - Atlanta United 2

Nästa stopp gör vi på BMO Field och då hamnar vi i Toronto. Här får värdarna säkerligen bekänna färg. Lagkaptenen Michael Bradley samt Jozy Altidore och Jonathan Osorio är på landslagsuppdrag och är otillgängliga, lägg därtill att Toronto gick på sommarledighet med åtta raka utan seger. Gästerna är regerande mästare och även om de föll här med hela 4-1 i fjol tror vi att de har större chans nu. X2 känns bra.
 

7. Dallas - Vancouver 1

Toyota Stadium är nästa arena att besöka och där gästas hemmastarka Dallas av bortasvaga Vancouver. Värdarna noteras endast för en förlust på hemmagräs så här långt och då är nio framträdanden genomförda. Gästerna har på sju försök på resande fot endast inkasserat en enda seger. Värt att nämna är också att förstemålvakten i gästande Vancouver saknas på grund av landslagsuppdrag. Ettan tilltalar mest och bör vara vettig att utgå ifrån.

 

8. San Jose - Houston 1

På Avaya Stadium tar slutspelsjagande San Jose emot ett Houston som inte imponerar för tillfället. Gästerna föll i cup-mötet med Minnesota på hemmagräs med 2-3 och den insatsen följdes upp med en klar 4-0-seger borta mot Portland Timbers. San Jose noteras för sex raka (inklusive en cup-match) utan förlust på hemmagräs och då är fem av dessa trepoängare. Ettan är vettig att inleda med då det går bra på hemmagräs just nu och till runt 50 procent är det ett tänkbart singelstreck.

 

9. New England - Philadelphia

Gillette Stadium är sist ut från MLS för den här gången. Här får hemmalaget något att bita i då serieledande Philadelphia gästar. Formen på serieledarna är något svajig då de i ligan “bara” vunnit två av de fem senaste. New England mäktar med två segrar på deras fem senaste i egenskap av hemmalag och då det skiljer en hel del i kvalité mellan lagen, inte minst av tabellen att döma, känns det klokt att inleda med tvåan. Gardera gärna om stålarna räcker!

 

10. Senegal - Algeriet X

Kupongen fortsätter under torsdagskvällen och då är vi tillbaka i Egypten där det spelas fotboll i Afrikanska Mästerskapen. På 30 June Stadium väntar ett aningen ovisst möte. Senegal inledde mästerskapet med 2-0-seger mot Tanzania, men för Algeriet blev det samma utfall då de besegrade Kenya. Båda lagen skulle må gott av delad pott så krysset är vettigt att inleda med, men därefter är det frisk streckning som ligger närmast till hands.

 

11. Madagaskar - Burundi 1

Vidare till grupp B i samma mästerskap som ovan och då hamnar vi på Alexandria Stadium. Här ska två mindre namnkunniga nationer slåss om tre poäng och magkänslan säger att Madagaskar löser uppgiften bäst. Ö-nationen inledde mästerskapet med en poäng mot Guinea, som för övrigt var deras första tävlingsmatch någonsin(!). Burundi föll som väntat mot Nigeria, men bara med 1-0. Ettan lockar ändå mest och till låga 30 procent finner vi värde i att nypa den först.

 

12. Kenya - Tanzania 2

Tillbaka till 30 June Stadium i Kairo och då hamnar vi i grupp C. Både Kenya och Tanzania kammade noll i premiären efter sina 0-2-förluster mot Algeriet respektive Senegal. Senast just dessa nationer drabbade samman var i CECAFA Cup 2017, då vann Kenya med uddamålet i en 1-0-match. Här är tvåan förvånansvärt lågt streckad vilket gör att den är det tecken vi väljer att utgå ifrån och till under 15 procent är den en mycket intressant värdespik!

 

13. Lindome - Skövde 2

Avslutar gör vi hemma i Sverige och då i Division 1 Södra. Formstarka Skövde AIK gästar konstgräset på Lindevi IP och här finns det inte mycket som talar för att SAIK tappar poäng. Värdarna har 3-13 i målkvot på de fem senaste och har endast mäktat med en inspelad poäng under denna tid. I samma formtabell finner vi Skövde på en fjärdeplats, men med fem raka utan nederlag och stabila 8-2 vad gäller målskillnad. Tvåan räcker långt.
 

Kassaskåpet! - Täby FK

Klasskillnad är vad som väntar på Tibblevallen när Täby tar emot Skiljebo. Ettan skenar iväg, men det är förståeligt. Stark etta!

 

Varningen! - Tanzania

Tanzania streckas förvånansvärt lågt och håller sig tvåan under 15 procent är den ett glasklart tecken att nypa då det inte råder så stor skillnad som strecken vittnar om.

 

Europatipset 96 rader

1. Egypten - DR Kongo 1

2. Uganda - Zimbabwe X2

3. Halmia - Ängelholm 1X2

4. Täby FK - Skiljebo 1

5. DC United - Orlando 1X

6. Toronto - Atlanta X2

7. Dallas - Vancouver 1X

8. San Jose - Houston 1

9. New Engl. - Philadel. 2

10. Senegal - Algeriet 1X

11. Madagaskar - Burundi 1

12. Kenya - Tanzania 2

13. Lindome - Skövde 2

 

Europatipset 864 rader

1. Egypten - DR Kongo 1

2. Uganda - Zimbabwe 1X2

3. Halmia - Ängelholm 1X2

4. Täby FK - Skiljebo 1

5. DC United - Orlando 1X

6. Toronto - Atlanta X2

7. Dallas - Vancouver 1X

8. San Jose - Houston 1X

9. New Engl. - Philadel. 2

10. Senegal - Algeriet 1X2

11. Madagaskar - Burundi 1

12. Kenya - Tanzania X2

13. Lindome - Skövde 2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100